tisdag, september 29, 2009

Herrbesök

I lördags kom Martin med tåget och vi gick till bokmässan, det var mycket folk och vi såg väl inte så mycket egentligen... Sedan började jakten på mat och eftersom jag visste att Martin skulle bjuda föreslog jag några dyra restauranger, martin vägrade så det blev okryddad, smaklös grekisk mat istället. Sedan begav vi oss över bron hem till mej på lite te och kanelknäckebröd. Jag har hört att hans flickvän blev lite sur över detta, förstår ärligt talat inte alls varför, jag skulel inte ta i Martin sexuellt ens med grilltång och gummihandskar, typ... Jag kanske överdrev lite, men ni förstår vad jag menar... :P

Sen åkte Martin hem och jag inledde en SMS-konversation med M som var på hemväg från Dannmark där han varit med sin skolklass. Jag vet inte hur jag lyckades men med lockelse om bad så lyckades jag få hit honom på kvällen, fast vi badade inte. Det var lite ångest och så på lördagen, pratade halva natten om hans flickvän, lite jobbigt, hon är som ett spöke och hur övervinner man ett sådant? Jag är rätt säker på att vad jag gör så kommer jag att "förlora" i slutet, men det är ju svårt att bara skita i allt också och inte träffa honom.

Just nu känns det som att jag skulle kunna känna jättemycket för honom men jag gör inte det och känslor som man förtränger dör ju alltid i slutändan ut och då vet jag inte ens om jag har nån vänskapskänslor kvar för honom heller. Och jag har bara kännt honom i en vecka och jag kan varken sätta press på honom eller anklaga honom för någotting, den här känslosmeten är bara min och mitt problem från början till slut.

Nåväl på söndagen var vi på bokmässan och han förvarande mej för att hans tjej är serieteckanre så det skulle säkert vara en massa folk där som kände henne och honom. Med mitt hjärta fyllt med glädje och lycka begav vi oss över bron till mässan och jag funderade över vad som skulle hända när vi närmare oss serieavdelningen. Inget nämnvärt hände, merän att jag blev utttråkad och gick och tittade i andra montrar. Sen blev jag trött på hela mässan, men inte han, vår första kris i förhållandet! :P

Vi överlevde krisen och han sov här en andra natt, när vi gick till spårvagen i måndags sa han att det var ok om jag knullade med några/någon vid sidan om, liksom. Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mej till det, jag är ju liksom inte riktigt den typen av tjej...

Nåväl på torsdag ska vi ses igen, få se vad som händer den här gången.

måndag, september 28, 2009

Bokmässan

Bokmässan sög musten ur mej, jag blev helt dränerad på riktigt. Men det var trevligt, framförallt animerade rummet, där kunde man sitta och njuta av animeradfilm hur länge man ville, skönt. Och inte mycket folk var det där heller. Seriedelen hade ju sina ljuspunkter också, fast jag köpte ingen bok, eller seriealbum, däremot kom jag hem med en drös tidskrifter i olika genrer.

Imorgon ska jag berätta om helgens herrbesök, men nu måste jag läsa innan jag somnar.

torsdag, september 24, 2009

Inlämning

Då var det dags för ännu en inlämning, eller det är två den här veckan egentligen, men jag orkar inte riktigt att tänka på java-uppgiften just nu. Imorgon ska min intervju vara inlämning, har kommit upp i rätt omfång, nu ska jag jag komma på en bra inledning och avrundning och så hitta på en massa synonymer. Usch, att det ska vara så svårt, jag är helt tom. Undra om jag kommer på nåt ikväll eller imorgon morgon.

Imorgon eftermiddag ska jag på seminarium på Världskulturmuseet om kulturpolitik och sedan blir det klassfest på kvällen. Det ena kommer nog att bli intressant det andra nog bara jobbigt, ni får själv välja vilket...

onsdag, september 23, 2009

Jag är så trött...

...jag undrar om det är hösten och så grubblar jag ganska mycket nu också, dagens låt är en riktiga höstlåt.

måndag, september 21, 2009

Att SMS:a eller inte.

