onsdag, april 15, 2009

P3-chatt om ipred och fildelning

Jag lyckades faktiskt pricka in chattarna med Peter Sunde och Ludvig Werner (Ifpi) på P3nyheters webbplats idag. Det var minst sagt inget nytt under solen. jag ställde en fråga till Peter som han inte svarade på dock och det är kanske inte så konstigt, det jag frågade var om det ändå inte fanns en poäng med ipred-lagen för de upphovsmän som faktiskt inte vill att deras verk ska spridas på nätet hur som helst. Jag var såklart tvungen att börja allt med att säga att jag var för fildelning, men nu är det ju så att det är olagligt att fildela upphovsrättsskyddat material och det har det ju varit ett tag. Alltså, jag har inte blivit någon ipred-förespråkare på sistone och jag har massor med förevändningar mot lagen som sådan, men hur skulle en bra ipred-lag se ut, en lag som var bra för alla parter?

Det skulle ha varit intressant att höra vad Peter hade svarat, för jag är minst sagt kluven, bitter och uppgiven. Jag har typ insett att polariseringen i fildelningsdebatten nog kommer att fortsätta likväl som regleringarna av den fria informationen på internet, tills det sker en generationsväxling och efter folket som bestämmer bara blir äldre och äldre så lär det dröja ett bra tag till.

1 kommentar:

Anonym sa...

Eller så kan man säga som så att eftersom folket som bestämmer blir äldre och äldre kommer vi för varje dag närmare en generationsväxling...