torsdag, april 23, 2009

Den senaste tidens konspirationsteorier.

Den senaste tiden har jag stött på ett antal konspirationsteorier, eller ja, det är väl inte mer än tre-fyra men iaf. Framförallt är det väl fildelarna som står de mesta, vi har ju de klassiska "musik och filmindustrin äger allt"-teorierna, alt. "allt är upphovsrättens fel" och såklart så är alla korrumperade. Jag kan bara tänka hur dagens nyhet har gett vatten på kvarnen. Och jag har inte ens orkat läsa alla de där 95 blogglänkarna på bara p3Nyheteters sida... Framförallt finns väl dessa konspirationer på nätet, i bloggar och i andra typer av forum, typ Piratbyrån. Apropå nyheten om Ev. jäv i tingsrätten skulle jag vilja citera ett mejl jag fick idag, ang. en arkitekturtävling, "Det hela bör ses som en festlig och glad tillställning. Fusk är en del av spelet. Juryn är förmodligen korrupt."

Sen fick jag en teori slängd i ansiktet på Facebook, "media och regeringen propagerar för islam" och islam i sin tur är ju ett hot mot vår "svenska kultur, traditioner och värderingar" (fast jag fick aldrig veta vilka vädringar som är hotade eller vilken del av vår kultur eller vilka traditioner). Jag är väldigt kluven till den här konspirationsteorin. Den bygger på ren dumhet och xenofobi, kan man verkligen ta sån på allvar? Men kan man verkligen bortse ifrån den? Måste man inte argumentera emot den, trots motpartens ev. ogenomtänkta argument, för i det här fallet var de väldigt motsträviga.

Och sen har vi ju en gammal klassiker till, en gammal klassiker i ett litet nytt format. Jag hittade den i en kommentar i ett av mina senaste blogginlägg och piratpartiet så jag antar att det är en sådan som lade fram den, "allt är feminismens fel och feminismen har skapat det kontroll och övervakningssamhälle som vi alla lever i". Och grejen är ju att det här är ju den enda teorin som faktiskt är sant! Det tog över 200 år för oss för att få allmänrösträtt och vi har väl inte riktigt nått upp till målet om lika län än, men jäklar vad "vi feminister" har legat på framkant när det gäller övervakningen. Ni har väl alla hört talas om FRA, den största cover-up ever! FRA betyder inte alls Försvarets RadioAnstalt, utan Feministernas RadioAnstalt och vi signalspanar inte alls på "terrorister", det är bara ett kodord för gubbslem, dvs. alla vita, medelålders, heterosexuella män utan undantag. Nu var det sagt och en gång i månaden så träffas alla Sveriges feminister och konspirerar fram nya sätt att öka övervakningen och kontrollen på. Dessutom sammanställer vi ju månadens gubbslem.

Såja, då var det sagt, men säg inget till nån, det är som sagt vad hemligt.

Shit, det knackar på min dörr...

13 kommentarer:

Anonym sa...

Idiot.

Sarha sa...

@Anonym: Ironi (jag älskar enordskommunikation!)

Anonym sa...

hehe riktigt kul att propagera emot diverse konspirations teorier genom att starta en egen.

tror att du kan vara lite vettigare om du lägger manken till.

Sarha sa...

@Anonym: Jag tror att om du lägger manken till så kan kanske även du förstå min ironi, det var ju trots allt inte FRA som knackade på min dörr, det var min mor...

Anonym sa...

Whina på bara så blir det säkert bättre... eller sämre

andurs sa...

Röv pung snopp. (Så, det blev fler ord i kommunikationen :-) )

Förresten så har en av er rätt

Sarha sa...

@Anonym: Va? Nu får du kanske förklara dej lite, tror jag, för jag vet inte vad du menar med att jag whinar, över vad?

Sarha sa...

@Andurs: En har alltid rätt! :)

Evil Runar sa...

Din mor är väl en av DEM hon också?

för övrigt har jag länkat från min blogg till din. Hoppas det är ok.

Sarha sa...

@Evil Runar: Det är ok att länka, länka är skoj!

Åh nej! menar du att min mor kan ange mej... måste jag börja sova räv nu alltså... :P

Evil Runar sa...

Lita inte på någon... allra minst dig själv!

erik sa...

haha, äntligen lite humor!

andurs sa...

En har alltid rätt. Tills den personen tröttnar och nätet bestämmer att den större mängden idiotkommentarer vinner.