söndag, juli 26, 2009

Inte ensam

Vi är visst inte ensamma att åka vilse i Göteborg. Jag bävar inför nästa resa till den staden som borde infalla någon gång under nästa vecka, om jag har tur. Jag har liksom ingen aning vart jag ska, men den här gången får GPS:en stanna hemma, för ju fler kockar desto sämre soppa säger man ju. Dessutom blir det nog att studera kartan över Göteborg ännu noggrannare här hemmavid, trots att vi ändå satt en bra stund förra gången, det hjälpte ju inte så mycket ändå.

Jag tänkte på det under förra resan att det skulle vara bra om vägverket kunde informera lite bättre om vilka alternativa vägar till tingstatunnlen det finns att välja på, alltså det hade ju räckte med några vägnummer eller nåt, inte bara att man ska välja en alternativ väg. Om jag hade vetat att tunneln höll på att renoveras hade man ju kunnat kollat på internet i förhand, men hur lätt är det att veta det? Jag kommer aldrig ihåg att kolla vägverkets webbplats...

Jag är ju som sagt vad inte i Göteborg så värst ofta och med bil har jag inte varit i staden på flera år så man får nog ändå vara lite stolt över att man hittade till Hjällbo med bara en olaglig U-sväng. synd bara att hemvägen inte gick lika smidig...

11 kommentarer:

Martin sa...

Ja men nu har ni ju ett hum om hur ni ska göra för att fadäsen från föregående resa inte skall upprepas...

Annars så kanske ni kan haka på en bil som ser ut att veta vart den ska... :p

Sarha sa...

du menar ingen dansk, tysk, norsk utan någon med någon som ser ut som en go´gubbe och som heter Glenn i?

Martin sa...

Ja typ något åt det hållet...

dl sa...

Var i Göteborg ska du? Hjällbo igen?

dl sa...

Glöm inte GPS:en, förresten. Den är bra när man ska ta sig från Göteborg.

Sarha sa...

äsch, det var GPS:ens fel att vi åkte vilse förra gången, den här gången tänker jag inte ta några risker. Det blir papperskartan...

Ikväll ska jag kolla på lägenhet på Hissingen, vid Wieselgrensplatsen, lite mer centralt än Hjällbo...

dl sa...

@Sarha,

Som bekant är ju Tingstadstunneln fortfande öppen, men med begränsad kapacitet. De värsta köerna har uteblivit för att de flesta har undvikit tunneln.

Det är måhända som att svära i kyrkan, men jag hade tagit med både GPS och papperskarta och chansat på Tingstadstunneln. Väl där ska du följa Hisingen, inte E6 Oslo. Ta av vid Hjalmar Brantingsmotet (alldeles vid platsen för Backabranden). Vid den ljusreglerande korsningen, tag vänster. Nu är du på Hjalmar Brantingsgatan, Göteborgs längsta gata. Wieselgrensplatsen ligger längs denna.

Ett alternativ är att ta av vid Ullevimotet, köra förbi Centralstationen, Nordstans köpcentrum och upp på Götaälvbron. På Hisingssidan av bron ligger Hjalmar Brantingsgatan.

Det går också att ta den långa vägen genom att köra E6 söderut via Mölndal, tag av mot Västra Frölunda (skyltat Göteborg V i inledningsskedet). Följ Söder-/Västerleden upp på Älvsborgsbron (skyltat Hisingen). Håll högerfil på bron till Vädermotet och följ vita skyltar åt höger som hänvisar till Biskopsgårdens bostadsområde. Strax är du framme vid Hjalmar Brantingsgatans västra ände. Vid stor T-korsning sväng inte vänster in till Biskopsgården, utan sväng höger. Efter några kilometers raksträcka är du framme!

Hör gärna av dig om du behöver ytterligare vägvisning. Lycka till med lägenhetstitten!

dl sa...

Bra länkar:

http://www.vv.se/ting

http://goteborg.trafiken.nu/TrafikenNu_Templates/Iframe.aspx?id=218

http://goteborg.trafiken.nu

Sarha sa...

Jodå, vi tog långa vägen, körde bara lite fel (tre gånger över bron) Hamnade i Eriksberg/dal... hittade rätt till slut, hittade den snabba vägen hem. Om jag får flytta in i lägenheten eller inte vet jag dock inte, men jag har redan svarat på en ny annons omkring Wieselgrensplatsen. Det är bara att hoppa på´t igen liksom... Jag har ju till den 17:e Augusti på mej! :)

dl sa...

Fint att det gick bra till sist. Jag har också förirrat mig och blivit förvirrad på Hisingen i yngre dar när jag inte hittade i Göteborg.

Du ska studera i Göteborg? (Men det kanske står i din blogg...)

dl sa...

Jag igen...

Förresten, om du hamnade i Eriksberg så måste ni ha kört Lundbytunneln. Då har ni inte tagit höger innan tunneln mot Biskopsgården, verkar det som. Nåväl, du kom fram till sist.