lördag, augusti 29, 2009

Idag

Idag ska jag flytta in i lägenheten utan frys på Hisingen, känns skönt. Igårkväll var jag ganska sur och trött och hade ingen lust alls att blogga, jag läste Beas inlägg om bloggen som håller på att bli gammelmedia och jag känner igen mej. Jag är också skitdålig på att länka och är helt självupptagen när jag skriver, fast om sanningen ska fram så är jag det AFK också, iaf för tillfället. Jag hoppas att det är en övergående trend, jag ska bara komma i ordning med mej själv först!

Alla i min klass är så jäkla sociala, jag känner att jag bara vill dra täcket över huvudet och sova lite till. Fast jag ska bättra mej nu när jag kommer in till stan och slipper pendla varje morgon. Jag ska försöka gå och titta på utställningar och sånt, har jag tur så finns det kanske någon som vill följa med, gäller bara att våga fråga. Jag känner mej som en lågstadieelev, fast jag tror att dom faktiskt vågar mer, eller inte tänker på det som en så stor sak iaf.

torsdag, augusti 27, 2009

Hieraki.

Igår när jag skulle blogga blev internet konstigt, det är väl min dåliga teknikkarma som inte har gett med sig än, jag har verkligen haft super otur med tekniken på sistone, men har iaf fått igång internetet på Macbooken.

Jag läste på expressen.se om "superpiraten" som även blir kallad för "elitpiraten" i samma artikel och blev lite nyfiken var en sådan står i pirathierakin. TPB-killarna var ju typ piratkungarna, innan de sålde sig (ska bli spännande och se hur det går idag), Piratbyrån är lobbygruppen, de kommer rätt högt upp i hierakin också, nu när TBP-killarna har blivit tvungna att abdikera kan de rent av vara högst upp. Fast jag tänker mej att det finns två hierkaier inom piratrörelsen, de fungerar lite parallellt, liksom, en som är mer teoretisk inriktad, med piratbyrån och en som är mer praktiskt med s.k. "superpirater" i toppen . Eller är de i en och samma? Längs ned kommer iaf de som inte seedar, det är uppenbart och kanske även tjejerna eftersom de hela tiden blir sedda på som några slags groupies, vilket iofs piratkillarna kanske inte egentligen tycker är så dålig att bli sedd som.

Personligen har jag har kommit till insikt och insett att än en gång är jag helt malplacerad. Jag har märkt att som en kulturmänniska så gillar man inte datorer, man ska knappt kunna veta vad en ON-knapp är och återigen hanmar jag mitt emellan. Å andra sidan får även lilla jag känna mej som en datanörd, trots att jag verkligen inte är det, samtidigt som jag börjar fundera på vad jag egentlgken har missat. Finns det en värld därute liksom? En värld som jag inte har tagit del av? Det känns inte som att jag har missat nåt, när de pratar om saker som är AFk hänger jag med, kanske är det de som har missat en massa? Kanske är datorkunskap den nya analfabetismen, det som skiljer männsikor upp, delar upp dem i två lag, ett A-lag och ett B-lag, där den ena gruppen har väldigt mycket bättre chanser att anpassa sig. Fast det vore synd, för vad händer isf med alla de som inte ens kan läsa än? Vem tar hänsyn till dem?

tisdag, augusti 25, 2009

Den sista sommarvärmen?

Är det den sista sommarvärmen som gör mej svettig? Jag hoppas nästan det, jag föredrar nästan att frysa. På söndag flyttar jag in i lägenheten på Hisingen och imorgon är jag helt ledig, båda två sakerna är väldigt sköna. Skönt att slippa duschen här och skönt att slippa åka tåg imorgon.

