fredag, mars 06, 2009

Va, tycker kidsen inte om stekta sparvar?

Nu är jag förvirrad, det verkar ju som att kidsen som laddar ner musik och film inte tycker om stekta sparvar, har alla gått och blivit vegetarianer och miljöpartister nuförtiden? Eller har de bara kommit på att det är hopplöst att hitta på nåt gott att äta till?

Jag tycker faktiskt det låter som ett bra förslag från STIM, eller iaf ett av de bättre. Jag skulle kunna tänka mej att betala en hundring eller nåt för att ladda ner vad jag vill från vem jag vill med vilken teknik jag vill. I stället för att betala per låt med ett ytterst begränsat sortiment. Det stora problemet är dock samma som när man sände studentradio på närradion och betalade till STIM, IFPI mfl. Eftersom vi i stor utsträckning spelade demoband eller musik från små bolag som inte hördes i den övriga radion kändes det ganska krasst att veta att det som man betalade in gick till helt andra artister, nämligen de som spelades mest på radion i övrigt, alltså inte de artisterna vi spelade. Man kan ju alltid hoppas på att STIM:s mallar blir lite mer flexibla så att fler får även små artister får ta del av dem, inte bara BWO, trots att Bard blir arg om de inte får mest.

Och sen har det visst varit nåt stort beslag på nån server idag också, så här stor det i en faktaruta i aftonbladet.se

"Scenen"
Scenen är en extremt sluten grupp it-kunniga personer runt om i världen som ligger bakom i stort sett all piratkopiering. I stort sett alla piratkopior på exempelvis Pirate Bay kommer ifrån scenen. Europas scenstruktur finns till stor del i Sverige

Källa: Antipitratbyrån


Så betyder detta att det inte finns några mer piratkopior att hitta genom TBP? Det känns bra också att Aftonbladet använder sig av så objektiva källor som Antipiratbyrån, man känner ju sån tillit, eller inte...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det där sparv-citatet har Monique stulit av Hans Majestät Konungen, så det så. Och nu slår sig Ponten in i komikervärlden genom att lägga under sig scenen.

Sarha sa...

Men är det verkligen kungen som har kommit på det? Det känns inte så...

Tor sa...

"Jag tycker faktiskt det låter som ett bra förslag från STIM, eller iaf ett av de bättre."

Förra gången de lanserade sitt fildelningsförslag handlade inte alls om fildelning utan endast om nedladdning och då endast av de Stim-anslutna musiker som explicit godkänt att deras verk laddas ned. Det är svårt att veta vad de menar den här gången.

Anonym sa...

Eij flÿga steekta sparfwar / I Munnen, när man tarfwar. CELSIUS Ordspr. 10: 51 (c. 1710).
(från http://g3.spraakdata.gu.se/saob/)

Så det är ett gammalt ordspråk, minst 300 år.

Sarha sa...

@Tor: jo, alltså själva förslaget just nu känns kanske lite otydligt, men jag tänker att allt är mer konstruktivt än att jaga enskilda fildelare och kräva de på helt galna skadestånd. Jag hoppas ju att om det nu kommer ett förslag (det krävs ju fler än STIM) att det blir såpass flexibelt och med ett så stort omfång att det passar internet, dvs. obegränsat.

@anonym:Aha, där ser man så gammalt ordspråk alltså.