torsdag, april 30, 2009

Jag har tråkigt ikväll, det är valborg och jag har varit student lite för länge för att tycka det roligt. Idag fick jag iväg min ansökan till Göteborg, såg på mitt nya studieintyg från Skövde att min webbdesignkurspoäng inte kommit med, jag får väl mejla dom och fråga vad de håller på med... eller om det är nåt problem, jag har ju lämnat in allt och är det nåt fel så borde de väl höra av sig, eller?

Jag har inte haft så här tråkigt iaf, jag antar man får vara glad för det...

onsdag, april 29, 2009

Jag kan leva med...

Jag kan leva med halsont, tröttheten, huvudvärken och muskelvärken. Men jag kan inte leva med den täppta näsan, jag hatar den. Den gör att jag inte kan sova, inte andas normalt och är trött hela tiden, men jag kan som sagt vad leva med tröttheten, bara jag slipper nästäppan.

Idag måste jag skriva min motivering till Göteborg och göra färdigt mitt CV. Jag har ett problem, ska jag ta med curatorutbildningen trots att jag inte har något studieintyg eller nåt sånt? Om den hade varit totalt oviktig i sammanhanget hade jag struntat i den, men nu spelar den ju ändå en slags nyckelroll, både i CV:et och motiveringen. Och jag måste mejla och höra om de har fått min praktikrapport, eller inte och hoppas Färgfabriken inte glömmer skicka in sin handledarrapport. Ibland skulle allt vara så himla mycket enklare om folk kunde bekräfta att de fått viktiga papper eller skickat iväg viktiga papper. Jag vill ju inte tjata...

tisdag, april 28, 2009

Hur man skapar en massa tillfälliga arbetstillfällen

Man avskaffar kontanterna. Och så kan man ju fundera på hur många som egentligen skulle få jobb, hur många går det åt att revidera matematikböcker t.ex.? Och hur många fler arbetstillfällen skulle det bli jämfört med hur många som skulle försvinna?

C-uppsats, veckorapport

Det här är inte roligt längre, förra veckan blev också ett bottennapp inte mycket skrivit, men jag har iaf plöjt igenom nästan all litteratur nu och har börjat göra en sammanställning på allt. Jag tänkte att det kanske gör det lite lättare att sortera alla intryck, tankar och hitta bra citat och sånt. Det står mycket bra i böckerna och jag hoppas att jag kommer igång att skriva ordentligt på analysen den här veckan.

Annars måste jag också skicka iväg min ansökan till Göteborg senast torsdag och jag har ännu inte börjat på motiveringen, men jag har fixat kopior på betyg och sånt. Fast jag borde se till att uppdatera studieintyget från Gotland, men jag kan ju lika gärna vänta tills uppsatsen är klar. Dessutom är inte heller inte studieintyget från Skövde helt uppdaterat, men jag har skickat efter ett nytt, få se om jag får det i tid, annars får det gå ändå.

Och nu har jag fått ont i halsen och en näsa som rinner, säkert, svininfluensan. Jag som just överlevde digerdöden...

måndag, april 27, 2009

Tjejer och ironi

Jag har funderat på det här med tjejer och ironi, funkar det? Tänk er en kvinnlig Magnus Betnér, skulle det vara roligt? Jag kom faktiskt inte på nån tjej som jobbar med ironi så mycket, kanske hon Nour El-Refai men hon tycker ju många inte är rolig, och jag har bara sett henne på melodifestivalen och det är ju fel forum för humor övertaget. När jag är ironisk måste jag nästan alltid påpeka det, eller dra allt till sin spets och vara övertydlig och det blir sällan roligt då.

Igår var det Vaginadagen, jag tycker hela den grejen är lite larvig, men kanske är det kvinnlig ironi.

söndag, april 26, 2009

Obehagligt

Idag när jag var ute med hunden mötte jag en bil med två personer i. De såg jätteglada ut och vinkade febrilt, jag vinkade tillbaka, jag hoppas de tog fel på person. Det känns obehagligt när Vaggerydsbor vinkar, jag tycker om att inte finnas i deras medvetande. Jag tycker om att röra mej i skuggorna och slippa att bli talad med, talad om.

Just nu lyssnar jag på P1 och sammanställer allt jag har läst i veckan (jag har plöjt böcker, nu när jag vet vad jag letar efter, förhoppningsvis kommer snart inspiration till bildanalysen). Jag har kommit på vad tredje bilden om Vaggeryds essens ska handla om, jag ska bara fota den nåndag...

lördag, april 25, 2009

CV

Jag sitter och försöker komma på hur de i Göteborg vill att mitt CV ska se ut. Jag har ju ett som jag brukar skicka när jag söker jobb, undra om det funkar eller om de vill ha något annat när det gäller utbildning. Sen ska man ju skicka med motivering och projektidéer också... jag tror faktiskt att inte ändrar så mycket på det, det får vara som det är, helt enkelt. Ska försöka skriva ihop motiveringen imorgon, så jag kan skicka iväg det där i början på nästa vecka. Förresten kanske jag borde fixa lite med min hemsida också, CV och om mig, är ju inte så svårt.

