fredag, oktober 31, 2008

Tänk att det tog ännu längre tid idag att dela ut tidningar än igår och min mor och bror har redan tröttnat på att ringa till jönköping om mertidstillägg, det bådar ju inte gott inför kommande vinter. Men den låga lönen de får så får de nog allt stå på sig lite och ringa , varje dag om det så ska behövas, så de får vad de har rätt till så kanske de i jönköping och facket tar sitt förnuft till fånga och ändrar på det, eller iaf skaffar sig en bra rutin. Jobbigt bara att man får stå för telefonsamtalen själv, man har ju inte ens råd att köpa en ordentlig begnanad postcykel (som man också får betala ur egen ficka).

Jaja, nu har jag klagat klart om tidningar, nu får jag vä klaga lite på mitt ex som bjöd mej till Ronneby i helgen men som inte går att få tag på. Jag har ju redan beställt biljett så jag får väl åka dit på vinst elelr förlust och se om han hör av sig, eller om jag får försöka fixa nånslags hemresa idag. Jag tycker nog att man borde vara lite engagerad om man nu bjuder hem fok, men å andra sidan var han ju inte engagerad ens när vi var tillsammans, så jag borde ju inte räkna med annat, egentligen.

torsdag, oktober 30, 2008

22.05

Det här är inte roligt längre, jag har inte fått en vettig rad skriven idag/ikväll. Jag får ta med datorn och böcker till Ronneby imorgon och försöka få nåt gjort där, jag brukar alltid vakna först när jag sover borta. Jag funderar på att gå å lägga mej, det kan bli jobbigt inatt.

19.52

Inget funkar, varken feminetik.se eller msn, är det meningen att jag ska plugga? Jag förstår inte, jag är förvirrad, så här tydlig brukar Gud aldrig vara annars, den är ju rätt vag annars menar jag, pratar genom brinnande buskar och sånt. Snön verkar ha lugnat ner sig lite.

19.25

Jag öppnat word-dokumentet med essän och tittat på det, bokstavligen tittat på det. Har också kollat lite på tv, Beverly Hills,The Apprentice UK, zappade mellan Sunset Tan och Judge Judy och såg början av Dr Phil. Idag handlade det om bortskämda barn som fick flytta in i "Dr Phil-huset", jag älskar Dr Phil-huset och tv-program om bortskämda barn, men det blev ite mycket ikväll. Åt några ostmackor och drack varm oboy, känner mej mätt och funderar på om jag måste bajsa. Det snöar fortfarande och är blött, snöblandat alltså, inte ens hunden vill ut i det här blöta vädret, undra hur det blir inatt.

ujujujuj,

bilexperten i Aftonbladet bloggar om sin hemväg om ovädret, fast borde inte han koncentrera sig på att köra bil? Jag kanske ska göra samma sak, men om ovädret när jag pluggar. Just nu har jag inte börjat skriva än och det har börjat snöa och blivit mörkt, det ser mest blött ut, faktiskt, blir nog ännu mer halka inatt, suck.

onsdag, oktober 29, 2008

NEJ NEJ NEJ NEJ!

Jag vill inte, jag måste ut och cykla i eländet! Jag läste på en löpsedel idag om "köldchocken", men så kallt ska det väl ändå inte bli, är inte det typ 50 minus grader? Då skulle jag bli chockad av kylan iaf.

tisdag, oktober 28, 2008

Snöblandat regn, det absolut värsta som finns, speciellt när man ska dela ut tidningar i det. Jag borde plugga (hur många gånger har jag inte sagt det?) men i helgen ska jag en sväng till Ronneby och det skulle vara skönt att kunna åka dit utan alltför mycket dåligt samvete. Dagen har annars bara försvunnit likt så många andra dagar före denna.

Dagens varma är konstprojektet You are not dead.

måndag, oktober 27, 2008

Tvättdag


Tre saker kom jag på idag när det var dags för att tvätta, 1, jag behöver lära mej att jag bor i ett hus med en tvättmaskin i rummet jämte mitt som man varken behöver boka eller ta hänsyn till grannar och kan tvätta när som helst. Alltså behöver jag inte vänta till tvättkorgen är överfull och svämmar över (på bilden har jag tagit bort mina sängkläder för att det inte ska alltför vulgärt ut med alla tvätt). 2, Den som uppfann torktumlaren var ett geni. 3, Jag bor i ett hus utan varken torktumlare eller diskmaskin, ingen direkt nyhet, men jag blir överraskad varje gång jag upptäcker det. Det blir att tvätta och torka tvätt framför den öppna spisen imorgon också.

Min tvätt väntar på att karusellen ska dra igång.
Och där startade den, yiihaaa!

söndag, oktober 26, 2008

Det är de här tre böckerna som jag ska skriva essä om, eller ja, dessa och två böcker till, men de har jag redan skrivit om så det räcker. Men varför ska det vara sååååå sjuuuuuukt tråkigt? Man tycker att en söndag kunde spenderas på bättre sätt, men det blir inte så om man sover bort halva dagen.

lördag, oktober 25, 2008

Den som väntar på nåt gott...

...får vänta i drygt fem veckor till. Då smäller det i Östersund, då startar världscupen i skidskytte med ACO, till och med. Golfkommentatorer i alla sin ära, men skidskytte är ändå the shit! I somras upptäckte jag också att det finns en massa olika sortes skidskytte, en del normalare än andra.

fredag, oktober 24, 2008

Kulturrådet och gamla gymnasieminnen

Det var ju ingen överraskning att Herr Åman blev utsedd till ny ledamot i styrelsen för Statens kulturråd och jag tycker faktiskt att det är ett bra val, trots att han är ganska mycket liberal, ibland. Alltså nu vet jag ju inte vad han är jag praktiserade ju bara på Färgfabriken i tio veckor, men hans känns liberal på nåt sätt eller så är det bara hans kostymer som gör det. Nu hoppas jag bara på att den borgerliga regeringen lever upp till sina ideal och gör nåt åt icke avdragsgilla sponsringen av kulturen. Kom igen liksom, ni gillar ju sponsring och ni gillar ju inte onödiga skatter så vad är problemet? Varför inte ge kulturen samma chans som idrotten, de är ju lika folkliga båda två, iaf mainstream kulturen men kanske inte den experimentella konsten, fast idrotten får ju en massa bidrag från staten också, så jag ser inget problem egentligen.

