fredag, juli 31, 2009

Kärlek i svininfluesans tid.

Jag har funderat på det här med influensaspridning och sex. Influensan smittar ju via nära kontakt med smittade och ett råd är undvika att röra vid ögon, näsa och mun, så slipper du smittas om du råkat ta i något föremål som influensavirus nyligen fastnat på. Men jag funderar på det här med sexet, visserligen på ett rent teoretiskt plan, har ju inte inte haft sex på ett tag nu, man borde ju kunna bli smittad genom slemhinnorna en trappa ner också, genom t.ex. hevy petting (inte för att smittskyddsinstitutet skriver något särskilt om det med det kanske har mer med moral att göra...).

Det här har fått mej att fundera på hur man ska få in handtvättning i förspelet, personligen tycker jag att det ät tillräckligt med att få in kondomen idet på ett bra sätt och nu blir det ytterligare en grej, liksom. Det finns ingett bra sätt att säga "Ska du pilla på mej får du allt tvätta händerna först (jag har ju ingen aning om var de har varit)", försök själva säga det på ett kvittrande glatt sätt, det blir liksom bara fel ändå. Jag tänker mej att man istället kan säga något i stil med "Vill du tvätta händerna på mej, vi kan tända lite stearinljus, använda lavendeltvålen och gosa lite vid handfatet". Eller så kan man gnida varandras nakna kroppar i handsprit, istället för t.ex. chokladsås eller vipsgrädde.

Eller så ska man kanske ta det säkra före det osäkra och helt strunta i nära kontakter med andra, ha händerna under täcket, sätta in nya batterier i vibratorn och ägna sig åt onani tills influensorna och vinterkräksjukans tid är över.

torsdag, juli 30, 2009

Inget dåligt besked än

Alltså det är ju inte så att jag har fått nåt nej, än, men min magkänsla är inte den bästa, fast den har ju haft fel förut.

onsdag, juli 29, 2009

Ibland behövs det så lite.

Ibland är det enda som skiljer mellan totalmedvetslöshet och funktionell, 10 minuter. Jag tog den där sovmorgonen idag som jag inte tog i lördags och det behövde jag. Anledningen till varför jag behövde sova några minuter extra idag var att jag låg och funderade igår kväll, jag funderade på det här med kärlek. Jag ska vara ärlig, jag tror inte på kärlek, däremot tror jag tvångstankar och psykoser. Jag har aldrig sagt till något att jag älskar den och jag skulle ringa till psykakuten om någon sa det till mej. För hur vet man om man älskar någon eller om det bara är en tvångstanke? Grejer med psykoser, neuroser, tvångstankar etc. är ju att när man är mitt i det så upplever man det som verkligt, man vet ju inte själv att man är galen.

Hur vet man har fjärilar i magen eller bara gaser?

Hur vet man att man är kär och inte bara lite järnbrist?

Hur vet man att man har träffat sin livspartner eller bara en psykotisk massmördare?

För övrigt är en resa till Göteborg inplanerad idag, ska titta på en lägenhet på Hisingen ikväll. Undra om de från Hjällbo hör av sig. Lite dyrare bostadskostnad varje månad på hisingen, men möblerad!

tisdag, juli 28, 2009

Frälsis och livsstilar

Frälsis tycker inte att den nya Bruno-filmen stämmer överens med den livstil och värderingar som de står för. Alltså filmen har väl knappt haft premiär i Sverige än, men ändå har de sett den. De måste ju ha sett den, annars kan de väl inte säga så?

Sen vet jag inte vilken livsstil de menar riktgt, menar de livstilen att gå runt i lustiga hattar? Men det kan de ju inte göra, det gör de ju själva. De måste mena den österrikiska livstilen! Den kan jag hålla med om, den är konstig, de hade ju den där homosexuella högerpolitikern som är död nu, eller var han bisexuell kanske? Själv gillar inte jag Frälsis uniformsfetisch, men det betyder ju inte att jag inte stöder deras livsval, om det är det de går igång på, så gärna för mej, be my guest! Men snälla Frälsis, jag tycker nog att ni borde förstå att alla kanske inte gillar uniformer och en del tycker om att ligga med folk av samma kön och Jesus tyckte om att umgås med horor. Alla är vi olika men framför Gud är vi nog lika goda kålsupare allihop, både ni och vi andra utan uniformer!

måndag, juli 27, 2009

Tråååååk!