Äsch, nu hitttar jag bara på andra saker att göra istället för att skriva uppsats. Igår kom jag på jättebra saker hur jag kunde få min gestaltingsdel på filmvetenskaps ex-jobbet att bli en mycket bättre film, men så visade det sig att jag hade bränt alla back-up-filer dvs, klippmaterialet i mac-format. Och jag sitter på en pc, det kanske inte blir nån examen i filmvetenskap i år heller.... Och det ser inte heller ljust ut på berättateknik-fronten.

fredag, april 24, 2009

Cykelhjul bytta

Idag blev mina dubbdäck utbytta mot mer sommaranpassade däck, kändes skönt, jag firade det hela med att cykla ner till Skillingaryd och tillbaka. Nu funderar jag på att gå ut med hunden eller äta lite chips som jag köpte när vi var i Jönköping igår (man får passa på då liksom..). Egentligen borde jag duscha, men det är ju lika bra att göra när man har kommit in med hundskrället igen. I helgen ska visst ägnas åt att passa barn, lördag till söndag, suck...

torsdag, april 23, 2009

Den senaste tidens konspirationsteorier.

Den senaste tiden har jag stött på ett antal konspirationsteorier, eller ja, det är väl inte mer än tre-fyra men iaf. Framförallt är det väl fildelarna som står de mesta, vi har ju de klassiska "musik och filmindustrin äger allt"-teorierna, alt. "allt är upphovsrättens fel" och såklart så är alla korrumperade. Jag kan bara tänka hur dagens nyhet har gett vatten på kvarnen. Och jag har inte ens orkat läsa alla de där 95 blogglänkarna på bara p3Nyheteters sida... Framförallt finns väl dessa konspirationer på nätet, i bloggar och i andra typer av forum, typ Piratbyrån. Apropå nyheten om Ev. jäv i tingsrätten skulle jag vilja citera ett mejl jag fick idag, ang. en arkitekturtävling, "Det hela bör ses som en festlig och glad tillställning. Fusk är en del av spelet. Juryn är förmodligen korrupt."

Sen fick jag en teori slängd i ansiktet på Facebook, "media och regeringen propagerar för islam" och islam i sin tur är ju ett hot mot vår "svenska kultur, traditioner och värderingar" (fast jag fick aldrig veta vilka vädringar som är hotade eller vilken del av vår kultur eller vilka traditioner). Jag är väldigt kluven till den här konspirationsteorin. Den bygger på ren dumhet och xenofobi, kan man verkligen ta sån på allvar? Men kan man verkligen bortse ifrån den? Måste man inte argumentera emot den, trots motpartens ev. ogenomtänkta argument, för i det här fallet var de väldigt motsträviga.

Och sen har vi ju en gammal klassiker till, en gammal klassiker i ett litet nytt format. Jag hittade den i en kommentar i ett av mina senaste blogginlägg och piratpartiet så jag antar att det är en sådan som lade fram den, "allt är feminismens fel och feminismen har skapat det kontroll och övervakningssamhälle som vi alla lever i". Och grejen är ju att det här är ju den enda teorin som faktiskt är sant! Det tog över 200 år för oss för att få allmänrösträtt och vi har väl inte riktigt nått upp till målet om lika län än, men jäklar vad "vi feminister" har legat på framkant när det gäller övervakningen. Ni har väl alla hört talas om FRA, den största cover-up ever! FRA betyder inte alls Försvarets RadioAnstalt, utan Feministernas RadioAnstalt och vi signalspanar inte alls på "terrorister", det är bara ett kodord för gubbslem, dvs. alla vita, medelålders, heterosexuella män utan undantag. Nu var det sagt och en gång i månaden så träffas alla Sveriges feminister och konspirerar fram nya sätt att öka övervakningen och kontrollen på. Dessutom sammanställer vi ju månadens gubbslem.

Såja, då var det sagt, men säg inget till nån, det är som sagt vad hemligt.

Shit, det knackar på min dörr...

onsdag, april 22, 2009

Jag har börjat på ett litet projekt i miniformat. Jag tänkte försöka fånga essensen av Vaggeryd i bilder, det är ett litet parallellprojekt till serien om Vaggeryds sevärdheter. Hittills har jag inte så många bilder, en bild på ett "ut med packet"-klistermärke och en bild på den illaluktande industrin, när jag har fått ihop tre stycken ska jag lägga upp dem på bloggen. Fast jag har ännu inte en kommit på det tredje motivet. Kanske ett kort på korvfabriken...

tisdag, april 21, 2009

Bada utan överdel.

Man kan tycka vad man vill om "Bara bröst"-grejen men om man nu ska förbjuda kvinnor att bada utan övertopp, så borde man kanske fila lite mer på argumenten.
Enligt beslutsförslaget är krav på överdelar inte lagstridigt, eftersom diskrimineringslagen tillåter att den som säljer varor behandlar män och kvinnor olika ”om det finns berättigat syfte härför”.