Och så trillade jag över en slags intevju med min gamla gymnasielärare Vladimir Oravsky, känns bra att vissa människor inte ändrar på sig. Jag var den ende i klassen fylld av PK-människor som gillade Herr Oravsky, den ende som förstod sig på honom, eller inte förstod sig på honom tillräckligt mycket för att inse att en del människor får man bara tycka om för den de är. Och han var rätt kul, faktiskt och en av få lärare som faktiskt lyssnade på sina elever och tog dem på allvar. Nu har han skrivit en bok som jag inte har läst, dock.

torsdag, oktober 23, 2008

Idag

Har jag inte gjort nåt, absolut ingenting, mer än en tur till Blomsterlandet i Värnamo och införskaffat en ny juvelorikdé och en kruka och sedan besökt jag det nyöppnade City Gross. Jag funderade på att köpa lite dyr glass där, men jag köpte en korsordstidning istället och äppel/kanel/russin (påsté). jag har minnen från Stockholm med detta te och jag hoppas att de kommer tillbaka.

Min nya juvelorkidé, i sin nya fina kruka. Lägg märke till de förföriska kvinnliga läpparna med en juvel, som visst har nåtting med växten att göra...

Min nya korsordstidning, istället för dyr lyxglass.

Jag har ljuva Stockholmminnen till detta te...

onsdag, oktober 22, 2008

Rapport från växtriket

Jag tänkte rapportera lite från växtriket idag. För det första tror jag att det är dags att inse att min Juvelorikdè inte kommer att klara sig, det blev helt enkelt nån grad för kallt i växthuset. Frågan är om jag ska köpa en ny nu, eller inte.

Den här lilla stackaren har nog kastat in handduken för gott, men tänk vad den kunde ha blivit...

Roligare däremot att iaf paprikorna klarade av den första kalla natten ute innan de blev skördande, fast de har inte blivit röda och goda, men förhoppningsvis mognar de lite mer inomhus.
En korg full med paprikor, tidigt en morgon.

Det är höst ute och jag älskar att dra fötterna efter mej när jag går i trassliga löv liggandes i drivor på trottoaren, det bästa ljudet av den alla!

Löv, löv, löv.

Och smultronen är inne på andra blomningen.

tisdag, oktober 21, 2008

ibland får man länkar till webbsidor som gör en totalt mållös, som denna, myfreeimplants.com. Om jag har förstått idén rätt lägger tjejerna upp bilder av sig själva, chattar med killar och skickar lite bilder varpå killarna donerar pengar till deras bröstoperationer, förstorningar förståss. Lite som mikrolån till människor i fattiga länder, fast på en helt annan nivå. Mållös är bara förnamnet.

Kan inte sova

En sak som är dumt med mina arbetstider är att sömnen blir tvådelad och det är alltid mycket svårare att somna andra gången, trots att man är trött och ibland går det inte alls, som idag, dessutom är åtta timmar uppdelad sömn inte lika bra som åtta timmar sammanhållen. Visst skulle jag kunna stanna uppe, jag menar halv sju är trots allt en ganska normal tid för en del att gå upp, men så kommer vi ju till det där med tröttheten, jag gick ju faktiskt upp halv tre idag/natt/morgon, whatever så jag är ju trött, det hela påminner väldigt mycket om den vakna dvalan jag befann mej i när jag hade lite sömnproblem i Skövde, fast den dvalan höll i sig i flera månader i sträck åt gången. Den här dvalan vet jag kommer att gå över om jg inte lyckas somna idag så går den över ikväll närjag lägger mej, den är på så sätt överkomlig och på något sätt även lite mysig. Jag längtar dock till den dagen då jag kan sluta med det här och känna den där energin som man har när man har sovit helt utan störningsmoment, då jag kan bli mej själv igen på dagarna. Och vet ni vad? Jag tror jag blev tött nu...

måndag, oktober 20, 2008

Det där med könsroller

Jag läste nånstans på internet att 40 % av McDonalds intäkter kommer från försäljningen av Happy Meal, det är rätt mycket det, många feta barn blir det... och många kassa leksaker blir det. Jag hörde från en som jobbar på MAX att där har man en del leksaker i olika färger i disken, mer tjejiga och mer killiga färger, som man ger till ungaran beronde på vilket kön de har. Barnen blir alltså inte bara feta och får en leksak gjord av någon underbetald stackare nånstans i Asien de blir också instöpta i könsrollerna. Min mamma var inne i sportaffären här i byn och skulle titta efter en vinterjacka till min 5-åriga brorsson. Hans mamma gillar färgen brun så hon frågade efter en brun jacka och det hade de, en med ljusrosa foder, varpå försäljaren sa "fast det där gillar nog inte pojkens mamma" och pekade på det rosa fodertyget.

Iaf, när jag blir rik ska jag köpa en massa post-it-lappar och kolla om man kan göra så här i verkligheten, eller bara på film. Men först borde jag ta tag i min konstvetenskaps essä om litteratur rörande postmodernism så jag kan skriva färdigt min c-uppsats snart och kan komma härifrån.

söndag, oktober 19, 2008

Det händer nåt med folket omkring mej

Helt plötsligt börjar alla dejta en massa människor och hittar någon att vara med och helt plötsligt blir jag den enda utan. Jag bryr mej dock inte så mycket om mej själv men det är lite tråkigt att det hela tiden leder till att de varken tid eller speciellt mycket lust att umgås med mej, när de kan vara med den andra personen. Dessutom ändras ju allt, helt plötsligt kan jag som tjej inte sova över hos min killkompis när han pojk/flickvän, trots att vi inte "gör något" när jag sover där, men det passar sig liksom inte längre. Och helt plötsligt kommer det en till man ska lära känna, jag är så dåligt på sånt. Helt plötsligt blir man påmind om vilket rikt liv mina kompisar lever som täffar andra, men inte jag. Eller om Emil sa, man är en idiot som inte vill vara med andra människor utan vill mest sitta ensamma framför en tv (eller läsa liberalbloggar) och skrika ut frustrationen över andra människor, fast idag hade han en dejt med en tjej, får väl hoppas att det går bra, det är han värd. Jag får väl sitta här och slita mitt hår över mina restpoäng i hopp om att jag nångång också ska få ett rikt liv och träffa intressanta och roliga människor igen.

css-kod och annat elände

Jag har suttit en stor del av kvällen och bråkat med en css-kod, dumma kod. Jag försöker fixa till såna däringa DIV-grejer men koden vill nåt annat än det jag trycker in. Dessutom har jag kollat länkar och annat trams som jag vet ändå inte kommer att funka när väl labbarna är upplagda, det brukar ju vara så, man flyttar ju runt filerna hela tiden... Jag funderar på att gå å lägga mej.

