torsdag, december 18, 2008

Skövde utvärdering

Skövde bjöd på båda bra och dåliga överraskningar, det som jag blev mest besviken över är att de hade gjort om studieplatserna på andra våningen i stadsbiblioteket, typ det enda stället i världen där jag får nog gjort. Själva förändringen bestod av att de helt enkelt hade tagit bort dem, alla utan fyra stycken studiemöbler. Istället hade de ställt fram ett pyttelitet litet bord och två stolar. Tjena, hur ska man kunna få nåt gjort där? Det finns inga bra ställen att sitta på, ställen där det är tyst och lugnt och lagom privat så man inte känner sig trängd av böcker och folk. Det var bra som det var, förutom att platserna oftast var upptagna på kvällarna så man fick passa på att gå dit tidigt på dagen. Den stora besvikelsen alltså, ommöbleringen på stadsbiblioteket i Skövde.

Då var maten hos Martin bättre, den var god, färgglad och mättade, dessutom följde en glad hantverkare från Västergötland med på köpet. Sen att min plan att få ihop Andurs och Martin gick om stöpet var ju lite trist, men jag planterade iaf tanken hos dem. ;)

Redovisningen gick bra, fast jag har märkt att jag på sistone har blivit väldigt nervös vid såna tillfällen, det har jag aldrig varit innan. Lite konstigt och jag har ingen aning om vad det beror på, jag vet att man inte blir stenad vid en dålig redovisning, kanske är det för att jag känner folket jag pratar inför, men det är ju bara fånigt att tänka så.

Sedan bar det av till Willy:s och sedan till Södra Ryd, väl där i ett badkar fyllt med skum och varmt vatten och levande ljus i rummet diskuterades viktiga saker, såsom finanskrisen, riksdagsledamöters sexliv och Volvo. Sen var det dags att sova det kändes som att jag fick sova i sängen lite på nåder både Emil och Jörgen bredde ut sig så mycket de kunde. Jag sov inte så mycket, men tillräckligt för att överleva lunchvisningen av Skaraborgssalongen igår. Intendenten hade en palestinasjal, kanske berodde det på den att jag överlevde, jag vet inte. Jag ska erkänna att jag tänkte lite på snusk under visningen, men bara lite... Det var supertrevligt att träffa Sara, som jag inte har träffat på sjuhundra år, eller fem åtminstone.

Och när jag kom hem var köket klart. Så nu har jag blandat ihop två pepparkaksdegar, en med mandel och en utan, imorgon börjar julstökning deluxe.

4 kommentarer:

Eklindh sa...

Jag skyller allt på Jörgen. Jag var så liten som jag kunde.

andurs sa...

Låt höra nu - vad erbjöd kocken?

Sarha sa...

Andurs: förrätt blev glögg, huvudrätt kyckling, nånslags pasta sallad och kryddsmör och efterrätt banankaka.

Emil: så himla typiskt dej att skylla på Jörgen...

andurs sa...

Oj oj oj!