Nu ska jag berätta alla snaskiga detaljer från lördagen. Så här var det, jag var hos en klasskompis där några skulle träffas innan vi skulle gå till Musikens Hus. Dit kom även en kompis till en av mina klasskompisar (hon var också där, men det var inte hos henne, utan hos en annan klasskompis). Nåväl... Han (M) kom dit och jag visste redan att han hade pluggat media i Skövde och var lite nyfiken på vem han var. Det visade sig att han hade slutat på våren 2001 och jag började på hösten, så vi kände rätt många människor och hade en massa att prata om, dessutom visade det sig att han kommer från Ljungby, inte många mil från Vaggeryd, åtta kanske.

Vi forsätter att prata när vi kommer till Musikens hus men efter ett tag inser jag att han är intresserad av något annat än att bara prata. "jaja" tänker jag "lite mys och kanske lite hångel är väl alltid trevligt" och vi kramas och så. Sen säger han att han måste berätta en sak och jag blir lite orolig, det visar sig att det han måste berätta är att han och hans tjej har haft en paus i sex månader, efter att ha varit tillsammans i tre och ett halv år. Jag blir helt konfunderad och vet inte hur jag ska reagera, ska jag berätta att jag inte ligger med killar första gången jag träffar dom eller att jag knappt hade riktat in mej mot ett hångel och att jag inte alls såg någon intressekonflikt eller att jag inte tror på att man kan pausa ett förhållande, antingen är man tillsammans eller inte och framförallt inte i ett halvår eller bara skratta honom om rakt upp i ansiktet? Det var väldigt konstigt och jag stod där och behärskade mej för att inte säga något elakt eller skratta.

Så det blev inte ens hångel och jag kände att jag inte orkade mer den kvällen och gick hem. Grejen är att jag tycker att han är söt och vill gärna träffa honom igen, men samtidigt är jag rädd att han vill mer än jag, mer seriöst liksom eller att jag ska få känslor för honom och sen går han tillbaka till sin flickvän och jag blir sårad, eller att jag bara blir en "komma över"-tjej, tills han hittar någon annan. Allt det där har ju hänt innan och det kan jag leva utan. Eller så blir hamnar jag i något konstigt trekant-grej.

Idag när vi hade slutat kom iaf hans kompis fram till mej och sa att hon hade träffat honom på färjan och att han hade sagt att hon skulle ge mej hans nummer, om jag ville höra av mej nångång. Och nu vet jag inte vad jag ska göra, ska jag skicka ett SMS och föreslå ett möte, eller ska jag det inte. Kan jag träffa honom utan att han får för sig att det betyder någon det inte betyde? Vad vill han egentligen, var han tvungen att berätta om sin tjej, allt hade varit mycket lättare om han hade låtit bli!

söndag, september 20, 2009

Trött

Shit, vad jag är trött nu och har två kapitel projektledning att läsa ikväll. Det har varit en effektiv dag idag, jag har bakat kaka, gjort pizza (som räcker hela veckan...), tvättat, städat (jag damsög soffan t.o.m.), hjälp min gamla granne med en glödlampa, varit och handlat, gått jättelångt i Hisingeparken, tagit skumbad och diskat flera gånger idag (det blir ju så när man bor litet).

Nej, jag har inte varit och röstat, kanske borde jag, men ajg tycker att kyrkovalet och blaj, jag tycker inte att politiker ska sitta i kyrkorådet och jag tycker inte att kyrkan ska släänga ut en massa pengar på ett val som kunde lösas med ett vanligt årsmöte (om de hade varit en vanlig förening)...

Igår var jag på Musikens Hus som firade 25 år, naturligtvis glömde jag min öronproppar hemma så kvällen var inte så njutsam som den kunde ha blivit, ibland funderar jag på varfrö de som har hand om ljudnivån utgår ifrån att männsikor har öronproppar... Det hände en hel del skumma saker under de timmarna jag var i huset och någon gång när jag själv har rett ut allt med mej själv så ska jag berätta, kanske. Jag hade iaf ett ligg om jag hade velat men jag gick hem tidigt istället, min huvudvärk och öron behövde vila. Dessutom tycker jag att det över lag är intressantare att prata med människor istället för att ligga med dom.

lördag, september 19, 2009

Det kom ett mejl.