Dessutom har jag fått vara barnvakt, eller tja, hela familjen fick väl det, jag fick äran att kleta in Selmas brännskador med vaselin, men bara på morgonen och på eftermiddagen eftersom de åkte hem ett helt dygn tidigare än planerat, skönt. Dessutom har jag och Samuel kollat på olika dinosaurierarter (jag visste inte att det fanns så sjukt många) och lekt med bilar och lera. Jag blir så matt av barn men som tur var kunde jag smita ut med hunden då och då och få en lite paus från eländet. Shit, jag tycker verkligen inte om barn, undra om det betyder att mina gener inte är tillräkligt bra att föra vidare.

lördag, oktober 18, 2008

Är superveckan inte så himla super längre, eller är det så att folk har tröttnat på pajkastning?

Jag måste erkänna att jag har varit totalt ointresserad av den s.k. "superveckan" och det lilla jag har sett har mest bara gått ut på att höger kastar paj på vänster som i sin tur kastar paj på höger och så börjar det om från början igen och så drar nån fram nån statitik som visar si eller så, procentsatser hit och dit och det ska då betyda något. Men alla vet ju att statistik i sig inte säger något, man kan ju vrida på den hur länge och mycket som helst och få fram vilket svar man vill, världen är mer komplex än ett cirkediagram eller Aftonbladets webbomröstningar. Enligt Aftonsbladets senaste webbomröstning har nästan 60 % inte följt superveckan överhuvudtaget och en expet i DN tror inte att debetterna har haft någon större effekt och det tror inte jag heller, för det första är det alldelese för långt till nästa val för att folk ska ta någon egentligen ställning för eller emot om man inte redan är en inbiten partisympatisör och då spelar det ju vad som sägs i debatterna nu ändå ingen roll. Så kanske ska de borgeliga vänta med att ropa hej innan de har kommit över ån, för var det inte det som socialdemokraterna förlorade på i förra valet?

fredag, oktober 17, 2008

Julmarknad och annat blaj

Idag var jag på årets första och kanske ända julmarknad, Åminne Bruk utanför Värnamo var skådeplatsen. Om jag säger att jag endast handlade av Mariannelunds Karamellkokeriet tror jag att väldigt få av er som känner mig blir överraskade, så sjukt gott godis, så många olika sorters fudge, jag kunde ju knappt välja. Jag provsmakade även ostkaka (som jag inte tycker om, inte ens lite, men hon nästan tvingade in pinnen i munnen på mej, så jag hade inget val) och rökt lax, den var god och jag fick höra en massa om hur man röker lax.

Sex strutar godis blev det idag, lakrits, hallon, mintchokofudge, hallon och päronkarameller.

Ni som känner mig vet hur jag hur fascinerad jag är av "Tomtens julparad" på jultomten, jag ser den tecknade kortfilmen som en metafor för hela livet. Framför allt tycker jag scenen med tomten (Big Daddy) och den söta dockan med lockigt hår som talar när hon blir tillsagd, fladdrar med ögonbrynen (Daddys girl) och får en OK-stämpel i rumpan. Och så den där andra docken som inte pratar som hon ska och som slutligen stämplar sig i rumpan, jag antar att hon är SCUM, för att använda ett sådan uttryck. Idag blev metaforen verklighet, jag blev okejad, inte av jultomten utan av en slyngel inte en dag över 20 år med långt krulligt hår och inte i rumpan (tack gode Gud) utan på handryggen.

Nu har jag fått min OK-stämpel, jag fick betala 60 kr för den.

Jaha, det här är vad solidaritet är!

Nu har jag två växter i mitt fönster som mår lite dåligt, hortensian har tagit sig ganskka bra när jag tog bort alla vissna blad. Däremot är det lite sämre med den lilla juvelorkideskottet som blev kvarglömt i växthuset. Men jag ger inte upp, det har fått varm, ny jord och en ny varm plats, vi får se hur det går.

torsdag, oktober 16, 2008

Stora bröst

Ja, jag tycker faktiskt att jag lider av den åkomman, stora bröst, bröst som är i vägen, bröst som gör att killar man pratar med aldrig ser mej i ögonen, bröst som kan få vilken klänning som helst att se vulgär ut vilket i sin tur resulterar i att jag nästan aldrig har klänning på mej. Vissa dagar hatar jag mina bröst mer än andra och kaffe hatar jag nästan hela tiden. Men det är kanske dags att tänka om, dags att börja dricka minst tre koppar kaffe om dagen min mage vänjer sig säkert så småningom och så får jag små bröst också.

Jag kom just på en sak som jag har tänkt på ett tag nu.

Jag kom att tänka på ett msn-samtal jag hade med Karin om hennes serier i Stockholms Fria, det vi diskuterade var just Stockholms Fria och hur jäkla befriande och nytänkande det kändes med en tidning som inte var höger. Alltså jag vet ju att det finns flera stycken som inte är höger men de allra flesta publikationer är ju högerinriktade och det vi funderade på vad varför. Jag skulle vilja ha en tidning som var varken eller, jag tror att man faktiskt kan göra en sån nyhetstidning, jag tror inte att man måste propagera eller vinkla alla nyheter på olika sätt. Eller så får man väl helt enkelt ha flera människor som skriver om samma nyhet fast utifrån olika synvinklar. Jag tror till och med att det kanske skulle vara bra för liberaler, socialiste, kommunister, konservativa med flera att prao hos/som varandra, man skulle kunna byta perspektiv för en vecka eller två. Kanske att till och med debatterna skulle bli bättre i framtiden om folk slutade polarisera hela tiden och istället debatterade på ett mer vettigt sätt.

Den "nya" feminsmen... suck...

I DN kan man läsa en bokrecension på några feministböcker, och trots att jag gillar böcker och är feminist blir jag fruktansvärt frustrerad när jag läser den. Jag har inte läst böckerna så jag kan inte uttala mej om dem , men det som stör mej är t.ex. titlen på bok nr. ett, F-ordet. mot en ny ­feminism, alltså, när ska folk sluta prata om EN slags feminism? Det finns inte en sorts feminism det finns en massa olika eller iaf ett par olika. På feminetik förekommer det ganska ofta att någon jäif:are (jag är inte feminst) beskyller feminsimen för att tycka si eller så, vara si eller så, göra si eller så, ganska ofta går det ut på att feminister egentligen är kommunister och vill utrota alla män och det börjar bli rätt tröttsamt. För grejen är att även om det inte ens är 2000 registerade feminister på feminetik så finns det allt från liberalfeminster till queerfeminster till olika former av s.k. radikalfeminsiter och stundtals kan debatterandet mellan dessa olika grupperingar av feminsemen bli rätt hätsk, vilket bara är ett tecken på alla olika former av femism som det finns.

