lördag, februari 27, 2010

En liten paus hemma i Småland

Jag har tagit en liten paus från mitt liv här hemma i Småland iaf över helgen. Eller inte helt har jag inte pausat, har lovat att fila på min grupps affärsplan i helgen, frågan är om det kommer att hända och om det inte händer vad kommer då konsekvenserna bli? Frågan är också om dom har gjort det dom skulle göra i fredags, jag tror knappt det, men jag blir gärna positivt överraskad på måndag. Jag ska på möte ang en ev LIA-plats på måndag, hoppas det går bra.

Jag är så himla trött, kanske beror det på OS, kanske beror det på skolan, kanske beror det på min granne vars hemtjänst och ambulansåkande mitt i natten gör mej sömnlös, kanske beror det på vintern, kanske beror det på att det snart blir vår och jag tycker alltid det är lite jobbigt med vår. I vilket fall som helst är det skönt att ha en helg då man bara tittar på tv:n, sover, leker med katterna och går ut med hunden då och då. Jag borde göra det här oftare...

måndag, februari 22, 2010

Snö

Det kom ju ner lite snö från himlen i helgen och för en kost stund kändes det som att hela Hisingen blev insnöad. Det kanske det blev också, det gick ju inga spårvagnar överhuvudtaget över Götaälvbron. Jag tillbringade helgen mest inomhus bakandes, resultatet blev en formfranska, brytbröd med vitlök, "citronpinnar", blåbärsgrottor (som jag råkade bränna), mörkakor rullade i rörsocker (lite påhittat), chokladmuffins, mardrömmar (drömmar med lakritssmak). Och jag är sugen på att baka mer!

Men nu är lunchen slut och det blir ännu mer bokslut och bokföring... suck...

I morgon ska jag fika med Kristina, på onsdagkväll ska jag och Sagal på vernissage, på torsdag ska jag hem till småland för att gå till tandläkaren på fredag och någongång ska jag också hitta en LIA-plats...

måndag, februari 15, 2010

OSdygnsrytm

OSdygnsrytm är det nyaste ordet i Sarhas vokabulär, det bästa och mest användbara är trots allt deadlinesmöblering (ni vet den där möbleringen som uppstår när det närmar sig deadline och saker börjar flytta sig allt närmare där man sitter och arbetar, böcker, matporslin etc.). Grejen är att egenligen har jag inget obligatoriskt i skolan, men det är en massa föreläsningar om företagsekoomi och trots att jag inte har några direkt planer på att starta ett eget företag känns det ändå som nåt som man borde ha koll på. Så jag halvsover mej igenom lektioner om skatter, budgetar, företagsformer och resultatsberäkningar. Jag hoppas att tillräkligt fastnar så vi i gruppen kan få ihop vårt grupparbete kring vårt utställningskoncept.

Och så ska jag höra av mej till Borås konstmuseum ang. LIA-plats, jag fick ett tips från min handledare, dags att börja utnyttja sina kontakter kanske. Frågan är väl bara hur jag ska ha råd att pendla till borås varje dag eller om jag kan hitta nånstans att bo i borås under fem veckorna, att veckopendla känns rimligare, rent ekonomiskt.

Nu blir det mer OS, te och läsning, vem vet kanske blir det en till medalj ikväll...

söndag, februari 14, 2010

Dagens låt

Jag funderade på att ta mej till Majorna och fika på semla (utan mandelmassa, så det är väl oklart huruvida det alls rör sig om semla eller något annat). Jag har hamnat i en total matkoma och jag är nästan en timme sen till semlekalaset så jag räknar med att semlorna är slut nu iaf. Lika bra det, då kan jag ligga kvar i soffan och halvsova hela dagen.

I ett försök att lätta lite på matkoman kommer här lite Gogol Bordello, hoppas det smakar.

lördag, februari 13, 2010

Det där med att ta tag i sitt liv del II

När man väl tar tag i sitt liv så leder det bara till ännu mer kaos på min diskbänk. När jag var och köpte ketchup igår fick jag idén att fixa fika till nästa handledningsträff (den sista innan LIA:an och den här gången på filmfestivalens kontor och inte på Språkcaféet, så det kan ju vara trevligt att göra nåt extra dit). Ketchupinköpet resulterar alltså i stora bakplaner för nästa helg och jag som kanske hade velat åka till småland då. Nåväl, här ska det bakas, småkakor, muffins och kanske någon bulle. Jag tänker de fyra smakerna, choklad, laktrits, vanilj och den siste kan vara allt från kanel till mint till kokos.