Det regnar så jag kan inte ut och gå. Mitt msn vill inte ansluta så jag kan inte prata med folk (det har iofs inte orkat göra på flera veckor, men man vill ju gärna göra det valet själv liksom). Dessutom väntar jag på telefonsamtal ang. en lägenhet så jag vågar knappt gå på toa, tänk vad pinsamt om hon ringer när sitter där, ska jag svara eller inte...

Jag borde plugga, skriva klart mina texter i Göteborg, mejla, städa, i den ordningen typ. Men varför ska det vara så tråkigt och varför är jag så opepp? Det skulle vara skönt med en prommenad, inte för att jag skulle få mer gjort efter den, men jag skulle iaf få lite mer energi och få igång min kropp så jag kunde äta nåt utan att må illa.

Jag ska kanske sätta igång och städa lite, istället för prommenad liksom, när det har slutat regna kan jag ju öppna fönstret, om det nu någonsin slutar regnar...

söndag, juli 26, 2009

Inte ensam

Vi är visst inte ensamma att åka vilse i Göteborg. Jag bävar inför nästa resa till den staden som borde infalla någon gång under nästa vecka, om jag har tur. Jag har liksom ingen aning vart jag ska, men den här gången får GPS:en stanna hemma, för ju fler kockar desto sämre soppa säger man ju. Dessutom blir det nog att studera kartan över Göteborg ännu noggrannare här hemmavid, trots att vi ändå satt en bra stund förra gången, det hjälpte ju inte så mycket ändå.

Jag tänkte på det under förra resan att det skulle vara bra om vägverket kunde informera lite bättre om vilka alternativa vägar till tingstatunnlen det finns att välja på, alltså det hade ju räckte med några vägnummer eller nåt, inte bara att man ska välja en alternativ väg. Om jag hade vetat att tunneln höll på att renoveras hade man ju kunnat kollat på internet i förhand, men hur lätt är det att veta det? Jag kommer aldrig ihåg att kolla vägverkets webbplats...

Jag är ju som sagt vad inte i Göteborg så värst ofta och med bil har jag inte varit i staden på flera år så man får nog ändå vara lite stolt över att man hittade till Hjällbo med bara en olaglig U-sväng. synd bara att hemvägen inte gick lika smidig...

lördag, juli 25, 2009

En förkortad sovmorgon och en mage i uppror

Den tio minuter långa sovmorgonen blev fyra minuter, men inga fulla människor inatt iaf! Jag har ju delat ut två distrik idag och igår vilket gör mej supertrött, för att motverka detta bryggde jag lite kaffe idag (jag kan verkligen inte brygga kaffe), det blev alldelese för jättestrakt men jag drack upp två koppar på raken ändå. Det var liksom ingen annan hemma som kunde brygga lite normalt starkt kaffe till mej och jag var desperat. Förståss är min mage i uppror nu, jag hade ju inte ätit någoting innan jag drack kaffet heller, vilket gjorde det hela ännu värre. Jag har fortfarand einte ätit nåt mer än en macka, mår sjukt illa och är yr skulle kanske försöka äta nåt, jag vet liksom inte vad som är resultatet av vad, om jag är yr och mår illa av kaffet eller att jag inte har ätit nåt, jag kan få båda symptomen av både två sakerna. Orsak och verkan likom. Jag känner ocks att jag kanske inte är helt sammanhängande just nu...

Under min andra sovperiod drömde jag en stressdröm om en 20 kvadrat stor lägenhet med kokvrå jag ska titta på nästa vecka. I min dröm flyttade det in förutom jag två killar i den, pojkvännen (eller om det var hennes bror, eller både ock, det var lite oklart i drömmen) till tjejen som hyr ut den och en polack som inte kunde ett ord varken svenska eller engelska. Jag tyckte att det blev lite trångt och blev otroligt stressad av det och villle flytta därifrån, men så hade jag skrivit på ett kontrakt att om jag flyttade i förtid var jag tvungen att betala dubbelhyra i flera år, trots att jag bara skulle bo där i ett år. Tilläggas bör att det bara fanns en dubbelsäng i lägenheten som vi tre var tvungen att dela på. Det var otroligt frustrerande och jag ska verkligen försöka att inte låta drömmen påverka mitt intryck av l ägenheten eller tjejen.