Feminsm är inte en ideologi, det är ett tankesätt, en utgångspunkt att analysera samhället på, feminsmen står vid sidan om ideologiträdet. Personligen har jag inte mycket gemnesamt med liberalfeminister eller individfeminster, men vi är ju alla ändå lika mycket feminster vi har bara olika sätt hur vi vill lösa problemmen. Det blir bara så konstigt när folk pratar om en feminism, om en lösning, vilken är det liksom? Liberalfeminsimens? Socialistiska radikalfeminsimens? Eller någonannans? Jag är femisist det sticker jag inte under stolen med, men när folk helt sonika antar att jag tycker så och så, då blir jag bara trött och när folk inte vill diskutera eller lyssna på ett inte fördomtfullt sätt tröttnar jag rejält. Kanske borde nästa antalogi om femnsim inte handla om den nya feminsismen utan om de många feminsmena som redan finns, nya och gamla.

Tillägg till filmlistan

Jag såg just att jag hade glömt att skriva lite om två filmer, Apocalypse now och Afterlife. De flesta har väl sett Francis Ford Coppolas filmatisering av Joseph Conrads novell Mörkrets hjärta och det behövs kanske inte sägas något om filmen heller. Däremot retar det mej att den enda kvinnliga regissiören som jag kunde komma på som kanske hade platsat på listan är Francis dotter Sophia, jag tycker att det borde finnas många fler och det borde inte vara så svårt att komma på dom, det borde ju vara lika lätt som med de manliga. Fast de tär klart nånstans läste jag att 98 % av alla film har manliga regissörer och typ lika många filmer har manliga huvudkaraktärer, så det är kanske inte så konstigt ändå.

Afterlife däremot kanske inte så många känner till, en japanska film som än så länge (ta i trä) har fått nån dålig amerikansk remake. Den handlar om livet efter döden och faktiskt så är många av de som är med i filmen helt vanliga männsikor som filmarna har tagit in från gatan, i princip. I en del filmer funkar de tinte alls, men just i den här filmen så älskar jag det, de människorna och deras historier gör berättlesen så mycket varmare.

Dessutom borde ju Ang Lee också nämnas i samma veva som Chaplin och Almodovar, jag kunde inte välja ut enbart en film av honom heller.

onsdag, oktober 15, 2008

Min filmlista

Det här är mer en kompletteringslista till Martins lista. Som ni kanske märker tycker jag om lite äldre filmer men jag hoppas ändå att det inte är filmsnobblista, allt för mycket iaf. Hoppas att alla länkar går till rätt ställen nu, det blev rätt körigt ett tag.

Storstadshamn (On the waterfront), 1954. En av Marlon Brandos absolut bästa skådespelarprestation och Kazan är en av filmhistoriens bästa filmregissör, kolla youtube-klippet "I could have been a contender"

Ung rebell (Rebel Without A Cause), 1955. En film om hur det är att vara en vilsen tonåring, "You´re tearing me apart"

The State Of Things (L'Etat des Choses), 1982. När vi tittade på den här filmen i skolan var det bara jag och en tjej till som tyckte om den de andra tyckte bara den var konstig. Efter har jag sett om den och den blir bara bättre och bättre, Wenders när han är som bäst.

Himmel över Berlin (Der Himmel über Berlin), 1987. Det är egentligen ganska självklart att Wenders har med tre filmer på min lista, han är ett geni när de tkommer till att berätta historier om människor. Tunnelbanescenen

The million dollar Hotel, 2000. Ett mästerverk helt enkelt! Öppningsscenen

Mystery train, 1989. Jim Jarmusch när han är som bäst, egentligen borde Night on earth vara med också, men jag gillar faktiskt inte Rom-delen i den filmen. "Eat the plum"

Clerks, 1994. Kevin Smith är ett humorgeni om än ganska barnslig, fast den här filmen är en orgie i nördskämt. "My pipes needs cleaning"

Love story, 1970. Jag fick hjärnsläpp och glömde bort namnet på Jennifer när jag och Emil spelade Buzz Hollywood Quiz när jag var i Skövde senat, jag har fortfarande inte förlåtet mej själv, Öppningsscenen

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb, 1964. Ord är överflödiga när det kommer till den här filmen. "You'll have to answer to the Coca-Cola company"

Donnie Darko, 2001. Helt sjuk bra och kaniner har aldrig varit otäckare, "The rabbits are us, Donnie"

Duellen (Duel), 1971. Herr Speilbergs första film finns i sin helhet på youtube, helt klart sevärd. introscenen

Blue Velvet, 19786. David Lynch är en mästare på att göra filmer som befinner sig någonstans mellan dröm och verklighet, "Mommy loves you"

A clockwork orange, 1971. Ultravåld med långa näsor, Porslinpenisen

Rom-öppen stad (Roma, città aperta), 1945. Rossillins mästerverk (nämnas bör också Fellinis mästerverk med nästan samma namn, Roma) "Look, you´re a communist"

Birdy, 1984. En film om en märklig och mäktig vänskap, Sopptippscenen

Videodrome, 1983. En mer oroväckande film än denna är svår att hitta, "I want you Max"

Cykeltjuven
(Ladri di biciclette), 1948. En av de mest rörande filmerna som gjorts, Slutscenen

Pi, 1998. jag fick låna denna film av en kille i skolan när vi både skrev c-uppsatser om expreimentella filmer och den skakade om min världsbild ordentligt, Öppningscenen

Stalker, 1979. ännu en film där ord är överflödiga, första gången jag såg slutscenen fattade jag inte nåt, men jag kunde ändå uppskatta den visuella poesin. Slutscenen

Hets, 1944. Skolan är en tacksam miljö att göra otäcka filmer i, men denna film är ändå otäckast av de alla.

They Shoot horses, don´t they, 1969. En av de där filmerna som man bara måste se, "YOWZA, YOWZA"

Gökboet (One flew over the cuckoo´s nest), 1975. En av de där filmerna som förändrar ditt liv efter du har sett den, Elchockscenen

Apocalypse now, 1979. "I love the smell of napalm in the morning"

Afterlife (Wandafuru raifu), 1998. "Red shoes"

Bubblare, de som inte riktigt fick plats.

Chinatown, 1974. Klart att den här filmen borde varit med på listan, men nu blev det inte så Trailer

Goodbye Lenin, 2003. En skildring av Tyskland efter murens fall och hur det har påverkat staden och människorna. Rosaflufflampan

Death wish, 1974. Egentligen borde den här filmen inte vara med på listan, och definitivt inte uppföljarna, men faktum kvarstår,Charles Bronson är den ende som kan konkurrera med Chuck Norris, det är värst ett omnämnande. Trailer

Självklart ska också Charles Chaplin och Pedro Almodovar vara med på listan, men jag kunde faktiskt inte välja filmer och det blev lite för mycket att ta med alla så jag valde att inte ta med någon, men som sagt vad, de SKA vara med!

tisdag, oktober 14, 2008

Inget vatten i kranen

Inatt finns det inget vatten i kranen här så jag har tappat upp toaspolvatten i badkaret, fyllt vattenkokaren med te-vatten och ställt in några extra vattenflaskor i kylskåpet, så himla mycket vatten går det ju faktiskt inte åt under natten. Det enda jobbiga är ju bara att jag inte kan duscha imorgon efter tidningsrundan, men jag får klara mej utan, helt enkelt. Det kan vara fruktansvärt jobbigt att bo vid en lågstadieskola, men när de ska spolavattenledningarna är det ändå ganska skönt det är ju mycket jobbigare att vara utan vatten under dagen.

