söndag, augusti 31, 2008

Jag tror jag har hittat FRA:s nya arbetskläder, konstprojektet heter The camerahead project, om ni undrar.

Bröllop och andra osunda saker

Igår vad det då dags för min brors bröllop, det var mest mat kändes det som, mat, mat, mat. Här kommer lite bilder, det kommer flera senare i veckan, jag har varit lite för trött för att greja med bilder idag.

Mor på väg.
Brudparet.

Min bror och jag, vi har kramats av samma mamma...

Min far och en väldigt trött Selma.

När jag var ute och gick idag såg jag en skitkonstig grej,


Jag fattar att människorna ska slänga skräp i papperskorgen, men vad ska hunden göra? Fontänkräkas? Äta skräpet?

lördag, augusti 30, 2008

One of those moments...

Idag var det kallt och stjärnklart i mina öronsnäckor spelade radion Nick Drake Northern sky ("If songs were lines in a conversation the situation would be fine") och jag såg ett stjärnfall på himlen. Som vanligt blev jag lite stressad eftersom jag aldrig kommer på något bra att önska, så inte heller idag, men det gör inte så mycket, jag tror att jag klarar mej ändå, bara lite synd att slösa oönskade önskiningar på mej. Det kändes trotsallt rätt bra med musiken och stjärnorna och till och med med tidningarna.

Men en sak som jag blir arg på är fulla kids som förstör (jag antar att det är kids och jag antar att de är fulla, annars är det ännu värre). Inatt hade några förstört varenda brevläda på en gata, dragit upp dem och kastat iväg dem eller sparkat sönder dem. När jag var mindre så kunde jag också tycka att det kunde vara lite kul med att ta sönder en brevlåda då och då, om jag ska vara rälig har jag bara varit med om att lägga ett firverkeri i en träbrevlåda i hela mitt liv, så så jäkla roligt är det faktiskt inte, kanske är det roligare att sparka sönder dem, jag tivlar dock på det.

idag kommer Målle Lindberg till byn, värsta folkfesten, blir nog större än när Leif Loket Ohlsson kommer till Vaggerydstravet till och med och vi ska på brölopp. jag har helt opepp på det, förstår inte varför folk ska gifta sig, blir det verkligen lycklaigare och lever längre tillsammans? När jag och Sofie åker på våra roadtrips så brukar vi lyssna på Målle och sjunga med, jag tänker bara på hur gammal han måste vara, under hela min uppväxt har han varit där, på tältmöte i bilstereon, på skivspelaren i tv-rummet, alltid samma Målle. Det kändes som att han var 700 år redan när jag var sex år, vilket skulle göra onom till 723 år nu, det kan ju inte stämma...

fredag, augusti 29, 2008

Varför alla tjejer är vänster

Sakine Madon undrar varför ALLA tjejer är vänster och svaret är mycket enkelt, för att tjejer är smartare än killar! Skämt åsido, för mej är svaret tämligen enkelt, högerblocket är rätt flummiga när det kommer till jämställdhet och verkar mest tycka att det inte är så stort problem och att det löser sig självt om man bara sänker arbetsgivaravgiften och marginalskatten... Sveriges jämställdhetsminister är inte ens feminist och visst i de bästa världar borde man inte behöva vara feminist så hon har en poäng, men grejen är att vi inte lever i den bästa av världar, tyvärr. Jag har många vänner som är liberaler och en del av dem är även feminister och problemet är att de nästan helt vägrar se strukturer i samhället och verkligen inga maktstrukturer eller härskartekniker, allt är upp till individen. Det är individens "fel" att den är underordnad och i beroendeställning, jag köper inte det alls och jag hoppas att de snart vaknar upp ur sin dvala innan verkligheten kommer och biter dem i svansen.

En annan frågeställning som jag gärna skulle vilja se Sakine ta upp nästa gång är väl varför ALLA bögar är höger.

torsdag, augusti 28, 2008

Trött men inte sömnig

Idag blåste och regnade det, sånt har en viss förmåga att ta en massa energi och ge en en massa blöta tidningar att dela ut, inget roligt. Har man dessutom sovit dåligt de få timmarna sömn man har fått är det ännu värre, men efter att regnet upphört lyckades jag ändå trampa in en hel del tid trots en seg kropp och var klar ungefär som jag brukar (om man med ungefär menar nästan en halvtimme senare...).

Och nu ligger jag här i sängen och tänkte sova, men vad händer då? Jo, jag kan inte somna. Jag är trött och min hjärna funkar inte som den ska så jag kan inte koncentrera mej på att t.ex. läsa bok eller nåt och min kropp är helt slut så en morgonpromenad nu är helt uteslutet, så jag ligger här mest väntar, fast jag vet inte på vad, bättre tider kanske...

onsdag, augusti 27, 2008

Bajs säger mer än tusen ord.