Idag såg jag en fågel som var hälften duva och hälften kråka, mycket intressant, kroppen var en duvas och huvudet var en kråka, dessutom hade den en blandning av duv och kråkfjädrar. Jag hade ingen kamera, det var synd, I shall call it a Skatepigeon!

måndag, augusti 24, 2009

Ensam hemma

Det känns lite lyxigt att vara ensam hemma ikväll, men kvällen tar slut alldeles för snabbt och jag har inte ens hunnit äta än. Snart måste jag lägga mej, men jag ska äta först och njuta lite av tystnaden lite först. På söndag ska jag flytta in i lägenheten, undra om jag kan få med mej Kokokombon dit, han skulle kunna hjälpa mej bära saker...

söndag, augusti 23, 2009

Dagens låt

Jag vill också kunna bygga ett gigantiskt stort instrument som man måste vara fyra personer för att spela!

lördag, augusti 22, 2009

Ibland behövs det en katt på tagnetbordet.

Jag har under två års tid stört mej på att min dator piper varje gång den ansluter/tappar anslutningen till internet och när man kör trådlöst så händer det ju ibland. Och jag har kollat alla olika ljudinställningar och dessa har också blivit verifierade av killar, det har helt enkelt gått att få bort ljudet, men nu när jag i Vaggeryd så har jag haft en katt liggandes på tangentbordet hela dagen och gissa om jag blev överraskad när jag märkte att han hade fått fram en ruta med inställningar jag aldrig har hittat förut och där kunde man ta bort ljudet när nätverkskortet ansluts. Tänk att det finns inställningar på datorn som bara katter kan klara av att få fram, det är konstigt.

Annars fortsätter min teknikkarma att vara dålig, idag fungerade inte biljettautomaten när jag skulle hämta ut min tågbiljett, men med tåget kom jag ändå, jag undrar när det vänder.

fredag, augusti 21, 2009

Teknikkarma

All teknik är verkligen emot mej idag, inatt stendog min mobiltelefon, jag hoppas att det bara är batteriet, som tur är vaknade jag själv så jag hann med tåget i morse och nu funkar inte min mejl heller.

I går tog jag ut lite kompledigt här på bloggen, jag somnade i soffan innan jag hade bäddat den, jag var så trött och morgon ska jag åka hem till småland, egentligen skulle jag på ett seminarium på eftermiddagen och ett konferenspass på förmiddagen, men jag orkar verkligen inte åka först till Göteborg och sen tillbaka till Småland.

Jag fick låna en mac genom skolan, splitterny 09:a, jag gillar egentligen inte mac, men skolan verkar helt mac-baserad så jag tänkte att jag lika gärna kunde låna en, har ju fixat en hemförsäkring med allrisk skydd och så. Känns lite fånigt med två lap-tops, en pc med mitt liv på och en mac med kulturverkstan på.

Nu ska jag diska och packa ner både mina datorer eftersom jag tänkte åka direkt till Göteborg på måndag.

onsdag, augusti 19, 2009

Bra med en kokokombo

Det är bra med en kokokombo, speciellt när han ger mej fotmassage, men det är jag faktiskt värd! Undra om han har några baktankar... Jobbigt bara att jag inte kan koncentrera mej på nåt annat just nu.

Förresten, så ska jag visst läsa inledande programmering i Java på distans i höst också, om jag bara kan klura ut hur man ska registera sig och så, men det löser sig, imorgon är jag nog piggare och kan förstå det jag läser lite bättre.

tisdag, augusti 18, 2009

Jag vet att det finns massor att skriva om, ny stad, ny skola, nya rutiner men om sanningen ska fram så känner jag att inget av det där är något att skriva om. Idag har jag gått runt och varit irriterad mest, på mycket, irriterad på folkhögskolepedagogiken i skolan, irriterad på härskartekniker, irriterad på folk rent allmänt. Dessutom höll jag på att inlåst i duschen i källaren här i huset. Duschen som är c:a 1,5 kvadrat, inredd som ett STASI-förhörsrum med träplattor lagda på betonggolvet. Fast är det så intressant att läsa?

måndag, augusti 17, 2009

Ny stad, nytt liv, samma gamla bråk med Skövde...

Jodå, nya skoldagen kom och gick och jag är astrött, de där spårvagnarna tar verkligen musten ur mig! Annars verkar klassen lagom pretto och jobbig och luften i klassrummet är lagom syrefattig så jag orkade inte ens sitta där och äta lunch, tog en prommenad istället. jag sov inte heller så bra inatt...