För vad är det för "berättigat syfte" de menar, sänker bara kvinnobröst vattenkvalitén, som bomullskalsongerna under killarnas badbyxorna gör? Eller blir männen helt okontrollerade av få syn ett par kvinnobröst, för det är väl kanske mest deras problem då? Eller är det helt enkelt så att kvinnokroppen egentligen är jäkligt provocerande?

För mej är det inte aktuellt att bada med bara bröst i nåt badhus för går jag dit så gör jag det för att simma och det gör man lättast i en bra baddräkt, men om man ska förbjuda bara kvinnobröst så borde man ju förbjuda bara mansbröst också, för mej som hetrotjej är de sjukt mer sexuellt laddade, eller är min sexualitet inte lika påfallande?

måndag, april 20, 2009

Straffet.


Skärmdump från EN del av loggen över bloggbesökarna igår (det håller på i evigheter), jag antar att man inte bloggar om piratpartiet ostraffat... ;-P

C-uppsats, veckorapport.

Okej, nu får ni skälla på mej, förra veckan var katastrofal. Jag ligger två sidor efter i min gameplan och den här veckan måste jag också fixa ansökan till Projektledarkursen. För att inte tala om de övriga ex-jobben... Jag har börjat med mina ångestljud igen, folket som bor här tror jag är galen. Hjälp.

Skövde.Lund

Jag har varit lite självupptagen den senaste tiden så jag har totalt glömt bort att lägga upp bilderna från mina resor till Skövde och Lund, så nu kommer alla på en gång i ett litet mindre format (men ni kan ju alltid klicka på dom...)Jag tjuvlyssnade på en lite kille och hans mamma när jag satt i Jönköping och väntade på det mötande tåget till Nässjö, jag fick lära mej att timret finns där för att spåren inte ska flyga bort när tågen kör på dem.När jag sedan kom till Skövde tänkte jag gå å sätta mej på bilioteket för deras ekmöbler är de enda stället i världen jag faktiskt får något gjort, fast de har tagit bort de flesta nu, de vill ha öppnare ytor tror jag, fast jag gillar mörka, murriga biliotek bäst. Iaf så var bilioteket stängt för de byggde om så jag gick till Martin istället och åt paj och glass. Jag passade även på att klaga lite på hans soffa (ej MIO) vilket jag även gjorde första gången jag var hemma hos honom, att han aldrig liksom fixar till den...

I Ryd väntade Emil. Jag fick en 30-års present av honom, en stipp-mugg (bli inte avundsjuk nu, Pernilla) När man häller varmt i den försvinner hans kalsonger och man ser snoppen.Sen var vi och shoppade lite med Mia och sen fick jag gå med henne hem och titta på Judas, Miffo och dricka te. Det var konstiga saker i teét, vi funderade på vad det var, men vi kom inte fram till nåt, vet ni? Det var te med citron och chilipeppar, väldigt kryddstark.Också åkte jag hem, jag tog kort på en rulltrappa också, ni vet, jag gillar ju inte att åka i såna, men efter min vitelse i Stockholm har jag nästan vant mej, men det är läskigt.


Helt plötsligt var jag i Lund, helgen senare. Vi var i Domkyrkan och tittade och gick runt och letade efter blomsteraffär. Vi är jävligt snygga, jag och Pernilla, jag måste bara säga det... Sen fick Pernilla presenter, karl fick en han också, så han hade nåt att leka med, men Pernilla tog sönder den, så Mamma Sarha fick laga den. Vi var tvunga att prova hårbanden och leka Brittan. (om det här var en modeblogg skulle det här koret på mej vara min profilbild...)På söndagen tillbringades den mesta tiden förför vh1, sen tog batterierna slut i min kamera :( jag fick inte någon bild på Karl, lite tråkigt. Jag och Pernilla var iaf på botaniska trädgården och på "korvstopparmuséet" Skissernas museum.

Hästhuvudet firar helg

Hästhuvudet gillar också att ta självpoträtt likt Jennie, men sen hittar den en pose, den gillar. Även ett hästhuvudet kan bli deppig en lördagkväll över att behöva sova själv. På söndagen dricker man kaffe och löser DN:s SÖndagskryss, det går sådär, det är så kluriga frågor...

söndag, april 19, 2009

Jag är kluven

Jag läste artikeln på dn.se igår om Piratpartiets medlemsboom efter tpb-domen, bl.a. skriver de om att det är mest såna med snopp med i partiet,

Men den kvinnliga representationen i Piratpartiet är skral. Över nio av tio är män.

- Katastrofalt jättedålig! Eller, ja, det är ju kul att alla dessa män är medlemmar. Men vi vill nå fler kvinnor.