Det känns lite jobbigt att säga detta, men det här var det enda spännande och roliga som hände idag då förstår ni hur den intetsägande den här dagen var. Jag har liksom inget att skriva...

tisdag, augusti 26, 2008

Nu drar jag ett streck

Nu har jag bestämt mej, jag ska sluta läsa liberalbloggar för typ alltid, jag orkar inte mer, jag orkar heller inte med socialistbloggar så jag antar att jag ger upp politiska bloggar överhuvudtaget. Det får räcka nu, faktiskt.

och för övrigt är jag så utråkad att jag håller på att dö, småland håller på att gå mej på nerverna och någon får gärna komma och rädda mej, typ nu, eller helst igår...

Det finns inget som inte en kylskåpsmagnet kan säga bättre!

måndag, augusti 25, 2008

det där med ångest

Jag vet att jag inte är ensam, men jag har en sån sjuk ångest över att avsluta saker som jag har påbörjat, speciellt om det har det gått en tid eller om det gäller förhållanden. Jag gör inte slut hellre avslutar jag förhållandet innan det ens har börjat, eller väntar tills aset jag är med gör slut, hur mycket as han än må vara. För att inte tala om hur ångestfullt sex kan vara och jag vet aldrig riktigt när det tar slut, vid utlösning eller när man somnar, å andra sidan är väl samlag något som jag brukar försöka få överstökat så fort som möjligt, så jäkla intressant är det ju inte.

Nu sitter jag här med en massa saker som jag inte har gjort klart och ångesten över att jag någon gång måste avsluta dem. Resttentor, essäer, uppsatser, porrseriemanus, webbdesign. Dessutom borde jag avsluta min städning som jag påbörjade förra månaden, alternativt slänga ut skräpet från den städningen och börja städa igen.

Är det förresten någon som vet om män får tävla i rytmisk gymnastik på OS? Eller är fjolliga män i åtsittnade dräkt helt uteslutande, som i konstsim...

söndag, augusti 24, 2008

Ensam hemma

En halv Ica-plastkasse full med Karl Johan svamp, det var vad denna dagen resulterade i, Tidigt idag fick jag masa mej ut i skogen och sen kunde jag ju inte lägga mej igen. Det blir att lägga sig tidigt ikväll istället och jag är ensam hemma, känns som en evighet sen sist. Det är tältmöte ikväll, en massa Hallejuasånger och en massa skenheliga, hycklande frireligösa människor, nej tack säger jag, ja tack säger mina föräldrar. Fast det känns som att jag borde göra nåt jag inte brukar göra, nu när jag är ensam, men jag kommer inte på nåt, eller så är jag så trött att inget känns kul, ut med hunden måste jag, det kan jag ju göra, men det gör jag ju ändå varje dag flera gånger om...

lördag, augusti 23, 2008

OS, OS, OS, OS, OS, OS, OS, OS, OS, OS

Jag vet inte hur det gick till, men jag har faktiskt blivit trött på OS, jag brukar alltid ha sjukmycket separationsångest de här sista dagarna då börjar ta slut. Men idag, jag känner inget ska till och med bli skönt att slippa det, jag t.o.m. glömde att lyssna på radiosporten idag och bordtennisen när jag delade ut tidningar, kom på det till slut och lyckades höra slutet av Perssons match, som han förlorade förstås.

Grejen är att utan Kronberg och någon svensk mångkampare (fast inte Klüft, jag gillar bara grenen, men om det inte är någon svensk med får man knappt se nåt från den...) känns SommarOS rätt värdelöst (förutom simhoppen). Jag gillar nog VinterOS mer, skidskytte, bob, konståkning det är grejer det och nu är det snart dags igen, bara nåt år kvar. I och för sig missade jag helt vattenpolon, känns som att det är en gren som kan bära upp ett helt OS, får hålla ögonen öppna 2012, om man lever då vill säga.

fredag, augusti 22, 2008

Ni ville se min stenrabatt, eller hur?

Vi var på landet idag och jag passade på att ta lite kort på min stenrabatt, vet ju hur gärna ni vill se hur det blev... :P
Så har ser mina eget tillverkade cementrör ut. Man kan säga att jag tog initiativet till dem och min far gjorde klart dem.


Världens tråkigaste trädgårdsarbete del 1, "hyvla gården"


Världens tråkigaste trädgårdsarbete del 2, kratta efter man ha hyvlat gården.

Och så hade man publik också...Efter att man har genomlidit tråkigt trädgårdsarbet och samtidigt blivit utstittad av kossor är det gott med god kaka på kvällen! Jättegod!!

torsdag, augusti 21, 2008

Mitt livs äventyr

Idag kom Sofie förbi, vi åkte till Flaten och tänkte köpa glass och sitta där lite och titta på sjön,
men så var kiosken där stängd för säsongen men det gjorde inget för vi hittade lekplatsen!

Det fanns en gungbräda där. Den var rolig.

Jätterolig.

Åh, vad den var rolig, men sen vände vi oss om hittade gungorna!


Sofie gungar nästan ur bild!

Men jag är mest bara glad!