Tears in rain-martin har gjort en filmlilsta över hans 25 bästa filmer, bra filmer allihop på listan, men de 25 bästa, jag vet inte, jag funderar på att göra en egen komplitteringslista, få se när det blir av. Just nu är jag lite upptagen av webbdesign och essäskriverier.

Efter att vi har fått reda på vilka mått som danskorna föredrar på snopparna fortsätter expressen sin skjutjärnsjournalistik med att utse värsta dejtingsmaten. Jag hörde på radion en gång för ungefär 100 år sedan en kille som tyckte att det var äckligt och snudd på vulgärt med tjejer som åt mat offentligt på typ dejter och sånt och han skulle aldrig bli tillsammans med en tjej som åt mer än han. Jag tyckte det var konstigt fast å andra sidan skulle jag inte vilja vara med en killeosm inte åt nån mat heller...

Glödlampan

"Vet du hur många från FRA som det behövs för att byta en glödlampa?"
"vet inte"
"400, en som håller i lampan och 399 som signalspanar i elkabeln efter terrorister"

"vet du hur många feminister det behövs för att byta en glödlampa?"
"vet inte"
"400, en som håller i lampan och 399 som kräver rättvis arbetsfördelning i hemmet"

måndag, oktober 13, 2008

Nu är det dags att tömma mkoppen för kvällen och lägga huvudet på kudden och somna, allt ackompanjeras av Martha Wainwright. Jag ligger efter i mitt veckoschema, men jag har åtminstone gjort ett veckoschema, det är halva jobbet utförst redan, jag får jobba in lite imorgon, kanske, om jag orkar.
Det är svårt att skriva ett referat på en bok som man läste och lämnade tillbaka till högskolebiblioteket i Skövde för över ett år sedan, men jag måste göra det, jag måste få ihop två sidor och jag förstår inte mina egna minnesanteckningar av boken. Jag tänkte om det skulle finnas nåtslags abstract om boken på internet, bara nån slags lite längre text om boken så jag kunde läsa och kanske, kanske skulle jag kunna lista några av mina anteckningar, men icke. Inte en enda text, bara några få beskrivande rader av boken. Typiskt.

Rättelse: Det är faktiskt två år sedan jag läste böckerna, förra hösten var jag ju i Stockholm, fast det gör det hela ännu svårare...

En del pratar om rättvisa

Men om jag ska vara ärlig har jag aldrig förstått vad de där (ny)liberalerna menar med rättvisa, men jag är säker på att det finns nån som vill förklara. Wikipedia förklarar rättvisa,

Rättvisa är ett etiskt begrepp som innebär normen att följden av handlingar, egenskaper eller förhållanden är moraliskt rätt, rättsinning och rättfärdig med beaktande av den som berörs av handlingarna, egenskaperna eller förhållandena.

Låter ju lagom luddig och sen står det nåt om distributiv rättvisa,

Distributiv rättvisa menar hur något – nyttigheter, pengar, etc. – fördelas i en viss population.

Och det är väl kanske här som vi är lite oense, tror jag. MUF menar ju att skatt är stöld och det tycker jag är lite konstigt, eller menar dom att dom aldrig kommer att bli sjuka, få barn eller bli arbetslösa? Man kan ju lika gärna hävda att skatt är en framtidsinvestering. Jag struntar väl i alla andra, jag vill inte gå å oroa mej över vad som kommer att hända om jag blir sjuk, arbetslös (vilket jag i princip redan är) eller mot alla förmodan får barn (om jag får total hjärnsläpp nångång), och därför betalar jag mer än gärna skatt. Det är liksom frihet för mej att inte behöva gå runt och oroa mej i onödan då producerar jag även bättre och produktion är nåt som liberaler tycker om, tror jag. Sen om folk är dumma i huvudet och vill betala extra för privat vård eller skola eller liknande så får dom väl göra det, det blir ju bara kortare vårdköer då för oss andra, men det får dom väl göra utöver skatten, inte istället för. Om inte annat så får dom väl sätta upp det på sitt karmakonto, se det som en god gärning att hjälpa oss fattigpack också, vi som inte har råd med privata alternativ. För grejen är att det finns inte "riktig solidaritet" det finns bara solidaritet och det ordet precis som ordet rättvisa är varken höger eller vänster, de är bara mänskliga.

Och så såg jag att ledarbloggen på svd.se har fler borgerliga slagord och tänka sig, de är lika dåliga som de tidigare, eller som Emil sa, "vi i högern har verkligen ingen fantasi". Men jag kan erbjuda mej, min socialism till trots, eller kanske just för att jag är socialist och solidarisk och tror på att hjälpa de som behöver hjälp, att hjälpa högern att komma på några bra slagord, jag kan också hjälpa ungdomsförbunden med att komma på roliga och inte intetsägande statements. Jag är kreativ, potttränad och ganska snäll. Högern kan projektanställa mej, bara jag får tillräcklig hög lön så jag kan betala mycket i skatt så är jag nöjd!

Uppdatering: Alltså, MUF var bara ett exempel på högerpolitik, jag vet inte om de räknas som liberaler, antagligen inte, jag vet inte och jag bryr mej knappt heller, om jag ska vara ärlig. Dom får definiera sig själva, jag har nog med att definiera mej själv.

söndag, oktober 12, 2008

Jag fixade en ny stol idag, min brors gamla som har stått och samlat damm på landet, den är betydligt skönare med betydligt fulare än min gamla retrostol som jag hade innan. Men kanske att min rygg blir bättre nu. Nu ska jag bara skriva klart om nationalmuseum, en halv sida räcker och lämna in min pratikrapport och hoppas att Lennart i Stockholm är snäll så jag får mina curatorpoäng. Sedan börjar det stora projektet att skriva klart min essä i konstvetenskap, så att jag får börja skriva klart på min c-uppsats och så webbdesignen i Skövde. Resten får jag ta i vår. Och min mkopp läcker, jag tror jag får jobba på den tekniska knycket när jag stoppar in den.