Ni kommer väl ihåg mitt strul med betygen ni Skövde? Nåväl, senaste jag hörde av dem var budet att jag var Godkänd men behövde registrera mej på den nya kursen (den har bytt namn några gånger). Jag orkade inte riktigt ta tag i det, betala in en ny kåravgift och mejla osv, det tar ju både tid och energi på något som jag anser inte är "mitt" fel. Jag har ju bara trillat mellan stolarna men får ta smällen. Nu har jag iaf fått ett mejl...

____________________ Automatiskt genererat mail ____________________

Högskolan i Skövde - Institutionen för kommunikation och information
2009-08-25
____________________________________________________________________

Sara Johansson

Du har fått betyg på delmoment i följande kurs:

Kurs : Webbdesign A11, 7,5hp
Prov : Hela kursen, 7,5hp
Skrivningspoäng: Ej inmatad
Betyg : G
Betygsskala : U(Underkänd)/G(Godkänd)/VG(Väl Godkänd)
Datum : 2009-08-14

Eftersom kursen endast består av ett delmoment har du samtidigt
fått slutbetyget G på kursen.


Betyder detta att jag inte behövde registrera mej på kursen? Betyder detta att jag nu kan läsa B-kursen till våren? Den viktigaste frågan är dock, betyder detta att jag hade rätt, att jag vann?

fredag, september 18, 2009

Intervju-uppgift

Imorgon ska jag till Stadsmuseet här i stan och intervjua en projektledare där, här är det ingen helg minsann... Det jobbiga är att jag har ingen aning om hur man genomför en bra intervju eftersom vi har inte gått igenom det än och det är inlämning nästa fredag. Jag tycker upplägget på det här är lite konstigt, vi har fått mejl däremot, vilket man nog ändå få se som något bra, för först skulle vi inte få det heller. Alltså, jag köper inte riktigt argumentet att "det är så här det är att jobba med kultur" i och med det här med planering och framförhållning. Visst ändrar sig förutsättningarna när som helst, men ska man jobba med en tredje part så måste man ju planera så långt det går. Det funkar liksom inte att få en intervjuuppgift på onsdagen och inlämning på fredagen, det funkar inte.

Jag antar att det är därför det behövs speciella projektledare enbart för kulturen, fast då hade jag hoppas att även utbildningen i sig skulle ha lite framförhållning att lära ut. Annars blir ju inget bättre i vilket fall.

torsdag, september 17, 2009

Förklaringen

Jag undrade ju för ett tag sedan var alla kvinnor fanns i Timbro, nu har jag fått svaret. De är hemmafruar! Känns bra att veta, det vore ju hemskt tråkigt om männen på Timbro bara skulle umgås med andra män och behöva ta hand om sig själva som vuxna människor. Jag menar 50-talet var ju ett härligt årtionde, med det kalla kriget, hotet om kärnvapenkrig, Koreakriget, Elvis Presley etc. Visst får folk välja själva hur det vill leva, men endel borde ju få bo i inhägnade områden nånstans långt bort, ett 1950-tals läger, långt bort från oss som är barn av vår tid och lever på 2000-talet.

Uppdatering: Jag glömde ju länken, här är den...

onsdag, september 16, 2009

Ska softa ett tag och se vad som händer...

Okej, så här är det, jag känner mej kanske så här efter en månad i skolan ganska mycket frustrerad över just skolan. Såpass frustrerad att jag faktiskt överväger att hoppa av. Jag är trött på att vara schemalagd 9-16 varje dag t.o.m. de egna studier och inläsningarna är schemalagda (som om man gör vad man ska då enligt schemat) jag tycker det är ganska begränsande, som att man inte är kapabel till att planera sin egna tid, som att de utgår ifrån att man går på gymnasiet. Okej, det ska erkännas jag är inte världens mest strukturerade människa så kanske behöver jag just schemalagd tid. Men grejen är ju att även om det står i schemat att jag ska läsa mellan 12-16 i eftermiddags t.ex. så gjorde jag ju inte det, jag diskade och städade istället, det har ju egentligen inget med schemat att göra.