Dessutom blir jag inte piggare när jag får mejl från Skövde att jag måste registrera mej på webbdesign-kursen igen, för att få mina poäng eftersom den har bytt namn. Dvs. jag måste betala kåravgiften till Skövde den här terminen... Jag har inte råd med alla dessa kåravgifter, måste ju betala till Gotland också.

söndag, augusti 16, 2009

Det är inte ofta...

Det är inte ofta jag känner mej som en tjej, förutom då jag har mens, men ikväll inser jag att jag faktiskt är en tjej. Min necessär tar upp halva ryggsäcken och mina duschgrejer får inte ens plats i den. Dessutom har jag packat ner alltför mycket kläder, men jag fick iaf igen den stora väskan, min sängvärd kommer att dö imorgon när han ser all min packning...

lördag, augusti 15, 2009

Packning och andra olater

Jag har bakat färdigt och gått över till mitt andra projekt för helgen, packing/städning (för de går så bra att kombinera). Tyvärr är jag jättedålig på att packa. Jag kommer nog inte hem hit till Vaggeryd på kanske två, tre veckor och då kommer jag också att behöva hämta min sekretär och en del andra saker som jag behöver i Göteborg. Men två veckor är inte så lång tid, så jag borde inte behöva ha med mej jättemycket kläder, men som vanligt, ska det vara sommar eller höst? Jag har drgait fram en hög kläder, jag får gå igenom dom och ta bort och lägga till, tills jag hittar en bra mängd. OCh sen behhöver man ju annat skräp också, typ toalett-saker, viktiga papper om skolan etc. Min kurslitteratur kommer hit, så jag hoppas det inte är några böcker vi behöver direkt nu i början, fast då tycker man ju att de borde ha gett litteraturlistan lite i förväg, den kom ju i Torsdags.

Kanske lika bra att man sätter igång nu, så kanske man blir klar inte allt för sent. Gud, vad tråkigt...

fredag, augusti 14, 2009

Yay!

Äntligen har jag fått de där poängen för webbdesigns-kursen i Skövde, det satt långt inne, men till slut gick det! Coolt, nu kan jag äntligen läsa b-kursen jag egentligen vill läsa, php/mysql. Fast jag funderar på att kolla om den går någon annanstans än i Skövde till våren, för jag vet inte om jag orkar med Skövde just nu... Och så har jag glömt att mejla Rindi om den där kåravgiften och så klart borde uppsatsen vara klar vid det här laget, det är den inte...

Men, jag har skrivit på kontraktet för lägenheten och fixat en hemförsäkring, det är alltid nåt. Dessutom kände jag idag en uns sorg över att flytta från det här helveteshålet, konstigt det där, jag sparar att lägga upp mina bilder om essensen av byn tills jag har flyttat, så har jag nåt att bli nostaligisk över, när jag sitter i min pyttelilla lägenhet utan frys.

torsdag, augusti 13, 2009

Bakdag med baktankar

Jag har haft en riktigt härlig bakdag idag och den är banne mej inte slut än, imorgon tar jag nya tag, bröd, kakor och kanske en och annan bulle och lördag blir det muffins och brownies. Jag tänkte baka och ta med mej till soffägaren i Alingsås som ett slags tack för att jag får sova där, förutom hjälp till hyran dårå.... Sen är det ju roligare att baka än att skriva uppsats, men allra tråkigast är det nog att behöva dra med sig bokhögen till Alingsås. Kanske att jag borde skriva lite också. Idag har jag iaf fixat till uppsatsguiden lite till och skickat länk till Skövde (igen...). Börjar bli lite småtrött att behöva lämna saker och ting två, tre, fyra, sju gånger. Varför kan folk inte hålla reda på sina mejl för? Jag fick dock lite frustration i mejlet där jag vid typ tre, fyra gånger lyckades få in att jag faktiskt hade mejlat in länken redan lite förbifarten men ändå. Sen borde jag kanske bråka lite med css-koden så guiden inte ser så skev ut i Explorer, men det får bli ett framtida projekt.

Och så har jag skickat efter kurslitteratur idag, hurra för utbildningar med bara små, billiga pocketböcker på svenska som obligatorisk kurslitteratur, sånt gillar vi.

onsdag, augusti 12, 2009

Dagens låt.

