söndag, januari 17, 2010

Gårdagens film

Jag borde kanske skriva några ord om gårdagkvällens ryska film Goryachie novosti eller Newsmakers för den som inte pratar ryska. Det är en svensk-rysk samproduktion och regissören, Anders Banke är snubben bakom filmen Frostbiten som jag inte har sett. Filmen var ganska dålig ärligt talat och då har jag faktiskt inget emot actionfilmer. Iofs missade jag en massa text för jag hade ett stort huvud framför mej och min ryska är ju sådär, om jag ska vara ärlig, å andra sidan är kanske inte dialogen det viktigaste i sådana här filmer heller. Det är visst en remake på Hongkong filmen Daai si gin, eller Breaking News som den också heter och jag tror faktiskt att originalet är bättre än remakern, jag tror att Hongkong är en bättre stad för handlingen än vad Moskva är.

Loa Falkman är med i filmen, vilket är konstigt. De obligatoriska plothålen som alltid finns i actionfilmer finns också med, bland annat en granat eller missil eller vad det var som kom helt appr0på ingenting och sprängde några bilar och motorcyklar, häftiga explosioner, lite högt ljud kanske för så många smällar. Snygg tjej bland hårda poliser och bad guys. Skurkarna var det enda i filmen som var lite intressanta, men det är ju meningslöst att hejja på dom i en sån här film, de är ju liksom dömda redan innan förtexterna har rullat klart.

Jag skulle ha gått på inflyttningsfest efter filmen, jag tappade helt lusten att umgås med människor. Gick hem och satte mej i soffan och stirrade in i väggen, vilket var det roligaste på hela kvällen. Newsmakers dödade min lördag.

3 kommentarer:

Martin sa...

Jag tittade lite på Jean-Claude Van Damme i Double Impact! Jag hade glömt hur bra skådis han är... :p

Sarha sa...

Filmen finns på Voddler för den som vill se den!

Martin sa...

Ja efter din positiva recension så vill nog alla det... :p