Och saken är den att den schemalagda tiden bara är ett frustrationsobjekt, ett annat som egentligen är mycket större är när jag pratar med mina klasskompisar just om den här ganagande känslan av att ha hamnat fel, så börjar de genast att prata om hur bra de trivs och hur rätt de har kommit och det finns inte på kartan att de kommer hoppa av blabla... bara om sig själva. Man pratar liksom inte med varandra här, man pratar om sig själv. Vilket inte får mej att må så speciellt mycket bättre, tvärtom, det blir bara mer panik och svårare att andas. men idag så pratade jag på facebook-chatten med en gammal korridorsgranne från Skövde som jag inte har pratat med på ett tag om just det här och han sa några riktigt kloka saker jag ska ta fasta på. Dels sa han att de flesta känner sig lite osäkra i början, men att det liksom släpper ju med tiden och att folk inte vill erkänna att de är osäkra för att de tror att det är en svaghet att visa och prata om sånt. Ju säkrare de låter, ju osäkrare är de, typ. och han har nog rätt, i Skövde t.ex. pratade vi ju aldrig om såna jobbiga saker och se hur bra det gick. När jag började Skövde så kände jag också så där att jag hade hamnat rätt och allt skulle bli så jättebra och se hur bra det gick... *ironi*. Det gick ju inte alls, katastrof, rent ut sagt.

Min käre f.d. granne sa också att jag bara ska softa lite nu i början och att det kommer att kännas bättre sen, för jag passar som projektledare och jag behöver inte vara så himla nojjig över saker och ting hela tiden och det är just vad jag ska göra. Jag ska softa, softa och vara lite smått anarkistisk, tänkte jag. Jag tror att jag är lite rädd också och efter Skövde väldigt mycket mer försiktigare med att känna att allt är bra, lite mer kritisk till saker och ting, jag vill inte bli så bränd en gång till, så bitter.

Jag önskar bara att det fanns någon i klassen som jag kunde prata med, någon som inte var så himla entusiastisk över att vara där, någon som är lite mer realistisk...

tisdag, september 15, 2009

Dagens låt.

Idag känns det mesta skit, så det blir lite peppmusik som man kan dansa till ikväll, dansa istället för att diska! idag fick jag höra att jag ser yngre ut än jag ser ut, vet inte om det är nåt bra eller dåligt egentligen, man vill ju ha lite pondus, liksom.

måndag, september 14, 2009

Att en människa kan vara så här trött!

Det tär verkligen på krafterna den här utbildningen, jag är helt slut, redan vid sju-tiden ikväll drog jag på mej min pyjamas. Jag borde mejla och försöka boka in en intervju och dessutom mejla tre angående ett svarskuvert som inte var med när jag fick mitt modem, men jag orkar verkligen inte ikväll. Går jag och lägger mej tidigt ikväll kan jag nog mejla imorgon innan skolan.

Idag blev vi indelade i grupper jag hamnade i en sjukt bra grupp! Vi ska jobba med kulturpolitisk strategi och hur man skulle kunna göra den mer levande och få människor att känna sig delaktiga så den inte hamnar i en låda och glöms bort som den förra. Men som vanligt tar det på krafterna att diskutera saker fram och tillbaka. Imorgon är en lång dag, dessutom måste jag köpa nytt västtrafikkort.

Funderar på att krypa ner i sängen och läsa lite, det vore rätt najs...

söndag, september 13, 2009

Idéer på kvällskvisten

Jag insåg att mitt bröd är nästan slut och handla bröd på Willy:s på söndagskvällen betyder ju att man kommer hem med en påse som är mögel imorgon, inte kul... den läxan har jag lärt mej. Så jag har en bröddeg på jäsning, kommer säkert inte i säng tidigt ikväll, men jag kommer iaf att somna till doften av nybakat bröd.