Idag har jag tagit tag i disken, vilket har lett till anarki på diskbänken, fast jag vet att det blir bättre sen när jag har tagit tag i disk omgång nr. 2. Man måste diska i omgångar när man bor såhär litet, vilket iofs gör att man drar sig för om man råkar nudda vid något riskerar saker att ramla omkull och gå sönder.

Jag ska försöka få iväg nåt mejl om LIA idag och dammsuga, jag kan ta tag i mina uppsatser inatt när jag lyssnar på OS-sändingarna på radion.

fredag, februari 12, 2010

Det där med att ta tag i sitt liv.

Jag är ledig från skolan idag och eftersom mina planer för att styra upp mitt liv förra helgen gick om stöpet gör jag ett nytt försök denna. Det jag ska styra upp är en c-uppsats i konstvetenskap, en c-uppsats i berättarteknik, en LIA-plats, halva veckans disk (jag hade ett allvarligt snack med mej själv i söndags om att sluta samla på mej en massa disk utan diska en gång varje dag istället, jag lydde snällt fram till tisdags), handla ketchup (för jag har glömt göra det i flera veckor nu och jag gillar ketchup) och slutligen verkligen fundera över vilken roll jag vill ha i det nya projektet i skolan, för jag hamnade i en konstig grupp och jag måste verkligen styra upp och vara hård om vi ska få ihop en affärsplan på fem veckor. Fast det är ju exakt samma roll som jag alltid får ha, jag är trött på att vara den uppstyrda som skriver rent protokoll och som känner så jäkla mycket ansvar att jag inte kan ha roligt. De här gången ska det bli annorlunda.

Så det är min helg, jag blev vjuden på en Grunge-fest ikävll, det ska komma en söt kille dit, det vet jag, men fest i sig kommer sannorlikt att bli mer eller mindre ett regelrätt fylleslag, så jag skippar den med största sannorlikhet. Den söta killen får va just nu.

måndag, februari 08, 2010

Jag kan vara den enda människan som går igång på sånt här

Men faktum är att jag tycker att Cementa-fabriken är en av Skövdes absolut snyggaste byggnader! Jag menar hur kan man inte tycka om sånt här? Och jag gillar många av betongförorterna också, trots att jag tycker att Bredäng är en av Stockholms allra ledsnaste förort, men det berodde mest på att husen var/är i behov av renoveringar. De såg så ledsna och slitna ut. Fast de förorterna jag har varit i här i Göteborg har varit lite väl trista, jag menar, bara för att husen är av betong behöver ju inte maren vara täckt av det också! Nu har jag mest bara gått runt i Hjällbo, kanske är det mer grönt eller åtminstnone inte asfalt och betong överallt på marken i andra förorter här i stan. Någongång ska jag ta spårvagnen och inspektera andra delar än Hisingen.

Det jag skulle komma fram till är att jag faktiskt gillar det här också! Jag tycker det är rätt snyggt faktiskt, inte det minsta skrämmande och som sagt vad tycker jag inte att miljonprojekt måste vara en dålig grej. Det kanske rent av behövs fler såna byggnader i en stad som Göteborg? Byggnader som förenar nytta med estetik, för det var ju egentligen inget fel på själva idén med miljonprojekt, det kanske brast ibland i utörandet och ibland tog ivern över att bygga effektivt lite väl överhand och man glämde bort det gröna, det som får männsikor att känna sig levande. Fast jag tror att vi har kommit så långt att vi faktiskt kan balansera nyttan med effektiviteten, med estetiken nu. En stad är en stad och en landsbyggd är en landsbyggd och vi kan inte hålla på att mesa längre.

Jag ser fram emot en ny version av miljonprogrammet, miljonprogram 2.0, som handlar mer om att kombinera smart stadsplanering med funktionalitet och förtätning. Göra staden till stad och skippa att bygga runt motorvägarna, som man har gjort i t.ex. Stockholm och här i Göteborg. Miljonprogram 2.0 hoppas jag ska handla om att bygga ihop staden, läka såren som motorvägarna åsakar, de är ju rätt infekterade nuför tiden, med segregation och bilberoende.