Klätternät är också kul, man jag tror att man var lite stabilare när man var barn, nu höll jag bara på att trilla omkull hela tiden.

Ruschkana, klart man måste åka i den också!

Såhär ser man ut när åker ner, som en bister gammal gumman var det någon som sa. Men det går ju så fort nedför.

Sen var man ju tvungen att bada lite, vattnet var inte så kallt som vi trodde, fast mest undrade vi vart sanden hade tagit vägen, nu var det gräsmatta ändå ner till vattnet.

Flaten är väldigt långgrunt , därför tycker barnfamiljer åka hit och bada på sommaren, men idag var det bara jag och Sofie.


Sen visste vi inte vart vi skulle åka så vi åkte till Sofies farmor och farfar och fikade. Mina byxben blev lite blöta, från knänen och ner, det var lite vågor på sjön.

En viss känsla av obehag

Idag när jag vaknade första gången hade jag en viss känsla av obehag, jag tror att jag drömde någon dröm om någon/några jag inte vill drömma såna drömmar om. Jag trodde jag hade kommit över det, men det var kanske bara en eftersläntrare i natt. Större oro har jag i så fall för jag har en känsla av att Carl Bildt också var med i drömmen, jag hoppas att jag inte snuskade mej med honom också, då måste jag nästan gå med i Vänsterpartiet, överkompensation, kallas det.

Och sen tänkte jag skriva några rader och Ryssland och Georgien, det är så lätt för en del människor att välja sida, antingen är man för eller emot. Men är inte båda länderna lika goda kålsupare? De enda som är oskyldiga är civilbefolkningen, ryssar, georgier och annat folk. Det där med att inte se några gråzoner är typiskt politiskt enögd, naivt på ett inte helt gulligt sätt och ganska tröttsamt. Å andra sidan är velande politiker också jäkligt tröttsamt...

Och en annan sak som jag har småtröttnat på är FRA. FRA, FRA, hela FRA känns fortfarande väldigt mycket som ett 50-tals koncept, likt husmödrarna och jag ser ett mönster i den sittande regeringen, de gillar 50-talet helt enkelt. De tar retrokänsla till en helt ny nivå, fast jag gillar nog 50-tals möblerna bättre än 50-tals politiken, men alla är vi ju olika.

onsdag, augusti 20, 2008

Idag

Idag skulle jag kunna skriva om Usain Bolt eller att Afghanistan tog sin första OS-medalj, någonsin. Eller om kunskapsluckor hos grundskolelärare (kanske borde lärarna få göra nutidsorenteringen istället för eleverna?) eller om de jätteonda nätpiraterna som nu inte bara snor från musik, film och spelföretagen utan också tidningarna. Trots att nätpiraterna skickar små kärleksbrev till Beatrice Ask som hon inte vill ta emot. Fast helst vill jag bara ut och cykla en sväng, men jag tror det snart kan bli regn.

tisdag, augusti 19, 2008

Säga vad man vill om kommunister...

... men skriva nationalsånger kunde de i alla fall! Jag måste erkänna att jag ganska ofta blir glad då Ryssland vinner guldmedalj för då får man ju höra mästerverket och let´s face it, vi kommer inte att få höra "Du gamla och fria" under detta OS ändå.

Jag är se himla seg idag, sov lite för lite samt lite för länge men jag hittade den här läsvärda texten om kulturen och jag antar att jag borde ge nångon slags djup analys av kulturpolitiken och sånt, men jag orkar verkligen inte. Läs texten istället och fundera själv, jag måste ut och gå i skogen så jag vaknar till lite!

måndag, augusti 18, 2008

sen tog det totalstopp när jag började fundera på Folkpartiet...

"Vet du hur många från Centern det behövs för att byta en glödlampa?"
"Vet inte"
"Inte jag heller, men det är i alla fall 400 stycken som letar efter glödlampan i gödselstacken"

Det där med tjejer

ibland är det nästan värre att diskutera feminism med tjejer än med killar, speciellt om tjejerna i fråga verkar vara helt fångna i deras egen värld och tankar, eller om de är liberaler. Det handlar ju om att se strukturer i samhället t.ex. maktstrukturer och när tjejerna använder samma argument som antifeminster, samma obstinata vägran att se bortom individen i ett större perspektiv, då blir jag bara trött.

När man enbart lägger allt ansvar på individen lägger man ju också all skuld på individen, det är upp till kvinnan i ett osunt förhållande att stå upp mot sin förtryckare, trots att det i en del fall kan leda till ond bråd död. Det är upp till tjejen på en ojämnställd arbetsplats att ändra på det, riva ner bilderna på de halvnakna tjejerna på väggarna. Det är precis sånt tänk som gör att tjejer skuldbelägger sig själva, tänker mindre om sig själva, anser sig själva vara värda mindre, mindre duktiga, underlägsna.