Och så har jag faktiskt fått en idé om någon jag skulle kunna mejla och fråga om den har tid att bli intervjuad under bok och biblioteksmässan, vi får se, fast det kan bli lite tight om tid till inlämningen som är 16.00 den 25:e, speciellt eftersom jag tänkte försöka gå på ett seminarium på Världskulturmuseet på fredag eftermiddagen och som slutar 17.00. Det betyder att jag måste lämna in redan på torsdagen eftersom vi ev. kommer att ha nån föreläsning äntingen på morgon eller om jag har otur på eftermiddagen....

lördag, september 12, 2009

Höstvaka

Ikväll säger vi adjö till sommaren och vakar in Hösten som kommer imorgon, på riktigt. Det blir inte en "riktig höstvaka" i år för mej, det blir lite blandade visor från spotify, pepparkakor, té, blåa vindruvor och uppsats. Men det finns väl värre sätt att välkomna hösten på, antar jag...Jag hälsar, glad såsom fågeln som flyttat från Sverige, hösten med dimma och slask. Borta är sommarens äckliga färger. Hösten är här med sitt regn och sitt plask. Hör hur de tjutande stormarna gny, vråla och gny, vråla och gny! Lycklig i kyla jag står och studerar lågtryck och hagel och regn som passerar från väst och från öst, ifrån väst och från öst, i den härliga årstiden höst!

fredag, september 11, 2009

Hjälp!

Vi ska intervjua en projektledare inom kulturområdet i skolan om något ämne som vi är nyfikna på. Jag är ju lite nyfiken på det här med målgrupper och hur folk tänker inför det, men jag är också nyfiken om det finns någon därute som jobbar för att skapa mötesplatser mellan åldrarna. Internet kan ju vara en sån mötesplats, t.ex. Sedan är jag ju intresserad av digital kultur överhuvudtaget, fast det är ju ganska stort och diffust område...

Någon som har något förslag på person jag skulle kunna intervjua? Jag måste boka tid och sånt...

Kulturpolitik del 2.

Målgrupper och Kategorier.

Det sägs att det är viktigt att ha en tydlig målgrupp så man vet vem man pratar med, frågan är dock om det är så bra att ha en kulturpolitik som som bygger på målgrupper och kategorier av människor. Just nu har vi en kulturpolitik som riktar sig främst till barn, ungdom (upp till 25 år), människor med utländska bakgrund och pensionärer. Det kommer nog att även i framtiden vara så, iaf har jag inte hört något från någon som tyder på något annat. Visst kan jag hålla med om att det kan vara bra att rikta in sig mot vissa utsatta grupper, men jag tänker att kulturpolitik är något större än så. Jag tror att en bra kulturpolitik är bra för alla och grejen är att vi lever i ett sjukt ålderssegregerat samhälle och jag tycker att det är synd. Jag tycker att det är synd att det finns museum, kulturhus, teatrar, teaterföreningar etc som riktar sig till en "ung målgrupp". Därmed inte sagt att vi ska skita i barn och ungdomskultur.

Jag tycker att en bra kulturpolitik borde verka för att skapa mötesplatser, för alla och tillgängliga för alla. Så länge som vi delar in människor i målgrupper och kategorier så kommer ju folk att bli kategoriserade och avskärmade från varandra. Låt folk vara folk och behandla dem som likvärdiga, hur svårt kan det vara? Och vad är det som säger att medelålders människor inte behöver ha en kulturpolitik inriktad mot dem? Eller ska de bara jobba och betala skatt, som en kugge i ett kugghjul, jag tror alla behöver ha kultur och jag tror att vi behöver mötas mer!

Vi behöver fler pensionärer på spelar Wow och fler tonåringar som spelar Bridge och fler medelålders människor som besöker Serieteket i Stockholm!

torsdag, september 10, 2009

En annan jobbig grej,

är ju att jag ska på inflyttningsfest imorgon, funderar på att som vanligt bara gå på själva inflyttningsfesten, inte gå ut efteråt, jag tycker ju sånt är asjobbigt, dessutom blir jag bara uttråkad ändå.

Om ni har vägarna förbi Hisingen finns det förresten Pollymuffins att fika på!

Kulturpoltik del 1.