Annars har jag mest bara fastnat i den här boken ikväll, men nu är det faktiskt snart dags att sova...

söndag, februari 07, 2010

man vet...

Man vet att det inte händer mycket i ens liv när man bloggar långa inlägg om saker/ämnen man bloggade om dagen före. Jag ska styra upp min c-uppsats ikväll, iaf börja på det, den i konstvetenskap, den är ju nästan klar redan, borde inte var så svårt. Bara få en liten överblick på teorier och sånt, undra om nån som jag känner har Judith Butler-böcker att låna ut. Jag kommer säkert att behöva dem längre än ett bibliotekslån och jag brukar bara glömma lämna tillbaka böckerna hela tiden och att köpa dom har jag inte råd med.

Nåväl, först ett litet bad eller dusch sedan te och uppstyrning!

Det där med dogmer

Dagens låt är Döda dogmer av Kjell Höglund

lördag, februari 06, 2010

Hets

Sagal hetsar mej och LIA:an nästa vår, god damn it, jag har ju inte ens fått tag på en till kort LIA:an nu i vår. Hon säger att min största utmaning är att hitta en LIA:plats där jag kan använda all min kunskap inom alla ämnen. Jag tror ju inte att det finns någon sådan, speciellt inte här i Göteborg, jag menar det finns knappt inte ens några utställningssammanhang som tänker lite nyskapande. Jag får ångest. Nya medier, utställningar, projektledare, konstvetenskap... Det är ganska svårt att få ihop det. Jag tycker det är jobbigt när folk hetsar så, jag tänker att saker och ting ordnar sig så småningom. Jag borde bara ha nån med koll att bolla idéer med, det är svårt att hitta någon på Kulturverkstan, de flesta där är inte alls inne på samma ämnen, de är mer renodlade, teater, film, musik, dans, aktivism etc.

Sagal hetsade mej ockå lite angående det här med killar. Hon tycler att jag borde ha en lite vårflört, det tycker jag med, men jag orkar inte lägga ner energi på det. Jag tänker att det kommer när det kommer, har jag tur är det en akademiker som använder ord som jag inte förstår men ändå får mej att känna mej smart och bekväm, en som inte stressar eller hetsar, en som inte har en massa förutbestämda åsikter om hur ett förhållande ska vara. En som tar dagen som den kommer. Tills jag hittar honom så nöjer jag mej med att youtuba rikskända akademiker istället och tråna framför datorn. Har jag tur hittar nån av dom hit till Hisingen nångång...

näe

Det var visst ikväll som melodifestivalen började.... Det känns som att det bara var några månader sedan den slutade, men men. Själv har jag en tvättastädadiska-morgon, har bara kommit till tvätta-delen än, men än är ju inte morgonen slut.

Annars har jag och Sagal planerat att dra till konstmuseet och gå på vernissage, få se hur det blir med det, glömde att prata om det igår, fast jag får väl slänga iväg ett sms senare och se.

Den här helgen ska jag styra upp mitt liv. Jorå, så att de...

Ett tag funderade jag på om jag skulle baka nåt i helgen, men jag tror att det är mest mitt flykt-beteende som spökar. Styra upp liv först, baka sen!

fredag, februari 05, 2010

Vaddå?

Börjar melodifestivalen ikväll eller? Om sju dagar börjar OS...

torsdag, februari 04, 2010

Filmfestivalen del II

Jag dissade filmfestivalen ganska mycket i början av veckan och jag har inte ändrat mej ett dugg. Det stör mej varje dag när jag går till skolan i Lagerhuset att det där jävla tältet står precis utanför byggnaden och alla de där människorna som rör sig omkring det. Kanske är det bara så att jag hatar människor rent allmänt och filmmänniskor i synnerhet som gör den här tiden så jobbig.