Det är därför man inte talar om sina svagheter, sina problem. Jag gjorde inte det när jag pluggade i Skövde och fick mitt självförtroende helt krossat, inte visste jag att andra tjejer i klassen upplevde liknande saker, liknande tankar. Hade jag vetat det hade man ju kunnat göra något åt strukturerna där, men man tror ju bara att det en själv och det är ju det som är patriarkatet vassaste vapen. jag tycker att vi tjejer åtminstone kan sluta att använda det vapnet på varandra, vi borde stötta varandra, det räcker ju med att bli attackerad från ett håll.

söndag, augusti 17, 2008

"det är ingen boll, det är en fisk"

Som en avbrott till OS tittar jag på golf, jag är egentligen helt ointresserad av spelet, men TV-kommentatorerna är rätt roliga att lyssna på, det kanske är för att väga upp den i övrigt tråkiga sporten. Jag har lyssnat till ett långt utlägg om livet och hur livet kommer emellan i form av t.ex. ett urladdat bilbatteri. "livets lag" är också ett nytt uttryck för mej. Jag har också hört det smått geniala citatet "Det är ingen boll, det är en fisk" en citat fullt med både kunskap och skärpa.

lördag, augusti 16, 2008

Jag vet att jag måste sluta läsa liberalbloggar

Jag blir ju bara arg, fast väldig road också och väldigt rädd ibland... som när jag läser detta. Alltså jag tycker ju inte heller att man ska behöva betala TV-licens om man inte har någon TV, å andra sidan skulle jag kunna tänka mej mer skattepengar till både kultur, public service, vård, skola och omsorg även om det skulle innebära högre skatt, sån är jag liksom.

I en sådan situation kunde lika gärna Tv4 vinna teckenspråksupphandlingen och Rix-Fm kulturnyheterna. I en sån situation skulle vi säkert kunna få ut mer för pengarna, vi skulle slippa den eviga debatten om radiotjänst och vinnarna är jag övertygad om skulle vara det som vi kallar public service. Som lika gärna kan ske hos Rix Fm som hos Kanal fem.

Är inte Rix-Fm:s kulturnyheter en skrämmande tanke så säg? Som Aftonbladets kultursida, eller är det Expressen som jag tänker på? Eller är det deras nöjesdel jag tänker på? För grejen är ju att kändisskvaller inte är detsamma som kulturnyheter och Kanal fems blaj-dokumentärer som de envisas med att visa är inte ens i närheten varken public serivce eller ens bra TV.

Jag säger inte att Kanal fem, Rix Fm m.fl. inte kan göra public service, Det är ju iofs inget som hindrar dem i nuläget heller, ingen blir gladare än jag om de skulle visa mej fel, (Tv4 kan ju) men det kommer de typ aldrig att göra, så naiv är jag inte, till skillnad från en del liberaler, tydligen.

Idioter och såna som jag

En sak som jag har tänkt på är kommentators funktionen i tidningarnas nätupplaga, t.ex. Expressen och Aftonbladet m.fl. I framförallt Nöjes/skvallerartiklarna så är det alltid nån som lämnar kommentar som "vem bryr sig, jag vet inte ens vem det här är" och just nu så irretar jag mej på folk som irriterar sig på skitsaker, alltså, varför kommentera om man inte har något att säga? Varför läsa en artikel om någon som man inte vet vem det är? Och varför bli upprörd över att tidningar skriver om folk som de inte vet vem det är, jag menar, jag känner inte inte heller till alla, men så himla svårt är det ju inte att kolla upp folk, om man nu är intresserad och om man inte är det, så varför klaga, det kan ju finnas andra som är.

Men den jag irriterar mej på mest är mej själv, eftersom jag faktiskt vet bättre än att bli irriterad på människor som är idioter

fredag, augusti 15, 2008

Svar på tal

Nästa gång någon får för sig att jag är flata ska jag säga att att jag onanerar med höger hand, då får dom svar på tal!

Rövknulleri

Jo, det var ju det här med att bli rövknullad av facket, som i detta fall är Transport, det är inget trevligt, eller det kan ju vara trevligt om båda är med på det, men jag känner att jag inte vill bli rövknullad, iaf inte just nu och inte av Transport. För så här är det, from 1 September är det ny lönesättning för tidningsbud, istället för km-taxa ska det bli timlön, skulle vara tänkt som en del av en löneförhöjning eller liksom det är det som löneförhandlingar går ut på, trodde jag iaf, det var det de sa också. Fast min lön kommer med största sannolikhet att minskas, min och flera andras tidningsbud och det är inte så att man som tidningsbud tjänar sådär sjukt mycket pengar från början, kan knappast kallas för ett överbetalt yrke. Man får se hur hög lönen blir med OB-tillägg och sånt, för det jag har hört är 125 kr i timmen med alla tillägg t.ex. OB, men det låter ju jättelågt (fast nu vet inte jag vad OB-tillägget ligger på, men brevbärare tjänar 100 kr/h och jag tycker nog att man kan jämför de två yrkena) och dessutom lät det som att de hade räknat med tilläggen i själva lönesättningen och det känns ju helt puckat och smått felaktigt.