Efter en halv seger i Skövde så tycker jag att vi firar det med en av mina favvislåtar som jag hittade just i Skövde, på en hembränd cd-skiva jag fick av Baloo, första året i Radio Qult. Han hade bränt en hög med låtar han tyckte skulle passa i mitt dåvarande program "Attityd" och visst, jag spelade den en hel del, den är ju så bra!

tisdag, augusti 11, 2009

Tom

Efter att ha lämnat in texterna till Göteborg, fixat en soffa i Alingsås att sova på tills jag kan flytta in i lägenheten på Hisingen, fixat nytt lösenord på studera.nu, efteranmält mej till distanskurs i java, bråkat med Högskolan i Skövde om saknade poäng (bråket är inte slut än...), kommit på att jag missade kåravgiften i vintras, blivit smått nervös varje gång jag får ett nytt mejl, upptäckt att mina akademiska erfarenheter på studera.nu är lika med noll (vilket betyder att jag kommer att behöva skicka in en massa studieintyg och grejer när jag vill läsa konstpedagogoik, ni vet , i framtiden, när jag har fått jobb och så...), varit på barnkalas, kommit på att på måndag börjar skolan, kommit på att jag inte har en aning om vad jag ska packa ochkommit på att om skolan börjar på måndag behöver jag åka till Alingsås på söndag är jag helt tom. Jag är helt slutkörd jag hoppas det blir bättre när skolan börjar...

måndag, augusti 10, 2009

Shit!

Insåg just att jag inte betalade någon kåravgift till Rindi för vårterminen när jag omregistrerade mej och nu blir det ju knas när jag snart är klar med min uppsats. Undra om man kan komma runt det problemet på nåt sätt, ett sätt är ju att omregistera mej till C-kursen nu i höst och betala in kåravgiften, men då måste jag kanske också göra om hela kursen och jag är inte säker på att jag bara kan lämna in det jag lämnade in första gången. Gaaah! Det är för mycket för mej att komma ihåg, undra om det är det som är knas i Sköve också, men där har jag ett minne av att jag faktiskt betalade kåravgiften innan jag åkte upp till Stockholm, om jag inte bara har drömt allt...

Lunchlådor

När jag praktiserade på Färgfabriken så hade jag med mej lunchlådor, jag vet inte om jag behöver ha med det nu i höst till skolan, eller om jag kan åka hem och laga nåt för äta ute och typ uteslutet. När jag var i Stockholm tänkte jag att en blogg om lunchlådor det vore nåt, små bra recept på mat som passar i en låda, eller långkok som räcker till flera lådor. Undra om det finns någon sådan?

söndag, augusti 09, 2009

Självdistans


Det är otroligt viktigt att ha självdistans. För ett tag sedan efterfrågade någon att jag skulle le mer på foton, jag svarade att det kunde han drömma om, jag ler inte på bild, jag är inte en sån tjej längre. Men så tog jag en bild på mej själv och min kamera brukar ha en förmåga att få fula saker att se snygga ut så jag tänkte att ett självporträtt när man är PMS:ig och jävlig skulle vara bra, men inte ens min kamera kunde göra mej snygg. Skit samma, jag ler iaf och det är viktigt att ha självdistans så därför tänkte jag lägga upp bilden ändå, det är lite "Snel hest" över det hela, men människan behöver iaf inte tjata om att jag ska le på foton längre! Jag hatar när folk tjata om saker och ting, låt mej vara, liksom!


En snel tjäj!

lördag, augusti 08, 2009

Willy De Ville

Jag hade skrivit ett långt inlägg om mina första minnen av långa bilfärder sent på kvällen, min fars kassettband och Willy De Ville, men allt försvann och nu är jag trött och ska sova, ni får lyssna på De Ville själva så länge.

fredag, augusti 07, 2009

Nu måste ni hjälpa mej!

Kultur, jag ska skriva om kultur, men jag är helt tom. Jag har fått förslagen: Yoghurt och en slogan, "kultur kan vara en kul tur". Båda är genialiska men hur ska jag få in de i en text där jag reflekterar och definierar kultur, som säkert övriga klassen ska ta del av? Man vill ju inte att de ska tro att man är idiot redan på första skoldagen...