Men nu är det nog ändå att försöka få nåt i magen samt att hänga upp tvätten på tork.

fredag, juli 24, 2009

Imorgon ska jag unna mej...

... en liten sovmorgon, 2.40, det låter väl som en human tid att vakna på? Förra lördagen blev jag omringad av ett gäng fulla tonåringskillar som ville prata om tidningsutdelning, när jag gick upp, vilka tidningar jag delade ut, hur många, var etc... Fruktansvärt irriterande och lite skrämmande. Inte för att de var aggressiva men att bli omgiven att ett gäng fulla killar halv fyra på morgonen som inte låter en cykla vidare är lite otäckt.

Hoppas inte jag träffar några sådana igen, fast vad är oddsen på det? Lönehelg, semester, uppehållsväder, allt pratar emot det. Att jag sedan jobbar dubbelt, alltså ska köra två distrikt imorgon gör inte saken bättre, men folk får leva med att få sin tidning lite senare, det är ju sjutton lördag!

torsdag, juli 23, 2009

Dagens låt

Det får bli en låt idag. Jag hittade ett väldigt ambitiöst schema jag gjorde i vintras åt mig själv. Jag fattar inte hur jag tänkte, alla schemalägga någon sorts aktivitet, förutom frukost, före 15.00, är inget annat är ren galenskap! Nu har jag gjort en ny version, enligt det ska jag syssla med "Annat" nu, tänker att dit räknas nog att hänga på youtube, fast jag tror att jag menar filmvet, berättarteknik, webb och sådant. Men jag får skylla mej själv som inte preciserar bättre.

onsdag, juli 22, 2009

Äntligen ett livstecken!

Jodå, äntligen har jag hört något från bostadsjakten, eller ja, det var väl mer ett livstecken än något annat och det känns ju bra att jag inte är helt transparent iaf. Svaret påverkar inte min taktik då jag ändå hade tänkte vänta till slutet på den här veckan innan jag gjorde nåt mer/annat. Så det är bara att vänta och se... Och som vanligt, har nit nåt tips på bostad i Göteborg till lilla mej så får ni höra av er, om ni vill, som vanligt!

tisdag, juli 21, 2009

favvisbloggar under regniga sommardagar.

Ibland, jag säger ibland när varken "Awkward Family Photos" eller "Guds Vrede" räcker till har man alltid "Dagens Lokaltidningsbesvikelse". En liten tröst om natten.

måndag, juli 20, 2009

Igår, idag, imorgon.

Jag hade visst namnsdag igår, jag märkte det inte ens, kommer inte ens ihåg om det regnade eller inte, under fruntimmersveckan är det ju viktigt att veta.

Jag känner mej så himla överflödig idag, vet inte varför, kanske är det för att jag sov för länge idag igen, kanske för att jag inte har skrivit klart min text om mina mål med projektledarutbildningen, kanske för att det är helt tyst på bostadsfronten. Man tycker att någon kunde höra av sig, jag får kanske byta taktik... imorgon.

söndag, juli 19, 2009

pfft!

Vaknade just, så mycket för att komma upp tidigt idag. Nu blir det promenad för att jag sedan ska kunna äta frukost och sen blir det att skriva hela dagen, när jag sover så här länge.
Min presentationstext till Göteborg är klar (med ett ord tillgodo!), min motivering/mål-text är påbörjad, min c-uppsats i filmvetenskap är äntligen korrekturläst och jag letar efter ett bra filmkonventeringsprogram så jag kan klippa om min gestaltningsfilm och lägga till ljudspåret så att det exjobbet kan bli klart i sommar iaf. Finns det någon därute som har ett tips på ett program som kan konvertera från mpeg-fil till avi eller liknande?

Nu blir det nog ändå dags att gå å lägga sig, min plan var att komma upp ganska tidigt och forsätta skriva, vi får se hur det går med det... att jag aldrig kan komm i säng i tid.

lördag, juli 18, 2009

En regning dag

Jag har lust att pyssla eller baka idag, det passar att göra det en sån här regnig dag. Skulel vara roligt att planera flytt, men då måste jag ju först ha nånstans att flytta till, väntar fortfarande på svar från Hjällbo och den där andrahandslägenheten, just nu känns det väl som att jag har störst chans i Hjällbo. Känns lite jobbigt att vara i limbo, ska jag eller ska jag inte leta vidare? Hur mycket is i magen bör jag ha...