Men det är kanske inte så konstigt att det är mest snoppbärare i partiet. Personligen är det inte ipred eller FRA som begränsar mej mest i mitt liv, det finns något som begränsar mej varje vecka, varje dag, varje timme, varje jävla minut mycket mer, nämligen ojämlikheten mellan könen. Att alltid bli ifrågasatt utifrån mitt kön, att hela tiden vara tvungen att förhålla sig till sitt kön, att inte få vara den man är så som man är. För som tjej måste man alltid se upp vem man går hem med, vad man säger, vad man har på sig, vilka sexuella erfarenheter man har, vilken väg man tar hem osv, allt kan ligga en i farten om man blir våldtagen. Eller att man alltid anses vara svag, hur många gånger har inte jag hört "Du är starkare än du ser ut!" och hur många gånger har jag inte blivit ignorerad i skolan eftersom jag är tjej och tjejer inte kan göra film? Det är visst en universell lag, däremot kan vi vara framför kameran, som eyecandy. Eller när jag säger att jag skulle vilja lära mej mer webbdesignkodning, samma skepticism, eller bara pratar om datorer rent allmänt, som att killar kan mer om datorer eller bilar för den sakens skull, än tjejer bara för att de är killar. Listan kan göras hur lång som helst, även listan på hur killar blir ifrågasatta för att de är killar.


För egentligen är det ju bara integritet, jag vill ha, både på internet och i den fysiska världen. Tänk om Piratpartiet kunde gå ihop med Feministiskt Initiativ, det är faktiskt ett parti jag inte skulle tveka att rösta på!

Egen integritet: En känsla av okränkbar rätt till vad en individ uppfattar som sin egen personlighetssfär dvs. den del av sitt liv som personen själv kan bestämma över och ha fredad (tankar, känslor, tro, egen kropp, sina saker, eget utrymme, etc)...

...I lagen verkar det inte göras någon distinktion mellan begreppen brott, kränkningar, intrång och överträdelser mot den personlig integriteten. ”Personlig integritet” likställs ofta med: integritet, privat sfär, enskild sfär, personlighetssfär, privatliv osv. Vad som än menas med begreppet i rättsliga sammanhang används det till att precisera vad den enskilde har rätt att få skydd till. Det skydd som staten kan erbjuda sammanfaller inte nödvändigtvis med det skydd som den enskilde har behov av och förväntar sig att få.

lördag, april 18, 2009

Genombrott, äntligen!

Äntligen har jag kommit på upplägget för min analysdel i konstvetenskapsuppsatsen! Jag satt nere vid ån och till och med sjöfåglarna firade lördag och var tysta (vid den här tiden brukar de mest skrika och knulla, har redan sett ett par olika samlag, fåglar emellan) och läste lite. Och då plötsligt slog det mej med solen i ögonen och spilld mjölk överallt, upplägget, temaupplägget. Det här kommer att bli så bra! "Maskeraden", "Symbolerna" och "Ifrågasättandet av kärnfamiljen" ska de heta.

"Maskeraden" Mom and Dad, Janine Antoni och The child, Lyle Ashton Harris och Renée Cox.

AntoniAntoniAntoniHarris

"Symbolerna" The Men-Woman and the Woman-Men, Annette Messager collector och Self-Portrait, Cathrine Opie.

MessagerMessagerMessagerOpie


Och delen "Ifrågasättandet" kommer att ta upp Opie och Harris bild och kanske en till bild av Harris, från samma bildserie, jag har inte bestämt mej än.

Nu vill jag bara proppa mej full med koffein och inte sova på fyra veckor och få den här jäkla uppsatsen klar nångång!

fredag, april 17, 2009

Jag fick en hel hög cd-skivor idag!

Eftersom alla pratar om domen i the pirate bay-målet tänkte jag istället blogga om skivorna kom med posten idag, alla på en och samma gång, jag har väntat på "Billie the vision and the dancers" och så kom "Matti Bye"-skivan som påminde mej om att skicka efter "Bazar Blå" och "Cirkus Sol" (om de har några skivor kvar).

Dessutom måste jag kolla in "Elenette" lite mer, låter lite som "Ratata" när de var bra. Jag tror svensk musik är på gång, iaf här hos mej!

torsdag, april 16, 2009

Är det bara jag?

Eller är en filserver det typ tråkigaste man kan titta på? Jag menar den blinkar ju inte ens grönt... Men om man ändå vill se på nåt från tpb som är lite roligare än en server kan man kan kolla på det här youtubeklippet, fast jag tycker nog att det bara är marginellt roligare än att titta på serven, datanördar som skämtar är sällan roliga, eller nåt...

Dagens citat är: "Han får mej att känna mej så rationaliserad och elak", ang. en gammal skövdespexare.

onsdag, april 15, 2009

P3-chatt om ipred och fildelning

Jag lyckades faktiskt pricka in chattarna med Peter Sunde och Ludvig Werner (Ifpi) på P3nyheters webbplats idag. Det var minst sagt inget nytt under solen. jag ställde en fråga till Peter som han inte svarade på dock och det är kanske inte så konstigt, det jag frågade var om det ändå inte fanns en poäng med ipred-lagen för de upphovsmän som faktiskt inte vill att deras verk ska spridas på nätet hur som helst. Jag var såklart tvungen att börja allt med att säga att jag var för fildelning, men nu är det ju så att det är olagligt att fildela upphovsrättsskyddat material och det har det ju varit ett tag. Alltså, jag har inte blivit någon ipred-förespråkare på sistone och jag har massor med förevändningar mot lagen som sådan, men hur skulle en bra ipred-lag se ut, en lag som var bra för alla parter?