Mkopp dag ett

Efter den första sömlösa natten med mkoppen måste jag säga att jag är kluven. Det gör liksom lite ont, jag funderar på om jag har rätt storlek, eller om jag skulle ha nån annan storlek, dessutom hade den läkt lite, undra om det beror på att jag inte snurrade på den. Nu är den iaf inne igen och den är snurrad på, fast det är lite knepigt att snurra på den när den väl sitter därinne. Jag tänkte kolla om det gör ont när jag rör på mej också, det kanske bara är när man ligger ner, jag kände inte av den när jag vaknade idag, så jag kanske bara är lite paranoid. Jag funderade på om jag skulle fota första gången jag tömde den, men jag kom på att det nog bara är jag som är intresserad av att fota så äckliga grejer, så jag gjorde inte det.

Tjejsnack

Jag vet att de flesta som läser min blogg är killar, jag liksom känner det på mej, men nu blir det lite tjejsnack ändå. Jag fick just min mens och jag har precis köpt en mkopp (menskopp), som jag just har stoppat in, för första gången, jag provade att ta ut en gång också, bara för att veta hur det känns, det gör faktiskt lite ont. Dessutom glömde jag att rotera på koppen efter jag hade satt in den, hoppas jag inte typ dör nu... Vi får se imorgon hur det går att ta ut den när den har fylls på lite, kan inte vara så hemskt mycket komplicerande än att ta ut en tampong tycker man, men som sagt, vi får se imorgon.

Kan inte vara så hemskt mycket värre än en tampong, eller?

lördag, oktober 11, 2008

Jaha, nu är mina koffeintabletter slut och inte kan man beställa nya på apoteket.se. Frågan är om jag kommer förbi nåt apotek där de inte har allt bakom disk den närmaste tiden, för det är rätt störigt att fråga efter precis allt man vill ha och det känns väldigt mycket 1800-tal. Hör ni det, ni på apoteket? 18oo-tal god damn it! Receptfritt borde inte enbart innebära att man inte behöver ha recept, utan att man faktiskt kan få ta lite eget ansvar på apoteket också.

Sperm whale

Visste ni att det finns en val som på engelska heter Sperm whale? Hur kul är inte det? Men den heter tyvärr inte Sperma val på svenska, näe, den heter Kaskelot, inte alls lika roligt namn.

Så att det onda i min rygg har minsann utvecklat sig, nu har jag ha ont när jag sitter, står, går, rör på mej rent allmänt och ligger ner. Jag vet inte vad jag ska göra av mej själv, en rygg är liksom för stor för att kunna ignoreras. Dessutom sov jag ändå till 12.30 idag, skandal! Fast då kan jag vara uppe sent inatt istället utan att blir trött.

Annars respekt till alla er "Everday normal guy" därute!

fredag, oktober 10, 2008

För er som undrar

Så är nackskott inte något som maffiamedlemmar ger varandra (de ger varandra hästhuvuden och betongskor för att visa sin uppskattning) nackskott är sånt som kommunister ger varandra, så det så. Fast det är inte sånt nackskott jag har fått, när jag skrev nackskott tänkte jag mej en kombination av nackspärr och ryggskott, fast jag glömde att förklara det, visst i förra inlägget, så jag gör det nu. Så ni behöver inte oroa er, jag har inte gått och blivit kommunist... än.

Idag ska jag skicka in min ansökning till projektledarutbildningen i Stockholm, få se hur det går, jag måste fixa mina restpoäng först så jag får csn om jag ska tillbaka till den där jälva skitstaden igen. Och så ska jag lämna in min evighetsresttenta idag också, det måste jag göra, har jag bestämt.

torsdag, oktober 09, 2008

Ont

Jag har fått nackskott, men det sitter liksom mer nere i skuldrorna, det gör ont. Antagligen har jag kanske suttit illa vid datorn idag och jag borde egentligen sitta nån timme mer och bli klar idag men det jag skulle ha varit klar med i söndags enligt mitt schema. Men jag kan liksom inte sitta still så lång tid och framför allt inte i den här stolen. Jag tänkte gå å sätta mej i en bekvämare stol en stund och sen lägga mej och hoppas jag inte har ont inatt då jag ska jobba, det vore asjobbigt.

Som jag har längtat!

Och idag så hände det, idag åt jag rotmos!

En tallrik full av lycka!

Ännu en man, men en inte lika nära döden som vanligt.

Det var alltså en fransman som tog hem det i år, en fransman jag faktiskt inte har läst något av, men jag litar på akademin, han är säkert värt det. 68 år är han, inte så jättegammal som många andra har varit när de väl fått Nobelpris, det är ju alltid trevligt. Jag har alltid tänkt mej som det svåraste att göra är att skriva en bok efter man har fått Nobelpris, precis lika svårt som för D´Angelo att släppa nytt. Jag kan förstå ångesten, man har redan presterat det bästa och nu måste man toppa det. Fast jag tror på D´Angelo och jag tror på Jean-Marie Le Clézio, trots att jag inte har läst något av honom.

onsdag, oktober 08, 2008

Det är inte bara jag som tycker att jag inte ska behöva plugga hela tiden, Keso är på min sida, ibland mer handgripligen än andra gånger, oftast brukar han mest gå och skrika halvt ihjäl sig.

Hur ska jag kunna plugga med en Keso på böckerna?

manustävling

Jag har vetat om den här tävlingen nån vecka och jag har tänkt blogga om den, men så har jag glömt bort det, men idag ska det blir av. Om jag var lite (läs mycket) bättre på att skriva på engelska och hade lite mer tid att fundera ut en bra plot, hade jag absolut skickat in ett bidrag. För det behövs verkligen såna här manus och filmer, det är ett som är säkert. Reglerna för tävlingen är som följer,

1. Write an action movie. It doesn’t have to be long, it doesn’t have to be in any specific format, but it needs dialogue, and it needs action . . .

2. . . . and it needs characters! Specifically, female characters. The LEAD must be a WOMAN. The MAJORITY of the characters must be WOMEN.

3. Specifically, the parts need to be GOOD PARTS. I want to see interesting, compelling characters with some depth who get to say and/or do interesting things.

4. Your movie should NOT be about MEN or about SEX. Your women can be sexy, but they cannot be EXPLOITATIVE.

5. Your movie must pass the Bechdel test — two women must talk about something other than a man.

6. Making your women LESBIANS just so they can MAKE OUT is CHEATING! Lesbians in general aren’t against the rules, but entries will be judged within the spirit of the contest, so keep that in mind.

tisdag, oktober 07, 2008

Lite som att sparka in en öppen dörr

Marie fick titta på en skärm som visade henne underifrån när hon satt på toaletten, det tyckte hon inte om och säger till DN:

Det är så mycket som är snett i samhället i dag. Inget är hemligt längre. Man ska öppna alla lådor och ta bort all spänning och all intimitet. Det är bara skit, helt enkelt.