Grundproblemmet är att det nya systemet är inte ett dugg rättvist det heller, för olika mänskor cyklar och går ju olika fort )och ingen verkar klara av den takt som facket och Herenco i Jönköping har kommit fram till att vi ska göra) och då blir man antingen straffad för att man är äldre och jobbar saktare och får jobba oavlönad, eller så blir man "straffad" för att man är ung och klarar tiden och då inte får mertidstillägg (som man får om det tar längre tid än vad de har planerat att rundan ska ta, vid t.ex. regn, snö, halka, hagel etc. ). En annan grej är att de utgår ifrån sommar förutsättningar, alltså torrt väglag, inget regn, varmt... vilket det är ungefär 2 av 12 månader i det här landet. :P Att sedan arbetsgivaren ringer till sina anställda som sliter häcken och knäna av sig för att dela ut de där tidningarna och säger att de cyklar för sakta och talar om för de anställda att arbetsgivarna tjänar på det nya systemet är ju en annan sak man kan tycka saker om, men jag väljer att inte tycka om det just nu, för man är ju van att bli rövknullad av arbetsgivare.

Ibland känns det som att folk utnyttjar att tidningsbuden jobbar ensamma och knappt träffar på sina kollegor, jag gör det typ aldrig, så det blir ju aldrig de här "kafferast-revolterna" och Transport struntar helt i den lilla gruppen tidningsbud, tänk om det vore lastbilschafförer som fick sänkt lön, då skulle Sverige "stanna", garanterat. Eller så är Transport i Jönköping asdålig på löneförhandling, jag är säker på att jag skulle ha gjort ett bättre jobb, speciellt om jag hade PMS och inte ätit choklad på några dagar, då hade jag inte rövknullat nån, mer än de som jag löneförhandlade med.

Porren tar vi imorgon...

torsdag, augusti 14, 2008

ärligt talat...

... är detta en medalj vi nog kan klara oss utan. Jag gillar inte när man skyller på domare och ropar efter skandal så fort det inte går svenskars väg, men det här domarbeslutet är ett skämt! Och hur kan man inte ta emot en protest, sen när fick man inte protestera mot domslut?

Egentligen hade jag tänkt skriva om att bli rövknullad av facket och porr, men det får bli nån annan dag.

onsdag, augusti 13, 2008

Karaktärsbeskriving

Jag läste en beskrivning av mej, eller iaf en sida av mej, den andra sidan är ju socialist, antar jag...

Jag har en god vän som verkligen älskar choklad, man skulle nästan kunna säga att hon ser choklad i alla dess former som en religiös uppenbarelse. Man skulle faktiskt kunna gå så långt att säga att om choklad verkligen var en religion så skulle hon vara dess översteprästinna. Hon älskar choklad så mycket så om män var gjorda av choklad så skulle hon sluta vara feminist. :p


Jag blev lite smickrad för jag älskar verkligen choklad, så mycket att jag har fått ransonera mitt chokladintag en del för att jag överhuvudtaget ska äta nånting annat. :P Det kanske inte är riktigt så illa, men nästan. Men det där om att ifall männen var gjorda av choklad så skulle jag sluta vara feminist, jag undrar om det stämmer, iaf skulle det bli bra mycket lättare att slåss mot patriarkatet, man skulle ju bara kunna äta upp jobbiga gubbslem och så var det problemet fixat!

Jag har ju mens nu, grym PMS och mensvärk, men ingen choklad och det är långt till fredag som är min smaskdag och lördag och söndag, det brukar bli mer hela helgen än bara en dag, faktisk tom jag ska vara ärlig... Inte ens nån torr liten kaka gjord av choklad finns att tillgå i det här huset och jag vet inte om jag orkar baka någon eller om det ens finns grejer hemma till det. Chokladmjölk får stilla mitt menshumör, chokladmjölk, värktabletter och självömkan.

Jag laddade ner en ny säsong av Eureka som jag tänkte kolla på efter OS, tänkte tjuvstarta lite nu, men jag får inte igång filerna. Jag har laddat ner en massa olika program som folk har sagt ska hjälpa, jag har ändrat inställningar, jag har pillat både här och där men inget funkar, jag börjar tro att min dator har fått mens också, just typiskt liksom. Idag tog jag annars ledigt från OS, tänkte kolla på handbollsmatchen vid åtta i morse men jag var så trött efter tidningsrundan att jag sov bort mej totalt och sen har jag aldrig riktigt kommit in i matchen på hela dagen, så att säga. Imorgon ska jag ta nya tag igen.


tisdag, augusti 12, 2008

A-barnen finns, i Kina

Jag står fast vid min ståndpunkt, alla barn är fula, elaka, manipulerande och allt igenom onda, det finns inga söta barn, det finns inga snälla barn, det finns bara olika grader i Helvetet. I Kina tycker man att den sjuåriga flickan Yang Peiyi med sitt knubbiga ansikte och sina ojämna tänder inte var tillräckligt snygg för TV och istället fick en sötare flicka, ett A-barn mima. Det där med image är viktigt, kanske framför allt för ett land som Kina.
Publiken måste förstå att det låg i nationens intresse. Vi kombinerade en perfekt röst med ett perfekt framträdande säger Chen Qigang. (ansvig för musiken under invigningen)
Och grejen är att jag har lite samma problem som Yang Peiyi, jag är också för ful för TV, därför sände jag desto mer studentradio än student-TV, i radio behöver man inte vara snygg, inte heller för att sjunga i bakgrunden, utanför bild, utanför arenan.