Det står i de kulturpolitiska målen från 1974 att kulturpolitiken skall motverka kommersialismens negativa verkningar inom kulturområdet, jag tänker på detta när jag läser om CDA som är nära en konkurs. Det skrivs i artikeln att att bara tio procent av CDA:s verksamhet är finansierad genom statliga medel och att det kan vara detta som gör att kulturrådet inte längre tycker att CDA håller på med kultur. Så fort som några andra pengar än statliga bidrag blandas in i kultur så blir den ifrågasatt, detta även av en regering som vilar på en ideologisk grund som hyllar kapitalet. När den nya kulturutredningen kom var det vissa områden som var förbjudna områden, t.ex. frågan kring huruvida kultursponsring ska vara avdragsgill, som idrottssponsring är eller arbetsmarknadsfrågor som rör t.ex. konstnärer. Inte så konstigt att kulturutredning inte gav så mycket, mer än en ommöblering, några av de viktigaste frågorna fick de ju inte ta upp i den.

Grejen är väl att statliga kulturpengar inte är finare än andra pengar och att jag verkligen inte vill se en kultur som är helt marknadsanpassad och jag tycker det är synd att alla konstnärer nuförtiden måste bli egna företagare för att kunna leva på sin konst. men hur löser man såna problem så länge som kulturpolitiken tvingas sitta i sitt hörn skild från allt annat? Jag är övertygad om att kulturpolitiken i sig har ett jätteansvar att sluta med sitt navelskåderi och interagera med andra.

onsdag, september 09, 2009

Godis!

Ni får ursäkta, jag sa ju att jag skulle blogga om kulturpolitik idag, men så vaknade jag vid sju och kunde inte somna om, så vid halv nio hade jag en plåt nybakade chokladmuffins med Polly-godisar i sig, färdig. Sedan böarjade jag städa köksfläkten och luftventiler och putsa fönster för att sedan tillbringa större delen på stadsbiblioteket läsandes. sedan följde en sjukt tråkig fotbollsmatch och nu sk ajag blogga om godis istället.

Det är nämligen såhär att jag har hittat en godisaffär som verkar ha allt, iaf sett utifrån, har inte varit inne där än, det är ju inte fredag än. Dessutom kostar godiset bara 5.90/hg och det får ju anses vara billigt nuförtiden. Jag tror att det ska finnas en till stor och relativt billig godisaffär här i trakterna, men jag vet inte var. Men på fredag vet jag vart jag ska gå... kan det inte bli fredag snart?

tisdag, september 08, 2009

Ledig.

Imorgon är jag ledig från skolan, men å andra sidan har jag en del att läsa till på fredag så det går kanske på ett ut.Idag började jag vid 10 så jag bestämde mej för att gå till järntorget, fast jag gick lite tidigt, trodde det skulle ta längre tid att gå, men jag gick på 45-50 minuter, det var inte så farligt. Det värsta är ju att gå över Göta älvbron, jag är ju inte bara höjdrädd utan också rädd för långa broar. Funderade idag på vad som skulle krävas för att jag skulle våga mej över Södra älvbron som är mycket längre, sällskap, absolut och bra andingsövningar...

Imorgon när jag är ledig ska jag blogga om mina tankar kring kulturpoltik och de projektuppdrag vi ska jobba med under hösten. Dessutom tänkte jag slänga ihop nån kaka och ta med mej till Kristina när jag ska kolla på fotbollen där och så läsa, såklart.

måndag, september 07, 2009

Dagens låt

Dagens låt är en klassiker och en av tidernas bästa låt på svenska. Jag fullkomligen älskar den här och dansar som en tok varje gång jag hör den.

Vi hade halvdag i skolan idag så jag hann med att koka en sats rotmos och fick även hjälp med att komma på en katastrofgrej till en klass/inflyttningsfest med katastroftema. Det får bli en biblisk katastrof och inhandlade av chokladdoppade gräshoppor som inflyttningspresent. Jag vet inte vad det är med min klass och temafester, men jag verkar ha hamnat i temahelvetet, för sen ska vi även ha fest med de som går året över oss, en fest med mystema och man ska ta med sig en mysig sak. jag hittade hjärtformade tetångar för 12 kor i tiokronorsbutiken, det får bli två såna, för att dricka te tillsammans eller ensam är mysigt, att "dricka te" är mysigt och allt hjärtformat är mysigt, eller nåt... Eller har ni kanske något bättre förslag? Mysiga eller katastrof grejer, som inte är varken dyra eller jobbiga att fixa, jag har varken tid, pengar eller ork.

söndag, september 06, 2009

Dagens låt

Dagens låt är en unplugged synthlåt (?!), jag tyckte den passade bra idag.