Fast de tkommer varken bli pyssel eller bak idag, jag har hur mycket som helst att skriva klart i skolan och mejla Skövde om poäng som verkar ha trillat bort (de har väl visserligen semester än, men jag kan ju mejla ändå, så är det gjort). Kanske att det kan bli en sats chokladbollar lite senare, eller jag vet... mjuk pepparkaka! Undra om jag har alla grejer hemma, annars får det vara, då får jag poppa popcorn istället ;P

fredag, juli 17, 2009

Javisst vill jag betala för fri fildelning, men inte för TPB...

För frågan är väl ändå den, vill man verkligen betala för att använda tpb och för mej är svaret nej, däremot skulle jag kunna tänka mej att betala för en fri fildelning öht. Mest vill jag inte betala för tpb för att 1, Jag hittar ytterst sällan det jag verkligen vill ha där. 2, om det finns där tar det ofta år och dagar att ladda ner. 3, användarna på tpb (nu pratar jag generellt...) beter sig som otacksamma, gnälliga och mycket bortskämda småbarn. 4, det finns ju en del bättre och gratis fildelarsajter som man kan använda sig av istället, störst är inte trots allt inte alltid bäst.

Och en annan sak, när jag ändå är inne på ämnet, Peter Sunde skrev ju en debattartikel på Expressen.se och sedan Alexander Bard svarade på. Det fick mej att fundera på hur framtidens kultur ska finansieras, ingen av herrarna tar upp det i sina texter just här, även om Bard nämner det. Men det är väl ändå mycket det som är grejen med fri fildelning, oavsett om man menar frihetlig eller gratis, jag tror inte att försäljningen av tpb till ett aktienoterat, vinstdrivande företag med en företagsledare med vassa armbågar löser upp några knutar i den frågan heller. Kultur i sig genererar sällan några större summor pengar, om man inte har ett band som heter BWO och är stora i Ryssland eller heter Carina Rydberg och skriver dussinlittertur, fast knappt inte då heller. Någon som har några förslag? Själv är jag rätt tom...

Synthsoundtracket till försäljningen av tpb?

bilder från Hjällbo


Så här ledsen blir man när man är utelåst i Hjällbo.


Jag försökte ringa, men det var bara upptaget.


När jag äntligen hade tagit mej in och kollat på rummet
var det dags att åka hem, en annan väg, vi åkte vilse.


Fel väg.


Vi bestämde oss för att fika, hittade en allé som ledde fram till Näs slott.


Trädkronor.


Vi åkte på en bro.


En informativ skylt om grodor.


En del människor bygger timmerhus...


Andra tar kort på trasiga tennisbollar.


Det fanns klara indikationer i skyn att vi var nära Landvetters flygplats.


Till slut efter några timmar eller så kom vi äntligen fram till Borås.


Och jag fick tag på min bästa istället för-choklad!

torsdag, juli 16, 2009

Hjällbo och choklad

Så här kommer min lilla reseskildring av gårdagens roadtrip med mor och far. Vår GPS ville att vi skulle köra världens omväg över Falköping, eh, nej tack, tänkte vi och tog vanliga vägen till Göteborg, nr 40 från Jönköping. Dit resan gick snabbt och bra tills vi kom till tingstatunneln i Göteborg, den håller på att renoveras vilket resulterar i köer. Vår bil som är van vid att köra på landsbygden är inte van vid köer, vilket resulterade i att den nästan kokade, men vi klarade oss undan som tur var och hittade efter bara en U-sväng vis slakthuset till Hjällbo. Fett najs!

Sen irrade jag runt lite i Hjällbo, hade svårt att hitta rätt, bara för inse till slut att lägenheten låg i huset jag gick till först. Tyvärr, visste jag inte vilken våning lägenheten låg på, eller ens vad de heter i efternamn så jag kunde inte ringa på porttelefonen utan fick ringa på mobilen, vilken var upptagen. Jag var utelåst i Hjällbo. Efter en kvart eller så fick jag efter mycket om och men ändå tag på dom och kom in.

