fredag, februari 20, 2009

Man kanske inte ska grejja en massa när man inte är helt i lag.

Jag har förstått det nu, jag skulle bara ändra bakgrund på en del av min webbplats (Explicit/Implicit, en del av mitt examensarbete i berättarteknik) och det var inga problem, skulle ändra bakgrundsfärg på bilderna till sidhuvudet så att de också skulle passa, det har blivit lite konstigt. Jag har lyckas ändra upplösning tror jag, så nu ser allt lite vint ut, suck. Jag som gärna skulle vilja bli klar med just det projektet så jag kan lägga mej det bakom mej och ta tag i alla andra grejer jag har att göra. För naturligtvis kan man inte ändra upplösning på jpg-bilder utan att man förlorar i kvalitet, dvs. texten på bilderna blir suddig. Och naturligvis har jag inte sparat många av dem i "lagerbilder" utan direkt som jpg. Jag funderar på att börja om helt från början med dem, för ett anant problem är att de har olika storlekar, så de hoppar runt i sidhuvudet. Jag vet inte ens om ni förstår vad jag menar, jag borde kanske förklara hur layouten ser ut, men orkar jag och är ni intresserade?

Nåväl, såhär är det, sidorna består av ett sidhuvud och i det sidhuvudet finns en logga eller titel, en bild, fast bilden ser olika ut på varje sida eftersom det är ju en ny titel på varje sida, typ "Hamlet, 3/7", "Det är bara gudarna som är nya 5/7". Alltså så blir ju bilderna olika långa och när de ligger centrerade i sidhuvudet så hoppar de runt, på nåt sätt, egentligen skulle man ju kunna tycka att mitten är mitten. Hm, det kanske är nåt annat som är fel. Iaf har jag också kommit på att css-kodning inte heller är något man ska ägna sig åt när man är sjuk. Kanske ska jag ägna mej åt att skissa på papper med penna, iaf tills febern går ner.

Nån dag ska jag skriva om musik, Lloyd Cole (fast hans bästa låtar är skitsvåra att hitta på typ, youtube) och den absolut viktigaste frågan, Kate Bush eller Madonna, på vilken sida står ni? Eller man kanske inte behöver välja sida, egentligen. Jag gillar iaf Kate Bush tusenmiljoner gånger mer än jag gillar Madonna... Och kanske att jag också ska skriva om konst, för visst är det intressant hur endel människor bara är intresserade att skriva om konst och konstnärer efter någon har trashat en tunnelbanevagn?

1 kommentar:

Ewa sa...

Kate Bush rules!

Gamla tiders Madonna "rulade". Fast hon ska ha credit för att hon har "reinventat" sig själv x antal gånger.