Det skulle ha varit intressant att höra vad Peter hade svarat, för jag är minst sagt kluven, bitter och uppgiven. Jag har typ insett att polariseringen i fildelningsdebatten nog kommer att fortsätta likväl som regleringarna av den fria informationen på internet, tills det sker en generationsväxling och efter folket som bestämmer bara blir äldre och äldre så lär det dröja ett bra tag till.

Sommarprojekt

Jag funderar över sommarprojekt, ska det bli att läsa hela "Det andra könet" eller ska jag ta och försöka lära mej lite webbdesignkod? Jag är himla sugen på att lära mej php mysql, java, xhtml, flash och bli ännu bättre på css. Men allt det där hinner jag ju inte på en sommar.

För övrigt har jag börjat stressa över projektbeskrivningen som jag ska skriva till projektledarutbildningen i Göteborg, borde ta tag i ansökan och nu och komma på en idé till projekt. Alla säger att jag är så bra på att komma på idéer på projekt men var är alla idéer nu, när jag behöver dem?

Twitter, Bloggy...

Jag finns inte på några mikrobloggar, jag tror helt enkelt inte att jag "gör mej" i 140-tecken...

tisdag, april 14, 2009

EU-val

Jag kan väl lika gärna bara erkänna att jag har sjukt svårt för att ens fejka minsta intresse av EU-valet i sommar. Om man kunde skulle jag rösta nej till EU, nu kan man väl det, rent teoretiskt, men den rösten betyder ju ingenting. Hela EU känns väldigt mycket 1900-tal, alltså det där med en massa fåniga lagar och regler som Bryssel har bestämt med hjälp eller p.g.a. lobbyister, ta bara IPRED-lagen som exempel. Hur gör IPRED göra Europa bättre?

För visst är jag för samarbeten inom vissa områden, inom Europa och hela världen, men problemet är ju att EU verkar mest vara intresserade av att bygga murar på olika sätt runt sig och jag tror att en öppen värld är en bättre värld och nej med det menar jag inte att frihandel löser alla problem.

En sak som faktiskt talar för att jag ändå går och röstar är att ju fler som röstar ju mindre chans för att ett parti som SD ska få tillräckligt många röster för att få en plats i parlamentet därnere. Men det är ju roligare att rösta för någon/något parti än emot. Men vilket parti skulle man rösta på då?

Veckorapport, c-uppsats

Näe, det blev inte så farligt som jag trodde, men jag klarade inte veckomålet ändå. Bara att ta nya tag den här veckan och skriva en sida mer. Förhoppningsvis så har jag kommit en bit in på själva analysen nästa vecka vid den här tiden!

måndag, april 13, 2009

Det fanns en tid...

... då man släpade upp kulisser till andra våningen i C-huset och grundmålade dem vita och ibland kom lokaltidningen och tog kort och skrev reportage och då fick man sitta fint och le. Som om det var en nyhet liksom. Någon som vet om de skrev nåt om vår utmärkelse i SpexSM förresten, det var väl mer en nyhet än kulissmålande...

Ett minne från den tid som flytt.

Satsa allt på ett kort?

Snart är det den 15 April och sista ansökningsdagen till högskolan och jag är nog galen men jag funderar på att satsa allt på ett kort, att bara söka till Göteborg. Är jag galen? Jag tror nästan det, men jag har inte hittat någon bra utbildning, konstpedagog-kursen på Konstfack verkar vara onekligen vara intressesant, men ändå fel för mej liksom. Fast hur ska jag kunna vet det bara genom att läsa en beskrivning på kurssidan? Fast det känns som att man redan måste kunna en massa saker innan, vilket jag kanske kan, men kan jag bevisa det? Jag måste mejla till universitet i Stockholm ikväll, måste!

söndag, april 12, 2009

Facebook, mot fildelning men för smygrasism?

The pirate bay har en funktion där man kan länka till sin torrentfil på facebook, kul för dem, liksom, men det tycker inte facebook som nu har blockerat den. Man kan undra varför, kanske gillar inte facebook torrentfiler, eller the pirate bay.

Själv har jag börjat ett litet personligt korståg mot all smygrasism på Facebook, t.ex. gruppen med namnet, "Jag är inte rasist, men uppför dig ordentligt eller dra!". Det går dock inte så bra, jag har anmält gruppen, vad mer kan man göra? Och varje gång jag går in där så har gruppen växt. Jag tycker också ni ska anmäla den, eller iaf gå in där och titta, gå med om ni vill eller inte om ni inte vill. Jag tycker iaf att det är smygrasism, även om det inte vänder sig mot en speciell grupp så är det ju ändå ganska uppenbart mot vem/vilka personer gruppen vänder sig mot (kolla bara på videoklippen).