Rummet var najs, folket i kollektivet verkade trevliga, iaf de två jag pratade med, vi drack te och pratade digitalkonst, Sveriges geografi och pingstvänner. Lite jobbigt bara att mitt rum ligger i direkt anslutning till balkongen, vilket betyder att folket måste gå genom mitt rum för att komma ut på balkongen när de ska röka. Men då får man iaf träffa folket även när man befinner sig i sina mest osociala perioder, bara de stänger dörren så inte röken kommer in i rummet. Och kanske lite jobbigt när det är fest... Och så glömde jag fråga hur det är med garderober och sånt, jag såg inga på rummet.

Sen skulle vi åka hem och tänkte skona bilen från tingstatunneln, vilket resulterade i att vi åkte vilse, halvvägs upp till Alingsås (genom småvägar) och efter en fikarast kunde vi iaf svänga av neråt Borås. Resan dit tog lite över två timmar, resan hem över tre, nästan fyra timmar. Inte roligt alls. Som tur är stannade vi på Lidl på hemvägen och jag kunde köpa min bästa choklad, eller min bästa istället för-choklad. "Alla" vet ju att jag älskar Mövelpick choklad, men den är typ omöjlig att få tag på här, och då funkar faktiskt Lidls Bellarom gräddchoklad lika bra, ett tips!

Imorgon ska jag lägga upp några bilder också!

onsdag, juli 15, 2009

Nu webbcomic

Jag har lagt in en ny webbcomic i länklistan, Garfield minus Garfield, så sjukt roligt, annars gillar jag inte Gustav alls...

tisdag, juli 14, 2009

För många ord

Jag ska skriva en presentationstext om mej själv på max 100 ord till Göteborg, det går inte alls bra. För det första vet jag inte vilken del av mej jag ska presentera, är det liksom vem jag är eller vad jag har gjort. Och 100 ord är typ ingeting, när man väl har börjat skriva. texten jag har fått ihop är på 170 ord även om den är lite flummig på slutet just nu, men har man övertrasserat ordkontot kan man ju lika gärna fortsätta...
Mitt namn är Sarha Johansson och jag är 30 år gammal och kommer ursprungligen från ett litet samhälle i Småland som heter Vaggeryd och ligger ungefär 3 mil söder om Jönköping utmed E4:an. I Vaggeryd finns inte mycket att göra, vilket gjorde mig till ett väldigt rastlöst barn. Rastlösheten utvecklade min kreativitet och låg till grunden för mitt intresse för film och teater.

När jag sedan blev tillräckligt stor för att söka till högskolan, blev det mediaproduktion och filmvetenskap i Skövde. Jag är intresserad av olika mediala uttryck, främst filmproduktion, ljudkonst och webbdesign gärna i kombination. Det var i Skövde som jag började inrikta mig mot konstvetenskap och mitt intresse för utställningsproduktion tog fart. Detta intresse fick mig att läsa en kort curatorutbildning i Stockholm och konstvetenskap på distans.

Nu har jag en massa teoretisk kunskap som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av och jag är inte ens halvfärdig med mig själv än vare sig rent mentalt eller i textform men jag har redan övertrasserat mitt ordkonto…

måndag, juli 13, 2009

Dagens låt

Jag är så trött ikväll och lyssnar på P3 Live med The Perishers, så det får bli en av deras bästa låtar ikväll, håll till godo!

söndag, juli 12, 2009

Jag vill för mycket

Jag ska ju läsa projektledning nu i två år (och i morgon ska ringa några som vill att jag ska komma och kolla på ett rum i Hjällbo, vi får hoppas det går bra), men det är ju inte det enda jag vill. Jag vill också läsa det här, det här (måste mejla Skövde om uteblivna poäng för A-kursen först) och det här plus B-kursen (som inte verkar finnas i Skövde just nu iaf) och avancerad nivå förstås någongång i framtiden. Den här verkar ju intressant också men då måste jag läsa iaf en kurs till innan jag blir behörig... Det blir bara värre och värre, liksom...

Jag vill för mycket, jag borde göra klart min gamla exjobb först, men det är ju inte så mycket kvar tänker jag då, fast det har ändå tagit flera år för mej att göra det där lilla som är kvar... Och när blev så himla intresserad av databaser, egentligen? Vad har hänt?

fredag, juli 10, 2009

Ångest på ångest

Först får jag ångest över att folk svara för snabbt på mina annonssvar på rum, nu får jag ångest över att de inte svarar på mitt andra mejl. Alltså jag svara på en annons, de svarar och verkar jätte positiva och frågar om jag vill titta på rummet/lägenheten jag svarar att jag vill det och sedan... tystnad. Inte ett ljud, vad betyder det?