Annars är jag mest trött och har jag fått min mens för månaden, yippie, not. Ibland önskar jag att vore en kringgående abortion, många av dem må vara riktiga manslem men de slipper iaf mens.

måndag, augusti 11, 2008

alltså, jag var ju bara tvungen...

Jag satte min blogg på bloggkartan och grejen är när man tittar på vad andra skriva om Vaggeryd, bara en massa trav och det slår mej att jag vet itne ens om jag någonsin har nämnt ordet trav ens i min blogg. Det verkar vara det som Vaggeryd är känt för övrigt, det och att "Barnflickan" kommer härifrån. That´s it! Jaja, nu finns ju jag med också, nu får det bli ändring på det, nu kommer det att bli lite mer ångest, lite mer ost och lite mer ångest.

Ostätande

Så att min plan att dra ner på ostätande gick ju inte alls bra och det borde verkligen inte vara svårt eftersom jag bara gillar sån där mes, mildost typ Hushåll och Gouda. Alltså Gouda är ju jättegott, men Hushåll. Jag menar, ärligt talat, det måste man kunna leva utan! Fast det jobbiga är nog att jag inte har någon smörgåsgurka här hemma och det är ju jättegott på mackor med Tartex, Tartex blir rätt tråkigt som ensamt pålägg, faktiskt.

Nåväl, jag antar att man får vara tacksam för att man får mat att äta överhuvudtaget, finns ju folk som har det värre... fast dom flesta av dom bor väl inte i Vaggeryd, man borde kanske göra nåt för att hjälpa dom, nångång, men har ni tänk på hur sjukt många det är som behöver hjälp? Jag vet ju inte ens var jag ska börja med mina restpoäng och det är ju inte ens så mycket kvar.

söndag, augusti 10, 2008

En dingding värld?

Är det bara jag som ser felet här? här världen gått och bilvit helt galen, när hände det? Jag trodde att det bara var Miss Universum-tävlingarna och porren som fortfarande var sjukligt besatta av högklackat, det ser ju ganska fånigt ut med bikini och högklackat, lite som en porrfilm.

Gravid skyltdocka

Man kan bli upprörd över mycket, bl.a. gravida skyltdockor i underkläder, iaf om man är äldre och bor i England. Jag kan bara skratta åt det, jag förstår inte vad som upprör att hon har en bebismage eller att hon har underkläder på sig, eller tror dom att ännu fler tonåringar i England blir gravida om de ser skyltdockans mage? Frågorna är många, England är ju ett ganska modernt land annars sen när blev de så här?

Fotboll, regn, rabarber och OS-silver

En fotbollsmatch mellan Brasilien och Nya Zeeland kan vara lika tråkig som en regnig, kall augustidag eller så är den helt underbar. Matchen idag var det senare, underbar fin fotboll, riktigt strandkänsla och lekande lätt och det är klart när Brasilien får chansen att spela helt utan krav inför en arena full av galna kineser, klart de tar alla chanser till att göra tunnlar, galna passningar, dribblingar och allt annat de kan.

Och så i ösregn och hagel tog Emma Johansson silver i linjeloppet, ojojojojoj... vad ska man säga liksom, men Grattis!

Och så har jag äntligen dragit upp alla rabarber, det var verkligen på tiden. Jag har ju plockat lite då och då under sommaren och gjort dricka och sånt, få se vad det blir av de här gamla , skala dem får jag göra iaf, det är ett som är säkert! Annars har det regnat hela dagen och jag håller nästan på att bli lite sjuk, säkert av allt regn jag har behövt cyklat i. Jag ska kurera mej lite med varmt bad och te, hoppas jag blir bättre i halsen.

lördag, augusti 09, 2008

Sexdrömmar övergick till chokladörmmar

Jag har ju glömt att berätta att mina sexdrömmar om en viss CUF-kille äntligen har avtagit, istället har jag börjat drömma om choklad. Mycket bättre om ni frågar mej, fast själva sexet i drömmarna var ju inte helt fel det heller. Jag undrar hur det är i verkligheten, fast jag vill inte tänka på det, jag ska inte tänka på det, det kan bara sluta i katastrof! Däremot kan jag inte sluta på choklad, jag ska fika hos Anders senare i eftermiddag eller om vi skulle ta en cykeltur, kanske ska jag köpa lite choklad på vägen.