Dessutom tänkte jag även erkänna att jag har gått och fått en crush a´la fjortis på en kille i min nya klass. Det känns ju bra och dålig samtidigt, bra för att det allt är skönt med lite fjärilar i magen ibland så man vet att man lever, dåligt eftersom jag nu måste fokusera på att komma över det. En annan jobbig sak är att han påminner så hemskt mycket om "Stridsvagnen" och Michael, både till utseendet och saker som han säger, han pratar som M och ser lite ut som Stridsvagnen ur vissa vinklar och ljus. Asjobbigt, för jag gillar ju inte nån av dom två speciellt mycket. Det kanske är just därför jag har fått en crush på honom, kanske vill jag ha ett nytt crappy 3-månders skitförhållande. Fast ärligt talat, killen i klassen verkar inte alls vara som mina ex, han verkar rätt snäll fast det gjorde ju dom också i början...

lördag, september 05, 2009

Nästan färdigpackad

Jag har nästan packat ner allt jag ska ha med till Göteborg imorgon, vilken tur att släpkärran ska med! När jag flyttade till Stockholm fick allt plats i två stora resväskor, nu går det åt lite mera, men jag tycker nog att jag kan skämma bort mej lite när jag inte behöver frakta allt med SJ. Dessutom saknas det mer köksgrejer här. Men nu börjar jag faktiskt bli lite trött också och allt snurrar, fast jag vet inte om det beror på allt socker och fotboll jag har fått i mej idag, det kan mycket väl vara så. En glad nyhet är dock att jag har fått igång mitt mobila modem, nu får vi bara hoppas på att det funkar på Hisingen också och så har jag laddat ner en massa java-grejer, vi har inlämnad nästa vecka, eller om det var veckan efter...

fredag, september 04, 2009

Uppsamlingsheat

Det finns så mycket som brummar i mitt huvud just nu, vet inte var jag ska börja, men jag börjar det som har hänt i livet, i Göteborg. Så jag har kommit ifrån Alingsås ändå till Hisingen och Wieselgrensplatsen. Där saknar jag en frys, jag måste skaffa en frys på nåt sätt och en ny mobil och lite böcker till mina kurser. Jag har gått över Göta älv-bron en gång, det var något av det värsta jag någonsin har gjort, jag är räddare för broar än jag är för rulltrappor och alla som har åkt rulltrappa vet hur jobbogt jag tycker det är. Men fobier är till för att utmanas och grejen är att jag faktiskt också tycker att spårvagnar är rätt läskiga också, men jag måste ju komma över bron på nåt sätt...

I skolan har vi mest pratat om kulturpolitik, allt bara snurrar, igår provocerade jag klassen med att säga att i framtiden borde kulturpolitiken avskaffas och upptas i andra politiska sfärer. Kan väl säga att jag inte hade så många med mej, en del verkar till och med bli lite upprörda. Fast så klart så sa de inget, de är ju kultiverade människor som kan hålla inne på ilskan, trots att man ser att de nästan exploderar.

Trots allt gillar jag min klass, men jag blir lite trött på alla presentationer och grejer. Och jag gillar också att jag kan skratta åt mej själv, det behövs i ett rum med en massa kulturmänniskor, självdistans...

onsdag, september 02, 2009

Jag är inte död

Jag har bara inget internet och min mobil är död, jag känner mej lite strandad men samtidigt förundrad över hur lite det egentligen händer på nätet när man själv inte är aktiv där, alltså ju mer man gör, ju mer får man tillbaka, interaktion kan man väl kanske kalla det. Imorgon åker jag hem till småland över helgen hämta lite grejer och surfa på nätet...