lördag, december 27, 2008

Är det bara jag som är lat?

Om jag ska vara ärlig så har jag aldrig förstått hur en del studenter orkar jobbar vid sidan om, jag har aldrig varken orkat eller hunnit det. Å andra sidan har jag ju varit aktiv i både studentradion, student-TV:n, spexet, filosofiföreningen, filmklubben och varit med och anordnat en examensutställning vid sidan om studierna, för att inte tala om extra kurserna. Kanske om jag hade struntat i allt det där hade jag orkat jobba, men problemet är att jag blir så hemskt trött av att jobba, men att vara engagerad i sånt man tycker är roligt och få träffa roligt folk samtidigt ger mej mer energi så att jag faktiskt orkar plugga mer. För grejen är att de åren som jag var som mest aktiv klarade jag alla tentor och inlämningar i tid, när jag drog ner på det samlades restpoängen på hög, konstigt. Och när jag praktiserade i våras och nu när jag delar ut tidningar orkar jag ingeting jag är verkligen bara jättetrött hela tiden. Men iaf nu ska de som orkar jobba få jobba mer... För att öka studiemedlen så att de hänger med övriga prishöjningar är ju bara en helt galen, radikal idé, säkert socialistisk...

3 kommentarer:

Béatrice Karjalainen sa...

Rossana Dinamarca kämpar i utskottet för att få till en höjning av studiemedlem oxkså inte bara en höjning av taket. Man skall inte tvingas att jobba för att kunna studera det håller jag med om. Jag är glad att jag studerat klart för det verkar rätt jobbigt att få det gå ihop ekonomiskt nu för tiden.

Peter Familias sa...

Jag tror inte det handlar om lättja, snarare om grad av nödvändighet att jobba. Klarar man ekonomin utan att jobba extra så fine - kör på det. Gör man det inte (exempelvis om man är förälder eller har dyra vanor eller skulder eller annat), då är det väl jättebra att man kan jobba och ändå få studiemedel?

Sarha sa...

@peter: ja, självklart är det jättebra att man får jobba vid sidan om, har man tur så kanske man t.o.m. får tag på ett jobb som har relevans för sin utbildning (nu pluggar jag media, film, konst, så det är/har varit rätt kört för mej att hitta ett sånt jobb ändå) jag bara inte förstår hur folk orkar med det, men det är ju som du säger, nöden har ingen lag.

@beatrice, det verkar som att en höjning är på gång, fast kanske inte så mycket som det borde höjas för att hänga med kostnaderna, men det är ju alltid nåt...