HTML-pill

Alltså, jag tycker att det är lite trångt längs ned och längs uppe på varje blogginlägg, jag har pillat i HTML-koden och fixat till överkanten, men nederkanten är lika ful. Jag har ändrat lite hör och där, men fortfarande inte hittat rätt, någon som vet var jag ska ändra för nånstans, för lite mer luft mellan själva bloggtexten och länkarna och etiketterna?
Det är verkligen inte Ok att starta krig under OS, framför allt inte under invigningen, det är som att mörda jultomten framför alla barn. Att Ryssland inte bara startar krig utan dopar sig också gör ju inte att det landet får bättre cred...

Min separationsångest har redan börjat, OS är ju som ett helt underbart förhållande med en helt underbart människa som man vet bara kommer att vara i några veckor, jag tänker att jag inte borde fästa mej för mycket vid det, eftersom jag vet hur tomt det blir sen när allt är över, fast det är ju svårt att låta bli. Ett förhållande som iofs innebär inte mycket sömn och jag som blir så grinig när jag inte får sova eller är hungrig, så förhållande kanske inte är helt underbart ändå? Äsch, nu blev det ju jobbigt igen...

fredag, augusti 08, 2008

Jag har pillat för mycket på musen

Eller alltså jag har ju ingen mus, men en musplatta (det heter väl så?) och nu har den blivit lite utesluten, eller iaf högerknappen. Den har liksom åkt ner och är ojämn med den vänstra knappen, vilket är jobbigt för en person som gillar symmetri, som jag. Dessutom är jobbigt för att ibland högerklickar jag fast jag inte vill, jag råkar bara komma åt knappen lite för mycket. Jag funderar på om man kan pilla upp den på nåt sätt, fast jag vågar inte riktigt, har ju bara haft datorn i ett år, känns för tidigt att ta sönder den. För det är ju det jag är så bra på, att ta sönder datorer, fast jag är också bra på att ragga upp datanördar som lagar dom åt mej, så det går ju på ett ut.

torsdag, augusti 07, 2008

Väta

Jag är blot på ställen på ställen jag inte trodde man kunde bli blöt av av regn om man var påklädd, men det kan man visst. Dessutom har jag otroliga gaser i magen som inte vill åka ner men jag tänker att det kunde vara värre Keso har mask i magen. Och nu gick billarmet igång och stängde min far av det. Var var jag? Jo, saker i magen, jag borde äta lite linfrön kanske och det är godare än Kesos avmaskningstabaletter, tror jag iaf, jag har inte smakat på dem men han vill inte ha dom, inte ens i tonfisk och då måste de smakar illa. Så jag antar att jag ändå får vara rätt nöjd med min gaser iaf. Det enda som solkar bägaren är väl att hundätarna vann över icke hundätarna igår, å andra sidan hittade jag två kantareller när jag var ute med hunden så det kanske tar ut varandra.

onsdag, augusti 06, 2008

Två veckor av avskärmning

Då börjar det, OS, idag är det fotboll, Sverige mot Kina om en timme börjar försnacket och jag väntar. Sedan följer två veckor av total verklighetsflykt. Jag kanske skulle försöka ta tag i ett par saker innan dess, å andra sidan blir det ju mest morgnar och förmiddagar som kommer att försvinna p.g.a. tidsskillnader så det kanske betyder att jag kommer att få mer gjort än tidigare, då jag faktiskt kommer att stanna uppe efter min cykeltur. Vi får se, jag kommer att vara trött på kvällarna iaf och ikväll borde jag cykla annars kommer jag att sluta helt med det, har ju inte cyklat på två dagar nu.

Förresten så var det en vän som sa att han kände sig påhoppad av min arga blick på min presentationsbild, han jämförde mej med FRA till och med. Tycker nog att det var lite orättvist, jag ser det mer som att om min blick är ond mot de onda och snäll mot de snälla, till skillnad från FRA som tycker att vi alla är terrorister. Men bara för det så tänkte jag lägga upp en annan bild som jag tog idag, så här ser man ut 02.35 på onsdagsmorgon då man just har loggat in till Herenco i Jönköping, tänker att jag kanske inte ser så arg ut på bilden, mer trött kanske.

tisdag, augusti 05, 2008

Så att jag glömde bort när jag ändrade layouten på bloggen att jag har några gamla gubbar som läser den, därför har jag nu gjort texten större, bara för att underlätta läsningen. Hoppas det duger, annars får ni ställa in er webbläsare på större text, för jag tänker inte handikapps anpassa hela bloggen... :P

Idag var jag ute i skogen och hittade lite soppar, jag trodde att soppar i stort sett var ätliga, men så när jag kom hem och smakade på dem smakade de beskt och då är den ju giftig, så nu vågar jag ju inte steka den och äta svampmacka ikväll. Jag kanske skulle gå en svampkurs, om jag ska envisas med att gå ut i skogen och dra med mej svamp hem.

måndag, augusti 04, 2008

Ibland måste man förnya sig, så är det bara.