Men som sagt, torrentfiler från the pirate bay är inte ok, men pirate bay är ju en grupp datanördar, de kommer att klura ut sätt att gå runt den där blockeringen. Facebook vs. The pirate bay, the ultimate fight between computernerds! Fast helst skulle jag bara vilja ha dom alla nakna i min säng med en massa palestinasjalar, vad är liksom hetare än ett gäng datanördar och palestinasjalar?

Näe, nu får jag sluta med mina sexfantasier och skriva på min uppsats, har två sidor att skriva innan jag lägger mej ikväll.

lördag, april 11, 2009

Sevärdheter i Vaggeryd, del II och annat trams.

Jag har ju redan börjat dokumentera de olika sevärdheterna som min by har att erbjuda, så det är väl lika bra att jag forsätter. Här kommer sevärdhet nr. två, en rishög på vägen till Hok. Det var visst nån som blev skjuten här för 100 år sedan.


Den här bilden har inget med sevärdheter att göra, men i den här skogen fanns det rätt mycket blåbär innan träden blåste ner...


Och medan Bea åker skidor uppe i Boden tar jag kort på årets första humla, så det kan vara.

Saved by pizza.

Jag pratade just med Emil, hans lägenhet har brunnit upp och Jörgen brann inne. Ingen vet riktigt vad som hänt, Emil kom hem och lade in lite grejer i frysen som han hade köpt och gick och köpte en pizza. När han kom hem 20 minuter senare var lägenheten övertänd och Emil kunde höra hur Jörgen skrek inifrån lägenheten men han kom aldrig ut. Allt som Emil kunde ta med sig till hotellet han ska bo på fick plats i två kassar, allt annat är borta. Vilket sätt att fira påsk på och tänk att bli räddad av en pizza. Och tänk vad jag kommer att sakna KnasJörgen, nästa gång jag är i Skövde.

Jörgen.

fredag, april 10, 2009

I always said "I wouldn't be that way"

Ibland går jag runt här i Vaggeryd och lyssnar på Millencolin, precis som jag gjorde för herrans många år sedan. Jag skulle vilja ligga med hela Millencolin, jag skulle till och med tänka mej att gifta mej med dem, men inga barn, där går gränsen. Barn skulle jag bara överväga med Samiam (för att de fick mej att uthärda tonåren). Men tillbaka till Millencolin, det finns framförallt en låt som handlar om mitt liv just nu, frånsett vägnumret, E20 Norr blir E4 Norr (eller söder, det beror ju lite på vart man vill). Jag går runt här och lyssnar på låten och funderar på när ska jag leva mitt liv för mej. Det är nu eller aldrig, det är allt på ett kort. Att det är nu eller aldrig gör steget för stort. Det ser ut som jag får vänta för evigt för att få nånting gjort.

torsdag, april 09, 2009

Dagens konstiga.

Okej, så en del människor tycker inte om lakrits, men hur äckligt kan man tycka att det är egentligen och måste man påpeka det hela tiden? Jag tycker att svaret från Ribbing är konstigt, vadå avstå från att köpa lakrits för att dejten tycker det är äckligt? Det är ju inte dejten som ska äta det. Jag skulle aldrig kräva att folk som jag dejtar skulle avstå från att äta rött kött t.ex. bara för att jag inte gör det, eller dricka alkohol, eller dricka yellow label-te som jag tycker är skitäckligt, bara de inte tvingar i mej något mot min vilja. De får väl äta och dricka vad de vill och om vi ska kunna ha ett seriöst förhållande så funkar det ju ändå inte om de eller jag ska behöva avstå från saker de inte gillar för min skull. Speciellt inte när det rör sig om mat som jag inte behöver äta och att behöva äta saker i smyg är bara larvigt. Börjar Ribbing tappa suget, hon kanske bara är lite vårtrött och har svårt att tänka klart.

Och vem åker och storhandlar med sin dejt?

Alltså, jag kan inte låta bli.

Det här blogginlägget fick mej att tänka på den här scenen (ni kan läsa min kommentar till inlägget också...).

Först en liten inledning eftersom vi kommer in mitt i filmen. I huset bor en fildelare som har laddat upp 2.800 ljudböcker (ungefär) och Solna tingsrätt har godkänt att hans ip-nummer ska lämnas ut och en varning har leverats till honom under natten...Är jag för oseriös? Jag borde kanske inte raljera över allting, ibland tänker jag jag kanske raljerar så mycket för att jag är bitter, det kanske är olika sidor av samma mynt. Men själva själva maffiajämförelsen är ju jätterolig! Jag fick andra bilder också, med herr Pontén som är precis som Marlon Brandon i Gudfadern "Make him an offer he can't refuse". Och så kommer Ifpi och dom och får kyssa hans diamantring, eller tänker jag på Påven nu? Jag blandar ibland ihop de två ibland, maffian och katolska kyrkan de är så lika.

onsdag, april 08, 2009

NU...

