onsdag, januari 13, 2010

Det där med västtrafik och rullstolar

Jag har en vän som bor i Göteborg och sitter i rullstol, hon får ingen färdtjänst för hon anses kunna ta sig runt i staden för egen maskin eller med västtrafik. Hon köpte en bil istället, eftersom man inte kan åka själv med kollektivtrafiken om man sitter i rullstol här i Göteborg. Såklart fick hon bidrag för den här nya specialbyggda bilen utan pedaler. Jag tycker det är konstigt, jag tycker att hela Göteborgs kollektivtrafik är konstig och jag gillar inte spårvagnarna. Inte bara för att de tar så sjukt lång tid att åka, de är ju inte ett dugg anpassade för människor med ben även om de fungerar eller om man sitter i rullstol, de funkar ju inte ens för folk utan ben heller, förresten.

Någon sa mej att restiden med spårvagn är lika lång i genomsnitt som den skulle vara med häst och vagn. Det skulle inte förvåna mej om det stämde.

2 kommentarer:

Erik Ljungberg sa...

Ja, vad har vi nu ställt till med! :) Tack för bloggen!

MrOdman sa...

jo västtrafik är som dom är... har aldrig tyckt om dom. Här i Lund är det massa gnäll på deras nyinköpta "shoppingrunda" buss som är liten stannar överallt och tänkt för pensionärer och handikappade med rullstolar och rullatorer, problemet är att det knappt får plats några och finns det redan en så går det inte att komma fram, sätena är upphöjda och trånga så är du gammal/rörelsehindrar har du stora problem.