Regn

Jag får energi av regn, men ingen inspiration. Det finns så många måsten och saker jag borde göra, borde ta tag i, skulle ha gjort för längesen. Jag skriver listor, men får aldrig bocka av saker, så listorna glöms bort, göms bort. Allting lämnas halvfärdigt halvdant, halvt, i mitt rum är det bara jag som är helt.

söndag, augusti 03, 2008

konstig text

Jag hade faktiskt glömt bort den här låten, men så spelades den lite på P3 och den är lika konstig nu som när jag hörde den första gången då jag som 15 åring gick igenom min pappas skivsamling från 50- 60-talet för att hitta en bra sång att sjunga när jag skulle söka till musik på gymnasiet.

He hit me (and it felt like a kiss)
The Crystals

He hit me
And it felt like a kiss.
He hit me
But it didn't hurt me.

He couldn't stand to hear me say
That i'd been with someone new,
And when i told him i had been untrue

He hit me
and it felt like a kiss.
He hit me
and i knew he loved me.

If he didn't care for me
I could have never made him mad
But he hit me,
And I was glad.

Yes, he hit me
And it felt like a kiss.
He hit me
And I knew I loved him.
And then he took me in his arms
With all the tenderness there is,
And when he kissed me,
He made me his.

Tåg och sånt

Höghastighetståg är ju bra men när man bor utmed en av Sveriges sämsta järnvägar (och då menar jag kvaliteten på själva rälsen) kan man tycka att det är lite av etthån. Jag menar vore det inte lika bra att satsa på de järnvägar som faktiskt redan finns och som behöver omvårdnad? Nu ska Banverket fixa till de allra sämsta delarna av sträckan mellan Jönköping och Värnamo, men det krävdes ett "dokument inifrån" på bästa sändningstid för att det skulle hända. Jag brukade åka tåg mellan Vaggeryd och Jönköping varje dag när jag gick på gymnasium i Jönköping och jag älskar att åka tåg, fast det tar 45 min. (vilket är mer är dubbelt så lång tid som med bil) till Jönköping och det skakar så man nästan får hjärnskakning därför åker jag inte tåg längre, mer än jag behöver, vilket är typ aldrig till Jönköping.

Nu talar jag om länstrafik och järnvägen är kommunernas ansvar men jag tycker nog att staten skulle hjälpa till också, infrastrukturen tillhör ju alla. Sen kan dom satsa på höghastighetståg och Europabanor hur mycket de vill!

lördag, augusti 02, 2008

Nu även med bilder! W0000000t?

En del affärer har fortfarande uppdelat leksakerna i en tjejdel, en killdel och en övrig del mest med spel och pussel, jag finner det väldigt irriterande fast lite intressant samtidigt. Igår var jag i en sådan affär och jag strosar gången ner genom tjejdelen och vad finner jag jämte prinsessklänningarna och de rosa fjäderbororna om inte städgrejer i miniformat. Det var en golvtorkar grej, en golvmopp med tillhörande hink och såndär man fäster på hinken och kramar ur vattnet med och ett helt litet set med en golvsopborste, golvmopp och en bordsborste med sopskyffel.

Hur kul är det att få såna grejer egentligen? Alltså, missförstå mej rätt jag gillar praktiskt leksaker och städning är ju sånt som man bör lära sig, men vem köper sådant till sina barn? Mina erfarenheter är att man lär sig sånt ändå när man har blivit äldre. Och kanske mest intressanta frågan, varför hänger det bland tjejleksakerna?


Golvtorkgrej och städset.


Golvmopp.

idag har jag i desperat försök att känna någonslags form av glädje badat skumbad med mitt nya duschtvål som visst ska ge glädje, iaf står det det på flaskan. För några år sedan använde jag sorten "romantic" inte fan blev mitt liv mer romantiskt, kanske behövde jag ha nån mer med sig i duschen för att det skulle funka, men annars kan man tänka sig att duschcremen borde kunna locka till sig nån, men det gjorde den inte heller. Jag får väl ge glädjeflaskan en chans nu istället.


Glädje i en flaska.

fredag, augusti 01, 2008

Trots att jag har kollat under sängen typ sju miljoner gånger igår i jakt på mitt SIM-kort krävdes det bara att min far tittade där en gång för att hitta det i dag. Suck. Nu är ju frågan vad jag ska göra med det kontantkortet jag köpte igår, men det ordnar sig nog, tänkte också fixa så att min far inte står på mitt abonnemang längre, men det var visst svårare än svårt, det får projektet i höst.

Iaf, nu sitter jag här med en ny kamera och en ny mobiltelefon som jag inte förstår mej på. Känns härligt att inse att man äntligen har gått och blivit vuxen, trots att man inte har något årskort på SJ, eller faktiskt inte ett enda årskort nånstans, när jag tänker efter. Fick höra igår att min nya telefon är en "tonårstjejtelefon" och det kanske passar bra för mej, eftersom folk säger ibland att jag låter ung, lite för ung... Jag ska bara lära mej att använda den som en tonårstjej och så får vi hoppas att den inte tar över mej helt så att jag börjar bete mej som sådan också.