tisdag, april 14, 2009

EU-val

Jag kan väl lika gärna bara erkänna att jag har sjukt svårt för att ens fejka minsta intresse av EU-valet i sommar. Om man kunde skulle jag rösta nej till EU, nu kan man väl det, rent teoretiskt, men den rösten betyder ju ingenting. Hela EU känns väldigt mycket 1900-tal, alltså det där med en massa fåniga lagar och regler som Bryssel har bestämt med hjälp eller p.g.a. lobbyister, ta bara IPRED-lagen som exempel. Hur gör IPRED göra Europa bättre?

För visst är jag för samarbeten inom vissa områden, inom Europa och hela världen, men problemet är ju att EU verkar mest vara intresserade av att bygga murar på olika sätt runt sig och jag tror att en öppen värld är en bättre värld och nej med det menar jag inte att frihandel löser alla problem.

En sak som faktiskt talar för att jag ändå går och röstar är att ju fler som röstar ju mindre chans för att ett parti som SD ska få tillräckligt många röster för att få en plats i parlamentet därnere. Men det är ju roligare att rösta för någon/något parti än emot. Men vilket parti skulle man rösta på då?

4 kommentarer:

Tor sa...

Rösta på Piratpartiet. Det blir en röst mot IPRED, datalagring, Telekompaketet, ACTA och alla andra försök att reglera sönder internet och kränka grundläggande rättigheter. Det är en röst för rätten till privatliv, anonymitet, större transparens och öppenhet i EU, att besluts tas på en så lokal nivå som möjligt, en mer balanserad upphovsrätt, och en begränsad patenträtt.

Inte nog med att du röstar emot SD, du har även möjlighet att stödja Piratpartiet med vad som annars skulle motsvara två röster eftersom valdeltagandet förmodligen kommer att bli ungefär hälften av det för ett riksdagsval. :-)

pernilla sa...

Oj, fancy med länk och allt, hahaha, jag önskar jag orkade jag också. Jag ska iallafall rösta. Jag vet inte på vad ännu, men det blir väl den rödgröna röran eftersom resten inte är på riktigt.

Tor sa...

Om man tänker rösta på den "rödgröna röran" så är Erik Josefsson (v) ett bra alternativ till piratpartiet.

Sarha sa...

Tja, jag antar att om jag ska rösta så blir det antingen pp, fi eller v. På nåt sätt tycker jag att de där enfrågepartierna passar bättre i Bryssel än i Stockholm. Fast jag tror också att de kommer att "dränkas" av lobbyisterna, så det kan ju också bli att kasta sin röst i sjön och alla vet ju att sjön suger....