Så hjälp mej nu, vad är kultur? Jag tänker att det har flera olika funktioner, dels som ett slags kitt mellan människorna i ett samhälle, som något samhällsbyggande, något som människor kan enas kring. Kultur är också i ständig utveckling om kulturen stagnerar betyder det slutet för ett samhälle. Kultur är också ren underhållning, problemet är väl att vi har en viss förmåga att underskatta underhållningens roll. Är är kulturen helt enkelt vi människor? Vi både skapar, upprätthåller och utvecklar kulturer, allt på en gång. För är inte kultur egentligen något i pluralform?

torsdag, augusti 06, 2009

Lite musik, lite arktektur och lite "I dare you..."

Jag har massor att skriva idag, inte bara uppsats utan också texterna till Göteborg. Jag hittade ett jätte kantarellställe när jag var ute och gick (tyvärr tror jag inte att jag är ensam om det, så att jag faktiskt ska få plocka nån svamp där är väldigt liten) fast ändå efter mitt fynd kände jag mej lite låg så dagens låt blir av New Order, passar en sommardag som denna.

Jag tänker att det bara är jag som är intresserad av industriarkitektur och bauhaus, men här iaf en längre text om bauhaus som ni kan läsa om ni inte har nåt bättre för er...

Och på dn.se läser jag att en timbro-man (jobbar det inga kvinnor där eller är det som i kyrkan, där kvinnorna ska vara tysta...) tycker att kommunerna ska dra ner på kultur och fritid och spara pengar. Visserligen håller jag med honom om äventyrsbaden, mest för att jag hatar äventyrsbad, jag vill bara ha 50 m bassänger som jag kan simma i utan att behöva trängas med folk. Fast jag utmanar den här timbro-mannen att bo två år här i Vaggeryd, där det enda som finns är fotboll, bandy, kyrka och arbetslöshet, varav bara två av fyra är kommunfiansierade. Sen kan han komma och säga att det behövs mindre satsningar på kultur och fritid, I dare him. Jag gissar att han efter sju månader här har börjat klättra på väggarna, efter ett år har han blivit helt apatisk och folkskygg, efter 1,5 år har han tappat livsglädjen totalt och efter två år är han övertygad om att han inte är värd något bättre...

onsdag, augusti 05, 2009

Världens mest hysteriska fondtapet?

Det här skulle jag ju lägga upp igår...En illröd tapet med en massa blad på till ett mörkt bajsbrunt golv... man undrar ju hur folk tänker. Jag såg mej framför mej en ungkarl som försökt få till lite Hawaii-känsla med solnedgång och palmer, mycket stora gröna växter i rummet.

Tänder, saliv, mineralrer och en annan kvinnas barm.

Jag var hos tandhygienisten igår och tog bort tandsten och medan jag låg med huvudet i hennes barm berättade hon om mineralrikt saliv som gav mer tandsten med mindre hål kände jag mej tryggare än jag har gjort på länge. Det är någon med kvinnors barmar, de symboliserar trygghet och ligga där med huvudet med maskiner i munnen är lugnande på ett sätt som gör att t.o.m. en tandläkarfobiker som jag kan andas ut.

Idag har jag och mor varit och plockat blåbar, två gånger får räcka, tror jag. Jag har kokat sylt ikväll också, blåbär och igår kokade jag krusbärsmarmelad. Gott, gott, nu börjar sopparna titta upp i skogen, undra vilken ny svampsort det blir som jag lär mej iår...

tisdag, augusti 04, 2009

Jag ju bara göra två efteranmälan...