Och vet ni vad jag tänker på? Jag tänker på de där tre bokstäverna som jag har blivit toktrött på, FRA. Det väl liksom samma sak, fast jag tittar hellre på min rumpa på toa än har nån som läser mejl och sånt.

Nu har jag inte sett konstinstallationen jag gick faktiskt inte på toa när jag var på konsthallen. Men toalettkonst tycker jag själv är intressant, för nu för tiden så känns toaletten som det enda stället som man får och kan vara helt privat och kanske är det därför vi blir så kränkta på toaletten. Men en intressant grej med toaletter är den s.k. tjejtoan, dvs. flera tjejer går inte toan samtidigt och kissar och pratar, då är det inte frågan om att bli kränkt utan det är en social grej. Och på toan kan man prata om precis vadsom helst, som att "vi kan ju kissa tillsammans, då kan vi också bli privata när vi pratar". Jag ska vara ärlig, jag gillar inte tjejtoan så mycket, jag känner mej alltid lite obehaglig till mods när jag hamnar i såna situationer, men samtidigt kan det kännas så jäkla befriande också. Kanske är det ås man kan se på toalettkonst, som en total befrielse från allt det som anses vara privat, när man kissa och bajsa inför folk behöver man inte vara så himla rädd längre för att man ska göra fel eller göra bort sig. Man har liksom redan gjort det värsta man kan göra, lite som när man drömmer stressdrömmar om att man är naken inför folk.

Vardagshållfasthetslära

Jag har en vän som heter Per, han är maskiningenjör. När jag var hemma hos honom i hans studentlägenhet i Skövde när vi båda pluggade där, tittade jag lite i en av hans kursböcker. Det var en tjock blå bok full med matematiska formler och det hette nåt med hållfasthetslära. Jag förstod inte ett smack, men Per som är väldans pedagogisk förklarade att det hade med olika materials hållfasthet, alltså man kan liksom räkna ut hur mycket vikt olika material kan hålla upp. Helt fantastiskt och jag tänkte att det kommer jag nog aldrig behöva ägna mej åt. Men jag kanske skulle ha lagt några av de där formlerna på minnet. Frågan är bara om några av de där formlerna i den tjocka boken skulle passa in på sockerkakstårtbottnar. För det skulle jag ha användning av i dag t.ex. Då jag bakade en tårta och mittenbotten blev för tunn och gick sönder, vanlijkrämen för lös och tårtan trillade ur sig själv.

Men det blir nog god iaf, tror jag, men jag ser inte fram emot när man ska börja skära i den och försöka få ut tårtbitar. Och tårta ska man ju ha på sin namnsdag, med eller utan hållfasthet.

Min ohållfastbara tårta och mitten av tårtan vid sidan av (vilken tur att det inte var en bro jag byggde).

Uppdatering: Jag fick en formel för hur man räknar ut dragspänningen i sockerkakan,

och för att veta vad kakan håller för måste man veta hur stort sigma är och för att ta reda på det måste man dra sönder sockerkakan, å då är det ju liksom redan försent sa ingenjören.


måndag, oktober 06, 2008

Alltså, jag skulle ju kunna...

Jag skulle kunna blogga om mitt tandläkarbesök idag som kändes som ett riktigt besök, men en massa grejer i munnen som lät konstigt, lite smärta och en krampaktigt gapande. Allt var som det perfekta tandläkarbesäket förutom priset 35 kr, alltså 35 kr för att legat och gapar i en halvtimme, ska det vara så? Ska man inte bli ruinerad? Jäkla folktandvården... Som tur är fick jag lite dålig nyheter också innan jag gick hem, jag riskerar visst tandlossning i framtiden, jag har lite sån tandsten så lyllo mej får jag nu gå till tandläkaren var 9:e månad istället för en gång per år.

Men nu har jag ju skrivit allt jag tänkte skriva om tandläkaren. Jag skulle kunna fortsätta med att skriva om att studierna håller på att styra upp sig, jag ligger i fas i tiden, typ, fast några år för sent... Kanske blir jag klar med det mesta när höstterminen är slut. Iofs ligger jag efter just nu, idag, men det ordnar sig nog imorgon. Då har jag namnsdag och jag har lovat mamma en tårta då hon också har namnsdag och sen så borde man väl göra nåt till Selma, hon har också namnsdag. Det är många nu...

Jag skulle också kunna skriva att jag trots inte avsaknaden av regelbundet sex ändå har blivit smalare, byxor som brukar spänna sitter perfekt, undra om det är för tidningsrundan. Fast egentlgien borde jag inte så mycket överhuvudtaget, jag borde återgå till min eviga resttenta.

söndag, oktober 05, 2008

Näe, nån porr blev det inte, döremot en hel del norsk helig ande och förbön på TV:n. Just nu sitter jag och bråkar med bilder från Östersund osm inte vill infoga i min praktikrapport och funderar på spatial förmåga. Jodå, allt är bara myspys.

lördag, oktober 04, 2008

Bullar, porr och plugg

Idag är det ju kanelbullens dag, det firade jag med att äta blåbärsbullar som jag bakade igår, man vill ju inte stödja kapitalismen liksom. :P

Övrigt har jag planerat in att kolla in svt:s temakväll om porr, hoppas att det blir trevligt. Det blir nog också en sitta upp och plugga natt inatt, det verkar behövas, jag ska bara fixa lite koffein och energidryck. Om jag bara tar mej i kragen kan jag rent teoretiskt fixa klart allt jag behöver i höst så jag kan läsa den där projektledarutbildningen i Stockholm till vären samtidigt som jag fixar färdigt mina exjobb i Skövde, så att jag nån gång kan börja söka jobb, innan borgeligheten avskaffar hela kulturen, rent teoretiskt alltså. Men då måste jag börja plugga nu.

Mmm, nybakade blåbärsbullar!

fredag, oktober 03, 2008

Jaha, då var det bestämt, så här ska en penis se ut om danskorna får välja. Bara att ta från måttbandet killar och mäta, om ni vill ha en danska alltså. Personligen så bryr jag mej inte det minsta om storleken, fast en penis med en för stor omkrets blir mer tortyr än samlag, om ni frågar mej alltså, men jag är ju inte danska.

Borgeliga slagord del 700...eller nåt

Redan igår tänkte jag blogga om moderattdningen svd:s tävlingsresultat om nya borgeliga slagord och hela dagen har jag gått och försöka komma på nåt finurligt att skriva men jag är helt tom. Igen har jag de bordeliga lyckas att förstumma mej, jag tror jag låter slagorden tala för sig själva. Och när det är många vinnare brukar det betyda att deltagandet var lågt och om de här är vinnarna vill jag inte ens veta vilka som inte vann...Eh, jaha, men jag röstar på vänstern iofs...