... har jag äntligen kommit så långt med uppsatsen jag egentligen skulle ha kommit i söndags. Nu är det bara att börja på veckans tre-fyra sidor text. Gaaah, men nästan hela teori-delen är klar nu iaf, det är skönt.

På Lidl i Skövde kan man hitta chokladflingor med nougatfyllning, såna ska man ge barnen innan man skickar iväg dom till skolan och de blir hyperaktiva. Bäst resultat blir det nog om de får dricka O´boy till, sen sover de så gott när de kommer hem igen.


Och så en bild på sevärdigheten här i Vaggeryd, ett stormfällt träd, det är det vi har att erbjuda, det är liksom tragiskt och komiskt på en och samma gång...

tisdag, april 07, 2009

Nu är det vår!

Jag cyklade första gången i vår, inte i år, eftersom jag slutade dela ut tidningar i januari, men då var det snö, is och halka, det var det inte idag. Jag cyklade runt Hjortsjön och kunde cykla nästan hela vägen, de hade lagt ut nytt sågspån en bit, där kunde jag inte cykla. Och sen så har jag ju inte cyklat på ett tag och har fortfarande kvar dubbdäcken, så det är mycket jobbigare att cykla. Jag antar att det betyder att det är vår och det känns rätt skönt. Men efter påsk ska det visst bli Aprilväder igen, så vi får väl se hur det blir.

Annars har rätt mycket inplanerat idag, jag tänkte baka bröd, något gott med grahamsmjöl eller nåt, bada lite skumbad och så plugga och klockan är redan över 13.00. just nu sitter jag och försöker lyssna in lite radioprogram jag missade i helgen, "Kaliber", "P3Dokumentär" och "Verkligheten". Jag borde kanske försöka "Melodikrysset" idag också, har ju inte löst det flera veckor.

måndag, april 06, 2009

Blev jag överstimulerad i Lund?

Jag är jättetrött idag, hela dagen har jag gått runt i som en zombie och jag somnade i sängen med Silvers tass på ansiktet, men vaknade ganska brutalt efter en stund då han sträckte sig och klorna kom ut. Nåväl, jag fick inga rivsår och jag kan ju ligga och sova hela dagen. Fast jag ska nog sova snart, ändå.

Men först tänkte jag berätta lite om Lund, jag tog några kort också, men batteriet i kameran tog slut och nu kan jag inte hitta batteriladdaren, men sa jag att hittade fodralet iaf? You win some, you lose some. Iaf, Lund. Det var trevligt i Lund en massa socialister som demonstrerade, mot kapitalförvaltningsföretaget Acta, för en palestinsk stat och så försökte de sälja "Internationalen", jag kanske borde flytta dit, hitta en socialistkille med palestinasjal, ockupera ett hus osv... Jag tror det skulle passa mej, förutom att jag börjar bli lite för gammal för husockupationer kanske. Och det bästa med en vän som Pernilla är att trots att vi inte har setts sedan 2005 så kändes det som 10 minuter sedan, allt var likadant, förutom att hon var tillsammas med Karl, men jag gillar Karl, så det gjorde inte så mycket. Annars så hade hon halsfluss och satt mest innomhus och fikade och tittade på "Miami Inc" (det är lika tråkigt i Lund som i resten av Sverige kan jag meddela) och lekte med hästhuvudet. Och så åt vi tacos. Karl var i Malmö på kvällen och lekte Ninja när han kom hem, för jag märkte ingeting och jag brukar vakna av det mesta, men inte ens söndagens DN kunde väcka mej.

I söndags var vi först och tittade på Lunds snyggaste bög, som jobbar på Åhlens, sedan besökte vi botaniska trädgården och tittade på växter och sånt och sedan gick vi till "Skissernas museum" där jag skulle vilja jobba och rensa ut lite. Alltså det är ju trevligt att de vill visa upp vad de har, men när varje rum består av väggar med minst tre rader tavlor, några tavlor i taket och en massa skultpurer på golvet så blir det lite mycket. Det var lite som "Polismuseet" fast utan knappar och tv-skärmar. Sedan tittade vi på fotbolloch åt tacospaj, eller mest Karl och jag tittade på fotbollen, Pernilla var nog mest uttråkad . Sen åkte jag hem.

När jag har hittat min batteriladdare ska jag lägga upp bilder och så ska ni få se bilderna från Skövde också, snart.

söndag, april 05, 2009

Hemma från Lund.