... ska det var så svårt, kurserna är ju inte ens särskilt stora (7,5 hp) på distans och 25%. Man kan tycka att det finns betydligt svårare saker att göra. Men icke, med min vanliga otur, saknas poäng från gamla kurser som behövs, det saknas lösenord och nytt verkar ha svårt att komma fram med epost och allt liksom bara skiter sig när jag försöker få tag på nån som vet vad som har hänt med mina poäng, eller egentligen vad som hände med min omregistering, jag får ju inge poäng utan registering. En ganska stor del av mej tycker att någon borde ha hört av sig till mej redan i febuari eller så när komplitteringarna till kursen skulle vara inlämnade, de borde ju liksom märka då att de inte hade nånstans att rapportera in kursbetyget. Dum som jag är utgår jag ju ifrån att om jag inte hör något så funkar allt, det är förståss fel, det borde jag ha lärt mej nu. Nu har jag lärt mej det dock. Jag vill ju bara efteranmäla lite, utan atat behöva skicka en massa mejl hit och dit till folk som ändå inte kan hjälpa mej...

Med min vanliga otur kommer jag inte att kunna vara säker på att jag verkligen har fått tag på en lägenhet i Göteborg förrän alla kontrakt är påskrivna och jag har bott i lägenheten utan några problem i några månader. Jag måste ha världesn sämsta karma.

Och precis när jag hade skickat ett mejl till studera.nu och klagat lite på att jag inte kunde få något lösenord till min mejl läser jag detta på första sidan, "Just nu görs det andra urvalet till höstterminen. Under tiden urval pågår kan du inte logga in på Dina sidor eller söka nya utbildningar." Undra om det kan ha något med det att göra... Korkade Sarha, du borde kanske läsa lite bättre...

måndag, augusti 03, 2009

Borås

Jag var i Borås idag och såg världens fulaste fondtapet, bild kommer upp imorgon. Jag och Sofie gjorde en liten roadtrip till hennes nya lägenhet och efter att ha tvingats att titta på den gräsligt röda fondtapeten, det mörkbruna golvet och mörkbruna tapeterna i köket, tyckte vi att vi borde bli lite uppmuntrade på hemvägen och det kan bara Målle göra... Egentligen ville jag tipsa om sången "Lägg den där" men den hittar jag inte ens teten till, så det får bli den här gamla pärlan istället!

söndag, augusti 02, 2009

Jag har blivit med andra handslägenhet!

Ett litet problem är att det är från och med den 1:e September och Maj skolan börjar den 17 Augusti och läsåret slutar i Juni. Fast jag tänker att jag nog kan sova nånstans under veckorna och så åka hem över helgerna, sen vet man ju inte exakt hur schemat kommer att se ut, kanske är det inte undervisning varje dag... Nåväl, så är jag glad, nu slipper jag tänka på det, eller jag måste väl böna och be om sovplats nånstans, men det ska nog gå bra, kanske, jag är ju rätt snäll och ganska kort så jag tar inte mycket plats!

Det där med mat

Jag hittade en trevlig om än lite lång text (man är ju lite metro-skadad...) om mat och ätande på svd.se. Väl värd att läsa och inse hur matstörda vi egentligen är!

Jag tänkte skriva en lista...

... men sen så glömde jag bort vad den skulle handla om, jag börjar bli gammal. Jag tänkte också skriva en lista till mej själv på saker jag tänkte göra idag, men jag har glömt bort vad det var jag tänkte göra.

Jag hade ett ex en gång i tiden som alltid köpte Lion bars i så stora mängder att frosseri var bara förnamnet. Varje gång jag ser såna där Lion bars blir jag påmind om honom, det var mitt första dysfunktionella förhållande, sånt har ju alltid en särskilt plats i hjärtat och därför har jag inte klarat av att köpa några sådana själv, trots att jag har velat. Men så var vi City Gross i fredags och där såg jag Lion popchoc, alltså Lionchoklad fast i småbitar. Jag tänkte att de kanske inte påminner så mycket om M så jag köpte en påse och faktiskt det funkar, eller så har jag verkligen kommit över honom på allvar. Jag kanske ska försöka köpa några bars nästa gång och se hur det känns, liksom. För jag tror att bars ändå är godare, fast jag kommer knappt ihåg hur de smakar.

lördag, augusti 01, 2009

Dagens låt

Jag är astrött idag och trots att det knappt var ett moln på himlen kändes det väldigt mycket som himlen var gjord av cement.Ett bonusklipp, världens bästa Beth Orthon sjunger världens bästa Leonard Cohen!