tisdag, januari 20, 2009

Det var hemskt vad folk tjatar...

Nu har det spridit sig att jag ska sluta dela ut tidningar på lördag, personligen tycker inte jag att det är jättegrej men folk här verkar uppriktigt sagt chockade. Än mer chockade blir de när jag säger att jag inte ska jobba alls utan helt koncentrera mig på att få klart skolan, för det kan jag ju göra ändå. Och det är ju så himla lätt för dom att säga så, mest för att de inte behöver göra det själva, allt blir så himla mycket lättare då.

Men det är klart, det finns folk som orkar dela ut tidningar, ha ett heltidsjobb utöver det, vara ensamstående förälder och plugga, det finns folk som också klarar sig med bara fyra timmars sömn, andra inte. Jag är en av den andra alternativet, jag måste sova åtta timmar minst, sammanhållet för ens vara i närheten av att orka skriva c-uppsats i konstvetenskap eller göra klart mina andra ex-jobb.

Klart att jag kommer att sakna att inte få någon lön varje månad, men jag får väl klara mig ändå, eller skaffa mig något jobb där man inte behöver gå upp mitt i natten (om det nu finns några jobb kvar, jag bor ju i ett område av Sverige som har drabbats hårdats av varsel och annat trams) om jag känner att jag ändå hinner klart med allt jag ska göra. Att några timmar på kvällen eller så det skulle vara rätt lugnt, men att gå upp mitt i natten, inte lugnt. Iaf inte för mej.

Och vad ska jag då säga till folket som tjatar? Jag tycker att de ska bry sig om sig själva istället, de behöver inte oroa sig för mig, jag är ung och har bra läkekött, jag klarar mig...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vem tjatar? Jag delade ut tidningar 5 veckor en sommar för ett par år sedan. Jag höll på att dö och till och med min pappa försökte förbjuda mig att fortsätta, när jag låg på hans köksgolv och grinade av utmattning, för att min dygnsrytm inte stämde med resten av samhällets och jag inte kunde leva ett normalt liv eller ens sova. Helvete people, det skall inte tjatas! Skäms! /pernilla