Borgerlig - Fuck Yeah

Den här är snodd från en låt i en film och grejen är ju att man kan säga det på flera olika sätt, alla inte postiva... Filmen Team America ironiserar ju hela den amerikanska livsstilen och den är ju borgelig.

Right Wing, you make my heart sing

Låtstöld, big time, igen! Vad tycker borgarna om upphovsrätten egentligen?

Nu är det dags att torka den blöta filten - och på sikt lyfta bort den!

Jag fattar inte, seriöst, jag fattar inte, vad har en blöt filt med borgeligheten att göra? Är de den blöta filten och vem ska lyfta bort den? Och varför?

Stackars om brevbärarna

Nu jobbar jag som tidningsbud och postboxar skulle inte förändra min arbetssituation, jag är inte ens 30 år och får kleta in mina knän med voltaren nästan dagligen, kan bara tänka mej hur det är för de stackars brevbärarna. jag tror inte att folk fattar hur jobbigt och slitsamt det är att gå upp och ner i trappor bärandes på tung post, eller så tänker de bara mest på sig själva, var är solidariteten? Jag betalar gärna högre hyra för postboxar, så himla mycket högre blir det iaf inte, det är ju en engångskostnad och jag är också rätt säker på att de allra flesta av oss nångång lämnar sin lägenhet varje dag eller får besök av någon varje dag t.ex. hemtjänsten, hur svårt kan det vara att tömma postboxen, folk klarar ju av det i t.ex. Frankrike... Suck, då blir det att försätta slåss mot dumma brevinkast imorgon också, jag hade sett fram emot krokar och inga sura prenumenater som klgar för att det låter för mycket när tidningen kommer, grejen är att jag kan inte göra det helt ljudlöst, jag är ingen magiker.

torsdag, oktober 02, 2008

Det där mer fattigdom

En del högermänniskor säger ibland kanske lite slentrianmässigt och väldigt polariserade att det är vänstermänniskorna som set till att t.ex. Afrika är fattigt, eftersom vi kanske inte helt och hållet omfamnar idén om frihandel. Jag ska vara ärlig, jag har inte satt in mej i hela den här frihandelsgrejen, jag tror som vanligt att det finns bra argument både för och emot. Fast det är kanske lite naivt att tro att frihandel skulle lösa hela fattigdomsproblematiken. Kontinenten Afrika är ju fattigt för att vi i väst har/håller på att utarma deras naturtillgångar samtidigt som vi skeppar vårt skräp dit och dumpar den där och grejen är ju att det är länder med både höger och vänsterstyre som gör det, Sverige också.

En sak som verkligen är ledsamt är läsa är att den rika världen nu i skuggan av finanskrisen blir allt mindre benägen om att uppnå FN:s mål med halveras fattigdom till år 2015. Jag tycker att fattigdomen borde vara utrotad för längesedan, om man kan hjälpa finanssektorn med 700 miljader dollar, så borde ju fattigdomen inte ens vara ett problem liksom. Eller är jag bara naiv nu?

För jag tror att det bästa sättet att bekämpa fattigdomen på flera olika sätt samtidigt, stat till stat och människa till människa samtidigt. Jag gillar idén med mikrokrediter/mikrolån, fast medan andra känner att det är vikigt att man får tillbaka sina pengar skänker jag gärna bort mina utan några garantier att få tillbaka dom. Jag ger heller någon ett mikrolån än skänker pengar till nån fånig TV-gala det är ett som är säkert. För några dagar sedan firade ju liberalerna "Buy something day" jag undrar just när de ska börja fira "Give someone a microloan day" jag vet ju att liberalerna älskar mikrolån, fast de kanske firar den dagen alla dagar, jag kan ju alltid hoppas! Fast grejen är ju mikroklån inte löser alla problem, de skapar nya också, att skuldsätta sig som fattig är aldrig en bra idé om du så bor i Vagnshärad eller Bangladesh. Jag antar att inget system är helt perfekt, som vanligt (artikeln har några år på nacken, men problemtiken kvarstår så jag tycker nog att den fortfarande är aktuell)

- Jag är inte helt emot mikrolån, men om alla fattiga skuldsätter sig, då finns det ingen tid och kraft över för folk att organisera sig, analysera orsakerna bakom fattigdomen, kräva ekonomisk rättvisa och politiska reformer.
- De fattiga behöver bli medvetna om förtrycket, om att politiker, överklassen och globala företag skor sig. Det blir allt svårare att få med folket i politiskt arbete. De har bara sina veckoavbetalningar i sinnet.

onsdag, oktober 01, 2008

Jag vill gärna...

Jag vill gärna bli smaskens Blondinbella, alltså skriva en massa om smask och prova en massa och se när jag har blivit känd så får jag smask skickat till mej, helt gratis och så skriver jag om det på bloggen, smasket alltså. Det skulle jag gärna vilja bli. Som ett steg på vägen ska jag nu skriva lite om smask jag har provat på. Och nu tänker kanske en del av er att det inte är så himla socialistisk att säga att man vill bli köpt av stora företag och näe, det kanske det inte är, men hallå, det är smask vi pratar om! Inte mode, inte bilar, inte resturanger och krogar, inte teknik, det är SMASK och smaskindustrin blir jag gärna uppköpt av.

Vi börjar med Marabou chokladen Amigo med majs i, jag gillar den här chokladen, det är som att äta Kina-piffar fast i kakform. Däremot är ju namnet skitfånigt. Jag köpte den nästan inte pg.a. av namnet. Amigo, låter som en fånig meny på McDonalds. Amigo-chokladen får tre starka tonårsfinnar av fem möjliga.


Sommarens bästa smask är Estrellas Rosted garlic and salt chips, helt underbara chips med mild smaka av vitlök, mycket roligare smak än både Grill, Sour creme och Pepper, kanske t.o.m. godare än Franska örter, men bara kanske. Egentlgien så gillar jag inte Estrella, bara deras Ostbågar, men på sistone har jag börjat att uppskatta märket allt mer, det kan bero på just de här vitlöks chipsen... Rosted garlic and salt chips får fyra starka ensmamma hemmakvällar framför TV:n av fem möjliga.


Nu lämnar vi smasken för ikväll och istället tänkte jag visa upp mina sockar, jättesköna och varma, men man ska og inte gå med dom så mycket om man vill att de ska hålla hela vintern, det är mer "sitta ner och kura under filten" sockar. helt underbara och varma iaf, mitt bästa köp den här hösten tror jag. Ett litet minus är dock att iaf affären där jag köpte mina fanns det bara en storlek, 37-40, vilket borde betyda att det bara är damer och män med små fötter och blir frusna om tossingarna.


Sedan har jag även utökat min okidéesamling med en gul Brudorkidée, så här ser den ut.