Men det finns iaf en film som jag faktiskt vill se, mest beroende av mitt sjukliga intresse av RAF. (Apropå sjukliga intressen har jag kommit fram till att min kärlek till typsnittet Hobo, inte är direkt lämpligt såhär mellan människa och typsnitt, det är på ungeför samma nivå som mina känslor till operativsystemet Windows 98, och jag blir alltid kallad för nörd i skolan...) Men tillbaka till filmen, jag vill gärna se den, efter att festivalen är slut eller i min ensamhet och sen läser man sånt här och man vill bara se den ännu mer. Alltså det är ju galet intressanta människor om nu bara de där jobbiga filmmäniskorna kunde försvinna in sina grottor nångång så jag kan få titta på film ifred.
Så skönt med torsdag idag, redovisade mina layout-grejer, Det gick hyfsat, jag är ju egentligen inte så intresserad av layout alls. Typografi kan jag nörda in på, uppenbarligen, men grejen är ju att den inte ska synas för då är den dålig, vilket gör att man får väldigt lite cred för den. Och jag hade inte lagt ner så mycket tid på typografin den här gången, orkade bara fixa bra typsnitt och lite avstånd, inga avstavningar, som jag oftat stuntar i att ha överhuvudtaget med resultatet av fula hopp i högermarginalen. Har man tid och vill ha det perfekt så sitter man och går igenom texten och avstavar där det behövs för att slippa de flesta hoppen, men den här gången fick det vara både i rapporten och på DVD-omslaget.

Förresten, vill ni se rapporten så finns den att ladda ner här. Vi var tvungna att lägga upp den på nätet för det var strykande åtgången på blädderexen och vår folder under presentationen på stadsmuseet igår kväll.

Om man skulle göra lite té och läsa några kapitel ikväll. Jag borde egntligen diska, men jag har bara skola mellan 14-16 imorgon, så jag har ju hela förmiddagen på mej.

Mest orolig är jag att han som bodde här förra året ska ringa på ikväll också, har varit här flera gånger och undrat om det har kommit någon post till honom (han hade visst tappat bort sitt id- och bankkort och de hade skickat nytt till den här adressen) jag har sagt att jag hör av mej om det kommer något, det kommer liksom inte att komma nåt, eftersom hans namn inte står på dörren... Men han kommer hit ändå och jag börjar tröttna, jag funderar på om jag ska börja hantera honom på samma sätt som jag gör med hyresgästföreningen, helt enkelt inte öppna. Det är å andra sidan rätt svårt att låtsas som man inte är hemma här eftersom det är så lyhört så man måste vara rätt tyst. Annars funkar det ju också att låtsas duscha, då går de ganska snart när de hör vattnet. Tänk att det ska vara så svårt att inte bli störd när man bor i en lägenhet utan porttelefon i ett hus med bara porttelefon, det borde ju vara det enklaste som finns juh!

onsdag, februari 03, 2010

Störigt

Det är störigt med folk som inte gör det de ska men ändå kommer undan med det, jag antar att det är själva definitionen av KY-utbildning. Synd bara att jag inte fick det PM:et. Jag offrar helger och kvällar för att bli klar med mina uppgifter i tid medan andra inte bryr sig alls och försöker inte ens göra det man ska göra och det är ok, för de kan alltid prata för sig. Jag hatar det.

Det är störigt att det som är tänkt att man ska bli pepp av inte peppar en. Det är störigt att man inte blir pepp av någoting nuförtiden, inte ens ett fint snöfall.

tisdag, februari 02, 2010

2010 ett bra år?

Jag har ett projekt i år, ett bokprojekt, en bokcirkel för en, för mej. En skönlitterär bok i månaden, än så länge ligger jag i fas med tiden. Jag funderade på att utöka projektet till att även innefatta ett ligg i månaden, bara för att jag inte har legat med någon sedan oktober, eller om det var början av november...

Tycker att jag är lite värd att skämma bort mej själv, men Januari är ju redan körd och Februari har bara 28 dagar och det är osannorlikt att jag ens får iop ett ligg på den tiden, vilket göra tt jag isf ska få ihop tre ligg i mars, för att inte tala om månaderna jag kommer att vara i Vaggeryd i sommar.

Kanske ska jag satsa på kvalitet istället? Bara ha kvalitetsligg, bara ligga med smarta killar. Jag vill ligga med en smart kille, någon som man kan prata med efteråt om intressanta saker. Jag känner en som har haft ihop det med Jonas Hassen Khemiri, jag är galet avundsjuk, såklart. Nu tänker jag att just han är lite jobbig att ligga med, dels för att min bäddsoffa inte är så lång (om vi nu ska vara här), men också för att jag skulle få sjuk ångest av att inte hänga med i hans associationer, i hans prat. De får helt enkelt inte vara för smarta, jag vill helst vara smartast och helst ha sista ordet, men de kan ju vara någonstans i närheten.

Månadens bok är Räddaren i Nöden.