Lund var trevligt, men så tog batteriet slut i kameran precis när jag skulle ta kort på Pernilla och Karl sittandes i sin IKEA-soffa i sina morgonrockar läsandes varsin tidning, som vilket vuxet gift par som helst. Usch, jag får lite ångest, jag är ju mycket äldre än de, jag borde liksom också vilja sitta sådär eller sitta så ändå med någon. Nåväl, jag är trött nu och något säger mej att jag inte kommer att orka skriva så mycket ikväll, få se om jag orkar skriva den där halva sidan som är kvar på veckans mål.

lördag, april 04, 2009

Veckorapport, c-uppsats.

jag avger min veckorapport redan nu, för imorgon åker jag till lund och lämnar både dator och de flesta böckerna hemma (tar med en att läsa på tåget). Nja, jag fick inte så mycket skrivit som jag hade tänkt, enligt min plan skulle minst tio sidor text vara klart, det är det inte. Jag har hunnit en bit på sidan tio så långt ifrån är det inte, kanske orkar jag skriva lite på söndag när jag kommer hem. Innan jag går och lägger mej ikväll ska jag skriva klart om postfeminismen så har jag bara delen om den sociologisk/historiska synvinkeln kvar att skriva i teoridelen. Fast jag kommer att få revidera teoridelen och ta bort text, den är alldeles för lång nu.

Och så har jag en bildbeskrivning kvar och om konstnärerna, fast jag har börjat på två av dem och sen kan jag börja på den roliga analysdelen. 3-4 sidor text i veckan är mitt mål, det låter inte mycket men texten måste ju vara relevant och då tar det alltid mycket längre tid att skriva. Jäkligt dumt att biblioteket var stängt i Skövde när jag var där, jag behöver VERKLIGEN kolla i några böcker där, som inte finns här. Ska kolla om de finns i Jönköping, fast dit kommer jag ju aldrig heller.

Imorgon/idag blir det att gå upp tidigt och åka till Lund, Yippie!

fredag, april 03, 2009

Sång till friheten.

Mymlan uppmanar till att sjunga för friheten, eller iaf länka till en sång för friheten. Så klart länkar jag till Nina Simone, jag skulle kunna välja den här låten, den är ganska uppenbar, men jag väljer ändå en annan, nämligen den här covern.Bonuslåt,

torsdag, april 02, 2009

"Bloggare mot techno"?

Jag tror att det dags att skapa ett blogguppror mot technomusiken, vilka är på?

Facebook-tester

När jag har tråkigt (pluggar) gör jag en massa tester på facebook och jag blir alltid lika fascinerad över vad jag lär mej av dem om mej själv. Idag har jag lärt mej att jag är mega emo, estetiska programmet (om jag var ett gymnasieprogram), att svenska kyrkan är trossamfundet för mej (yeah right, de har ju knappt nån scouting alls där), Sinead O'Connor (om jag var en "crazy bitch") och igår fick jag veta att jag är den perfekta kvinnan för alla män samtidigt som jag är "en sann kvinnokarl" och att jag kommer att få ett barn (det ska vi verkligen undvika, så länge som möjligt) för att bara nämna några.

Tänk att Facebook vet så mycket om mej och tänk så många saker man kan identifiera sig med om inte de två könen räcker till. Det kanske skulle vara nåt, nästa gång någon fråga om mitt kön, "jag är en hård rockare" och sen är det inte mer med det. I Nepal har de "infört" tre kön, jag tycker att vi i Sverige ska vara lite mer progressiva än så, inför Facebooktestresultat istället för kön, jag tror de säger mer om människor än kvinna/man kryssrutor. Sen får man väl vara glad att man inte bor i Nepal rent generellt, finns ju roligare saker än att bo i en kommunist diktatur, menar jag... lyssna på technomusik t.ex.

onsdag, april 01, 2009

1:a April

Jag stängde faktiskt ner mitt torrent-program innan idag, man måste ju fira IPRED-lagen på nåt sätt, jag ser framför mej hur Antipiratbyrån och Ifpi äter tårta i roliga hattar. Jag läste på svd.se att de vill "ta tillbaka respekten för upphovsrätten", konstigt, jag har alltid respekterat upphovsrätten som idé trots att jag har laddat ner saker, men däremot har jag inte respekterat upphovsrättens nuvarande utformning för att den är för fyrkantig för dagens teknik inte heller har jag respekterat Antipiratbyråns mfl. sätt att bevaka dess intressen.

Ibland känns fildelningsdebatten som att titta på en fotbollsmatch där båda lagen vägrar lämna omklädningsrummen och sparka boll. Det ena laget (fildelarna) är pubertala 30-nånting-åringar och som sådana kan man inte ta dom på för stort allvar och framförallt inte föra en givande diskussion med dom. Det andra laget (Antipiraterna) är helt hysteriska i sin jakt på kidsen som fildelar och har dessutom en hejaklack med lobbyister och annat löst pack som hjälper till med lite vad som helst. Och så sitter de där i varsitt omklädningsrum och vägrar spela boll med varandra trots att det ibland slängs ut lite bollar av folk och man sitta på den blåsiga och akalla läktaren och vänta. Kom ut ur omklädningsrummen för helvete och sluta vara så himla pubertala och hysteriska, att kräva människor på fantasisummor är inte direkt konstruktivt och det återinför verkligen inte respekten för upphovsrätten heller!

Det går inte så bra med min uppsatsskrivande heller, jag tar det mening för mening, ord för ord, scramblar mitt ip-nummer och knarkar pandora.com, vad annat kan man göra?