fredag, januari 30, 2009

Man ska inte gräva en grop där man står.

Först och främst vill jag bara säga att jag har stått i kö för att få en spotifyinbjudan aslänge nu, eller iaf över en vecka och jag börjar tröttna lite smått. Alltså jag vill bara lyssna på lite musik med reklamjinglar emellanåt, hur lång kö kan det vara. Kanske skulle jag göra som CUF-ordföraren och efterlysa en inbjudan på bloggen, men jag antar att jag inte skulle bli lika lyckosam som han, så jag väntar snällt på mejl. Det får mej att tänka på de där norska bratsen i Oslo som var avundsjuka på oss svenskar för i Norge kommer alla in på alla ställen, bara man väntar tillräkligt länge och då blir det ju svårare att göra skilland på människor och människor. Nåväl jag har iaf laddat ner ett halvtkriminellt dataprogram så jag kan lyssna på Pandora.com, funkar det också.

Skivindustrin kunde lära sig ett och annat av evolutionen, dinosaurierna dör först och de små däggdjuren som kan anpassa sig till ett nytt klimat och nya miljöer överlever längst och utvecklas mest. Internet är en del av vår vardag, internet känner inte av några nationsgränser precis som musiken och kulturen i stort. För att det börjar bli lite tramsigt nu, kom in i matchen liksom! Jag ska erkänna att jag brukar skicka över svensk musik till min kompis i Kanada som hon sprider vidare till hennes kompisar och hon skickar kanadensisk musik till mej som jag sprider vidare, helt mot upphovsrätten men bättre PR kan inte artisterna och bolagen knappast få. Men vem vet, snart är nog dinosauriernas tid slut, jag börjar ana dödsryckningar, ännu ett stor kapitalistiskt skepp som håller på att kapsejsa.

För övrigt funderar jag på att börja unna mej TVÅ koppar kaffe i veckan nu när jag inte behöver gå upp mitt i natten längre, hur lyxigt låter inte det? Undra om min mage klarar det...

9 kommentarer:

andurs sa...

Tro mig, spotify är inget att ha. Är det nå låt du verkligen vill åt, då finns den inte där. Och nu när de ska ta bort stora delar av de låtar de redan har... Skräpställe, kan man lugnt säga.

Sarha sa...

men nu står jag ju i kö...

andurs sa...

om jag var lite mer smart i tanken just nu kunde jag ordnat det åt dig... men jag minns inte hur jag gjorde det

Sarha sa...

det är så när man blir gammal. :P

andurs sa...

när man blir ja, inte när man redan är snoris

Sarha sa...

är du snorig och gammal, menar du? Säkert att det inte är lunginflammation, det är ju många äldre som dör av det och det vore ju tråkigt om du skulle drabbas.

andurs sa...

"riktiga män snyter sig aldrig - bihålorna är till för att samla saker i"

Ewa sa...

Tänkte bara tala om att nationsgräserna är ytterst påtagliga även på internet. Jag kan t.e.x inte använda Spotify i Kanada och vissa TV program går inte att se på SVT Play. Beror på lisenser och annat tydligen... Jävligt irriterande!

Sarha sa...

Ewa: men precis, det är ju det som är så himla konstigt, för Internet i sig är ju gränslöst, gränser överhuvudtaget är ju bara tvångstankar egentligen, tvångstankar som vi gillar att kriga om... Och hela grejen med tvångstankar blir ju tydligare på Internet, känns som att licensinnehavarna förlorar mer på begränsningarna än vad de vinner på dem.