Jag svara på fler annonser, inte ett ord öht, vilket jag tolkar som ett "Tack för visat intresse..."

Eller så är alla som har lagt upp annonser på Blocket och bor i Göteborg ute och reser utan sin mejl.

torsdag, juli 09, 2009

Originalet, covern, felöversättningen, citatet.

Originalet,Covern,Felöversättningen,

When I hear the world 'culture', that's when I reach for my revolver

Citatet,

Wenn ich Kultur höre ... entsichere ich meinen Browning! (Whenever I hear [the word] 'culture'... I remove the safety from my Browning!)

Tänk vad man lär sig mycket av internet!

onsdag, juli 08, 2009

(o)väntat besök

Jag fick ett sms när jag var ute med hunden i söndags från Oa som jag inte har sett på ett år eller så, han skulle genom Vaggeryd i måndags och undrade om jag var hemma och det var jag ju. Så han kom med bil från Norrköping, där han varit på 25-års fest hos Daniel och Emy.

Jag får alltid lite ångest när folk kommer hit till för det finns absolut ingeting att göra, mer än att gå i skogen, titta på tv och lösa korsord, och just nu har jag dragit ner på korsordstidningar, för att jag ska göra färdigt mina skolgrejer istället. Vi gjorde iaf allt av det där plus att vi var ute och gick med hunden en sväng. Dessutom var vi och handlade på ICA och lagade mat, åt den, fikade och åt glass, innan han tog tåget neråt landet på kvällen


Jag och Oa.


Oa går i skogen, eller det som en gång i tiden var en skog...


Jag går i skogen.


En gång skog, nu stubbe.


Oa poserar ut ur bild.

tisdag, juli 07, 2009

Miro HD eller vi som inte kunde bestämma oss...

Miro låter helt klart som ett intressant program och skulle säkerligen förgylla min dator, men jag skulle aldrig ladda ner det, av princip. Jag kan inte ha ett program där de skriver såhär på första sidan, jag har större förväntningar än så på mänskligheten...
Miro has a simple, gorgeous interface designed for fullscreen HD video. Since Miro downloads most videos, you can take your shows with you, even on an airplane. Quite simply, Miro is ett bättre sätt att titta på alla filmerna du gillar.

Ett underbart gränssnitt

miro has a unique, elegant, and seamless user interface that makes watching internet tv easier than ever. take a look at some skärmbilder.

The Most Shows

miro works with the open internet to bring you everything. the built-in innehållsguiden har tusentals med gratis video-flöden (många i HD) och strömmande video-sajter.

Lite bilder


Min lokala ICA-handlare tycker att auberginer är super vardag,
något säger mej att man inte kan lita på den mannen.Tartex är nästan lika svårt att få tag på här i Småland som
Hasselnötsglass, döm av min förvåning när jag hittade fem
tuber på Coop Konsum i byn...Slutavverkning, så definitivt.


Här i Småland håller vi på med hälsa, konst och transformation.


Ibland är min väska fylld med smask.


Ibland är kylskåpet fyllt med choklad.

måndag, juli 06, 2009

Skövderesan, n i bilder.

Här kommer lite bilder från min resa till Skövde, har en hel drös andra bilder som ska upp också, men de kommer nog någongång snart, eller iaf i år...


Emil är snäll, jag fick både Hasselnötsglass och gott te av honom!


Snel Emell!


Fast Emil hade ingen tesil, så jag fick göra en egen tepåse, tänk att de där äckliga Yellow Label kan användas till något annat (än att göra marmorering på papperspelare).


Jag träffade Sara, vi satt i gräset och på café och pratade om sånt som vuxna människor pratar om, d.v.s. hennes nätdejtingsprojekt. Jag vill se gärna se på det lite som ett konstprojekt...


Vi var på konsthallen där hade dom jobbat med fjädrar bland annat.


Och tyll...


Det var helt uppåt väggarna.


Tänk att ett par svarta väggar kan göra mej så glad! Så skönt att även Skövde kan gå ifrån den där djävulska vita kuben!


Det finns ett galleri på stan också, tänk att ett par glasfönster kan göra mej så glad, jag glömde t.o.m. bort det vita golvet, taket och väggarna!


Jag träffade djävulen själv i Skövde, han heter Broberg i efternamn.


Emil i sin "Just do it"-tröja och tar sig på skrevet, väldigt Michael Jackson.


I was here...


Jag och Emil väntar på bussen


Trots att Emils flesta DVD-skivor brann upp i påskas, har han redan fått ihop en gedigen samling, vi sorterade och katalogiserade den.


Jag träffade Martin innan jag åkte hem, så här sammanbiten var jag då. Jag fick två böcker av honom och han fick en kram, trots att jag inte kramas, en del kan bara inte respektera ett nej... :P

söndag, juli 05, 2009

Sömnlöshet i den digitala tidsåldern

Jag vet inte om det beror på värmen eller sömnlöshet eller både och, men just nu känns allt sådär.

Trots att jag läste på svd.se om det här projektet, som verkar lovande, eller iaf en start på något bra. Personligen tycker jag att folk på museum överlag underskattar internets möjligheter, lite tråkigt med bara en massa "katalogskort" att titta på, lite mer interaktivitet vore roligt och kanske lite mer roliga funktioner som t.ex. ne.se:s "Slumpord" eller en slags roligare navigation mellan korten, förutom ämnesorden, men det kanske kommer, om man har tur. Visst är internet i mångt och mycket ett textmedium men det finns ju betydligt fler möjligheter om bara folk har tid och pengar att satsa på det.

Och jag pushar för internetpaveljongen i Venedig en gång till, en del grejer är bra, andra kanske mindre... men det är iaf något! Och förhoppningsvis så lever den vidare ett tag.

Men jag avslutar med en låt, för det är lite såhär det känns just nu.

lördag, juli 04, 2009

Länktips

Jag har samlat på mej lite roliga länkar som jag tänkte att jag kunde dela med mej av, trots att det verkar både farligt och olagligt nuförtiden att länka hur som helst. Men strunt samma, I´m living on the wild side idag!

Här är en länk till er som gillar som gillar slapstick.

En länk till er som är intresserad av sociala medier.

En länk till er som funderar på om ni är prickles eller goo.

Och slutligen, en länk till er som bara är lite uttråkade (min absolut bästa webbplats just nu!)

fredag, juli 03, 2009

Åska och sömnlöshet

Det har åskat hela veckan och åska betyder internet lite då och då... suck. Jag funderar på om jag ska skriva lite på de där skrivuppgifterna ikväll, jag sover bara nån timme per natt ändå i det här vädret, om det bara kunde bli lite svalare.

torsdag, juli 02, 2009

back to basic

Jag sitter på ett snordåligt trådlöst internet just nu, som påminner ganska mycket om ett 56.6 Kbps modem till hastigheten. Dessutom har vi fått stänga av varmvattenberedaren som har stått och läckt, så man har inget sånt heller nu. Det är bara att koka det vattnet man behöver i vattenkokaren och en sval dusch och sånt kan man glömma, det får bli en iskall om man vill ha en. I denna värmen gör det kanske inte så mycket om man inte har nåt, bara när man ska diska och tvätta håret (fast när man bor i Vaggeryd så räcker det med att sätta upp det i hästsvans...).

Dessutom får jag inte tag på de där som hade de två rummen... nåja, jag ger inte upp så lätt, såg i den ena annonsen att han skulle vara bortrest ganska mycket i sommar, undra om det finns nån chans att få se rummet då, men jag ska försöka ringa igen och fråga. Och den där tjejen har jag bara mejlen till så det är lite svårare.

onsdag, juli 01, 2009

Dagens konstigaste insändare

Hittar vi i FinnvedenNU.

Keso har blivit rädd för åskan

När åskan slog ner i grannhuset låg keso i vår hammock och skyddade sig för regnet. Och vi kom inte på att han var kvarglömd ute förrän det hade regnat ett tag och åskat ett tag och precis när åskan slog ner med dunder och brak skulle jag gå ut och hämta honom. Såklart blev han ju rädd och flög upp ur hammocken och sprang så långt repet räckte under en bil, där jag fick dra ut honom. Nu har det åskat i två dagar och stackarn är helt förstörd, han springer runt och morrar när det dundrar och gömmer sig, som han gör när han träffar barn. Det känns ändå bra att vi är rädda för ungefär samma saker, eller jag är ju rädd för lite mer grejer, typ, insekter, höjder och sånt, men åska och barn där är vi på samma blad, jag och Keso. Och så morrar jag inte lika mycket som han heller...