måndag, mars 31, 2008

söndag, mars 30, 2008

Jag är trött och jag ska sova alldeles strax... Natti!

lördag, mars 29, 2008

sista helgen i stan, hur tillbringar man den bäst? Genom att packa? En ssita tur till Skärholmen Centrum? Eller att tvätta? jag vet faktiskt inte, men allt av de tre aktiviteterna är inplanerade iaf!

fredag, mars 28, 2008

lugnet för stormen

Idag har jag rensat mitt skrivbord här på färgfabriken och datorn, bränt ut det jag vill ha kvar (mina 3D-modeller) på skiva och bokat möte men turistbyrån uppe i Östersund på måndag. Egentligen borde jag kanske gå hem och fortsätta med mina musikmix till middagen, mitt "Blandband DeLuxe 2008", det komemr att bli en fin blandning av folkmusik, både gammal och modern, klassisk musik och electronica, typ loungemusik. Låter som en helt galen blandning, men jag tror att jag kommer att få ihop det i slutet på något sätt ändå, det finns ju så många likheter mellan de tre olika musikstilarna, mer än man kan tro.

torsdag, mars 27, 2008

ssita dagen med sl-kort

Jodå, nu blir det remsa som gäller den sista veckan, jobbigt att stämpla hela tiden och inte bara springa genom spärrarna, men det får väl gå, imorgon är det ju fredag!

onsdag, mars 26, 2008

mitt Internet är konstigt och om några dagar är det heldött, som tur är ska jag bara vara här någon dag då, innan jag ska flytta hem till småland. ikväll har jag även packat ner lite fler grejer, känns som att jag måste få ner det mesta innan jag åker till Östersund, så att jag bara har maten kvar när jag kommer tillbaka. Dessutom måste jag kanske ståda lite också, iaf dammsuga och städa toaletten och torka av skafferihyllan.

tisdag, mars 25, 2008

den här veckan

Jag har rätt mycket att göra den här veckan, tvätta, städa och packa till Östersund och till Småland, för att inte tala om all mat jag måste äta upp så jag slipper ta med mej en massa tjafs ner till småland. Visserligen slipper jag släpa med det på tåg, mina föräldrar kommer upp nästa lördag, jobbigt bara att jag kommer tillbaka från Östersund på fredagkväll, får ju ingen tid alls på mej att återhämta mej. 

Men jag överlever nog, ikväll ska jag till Udd och kolla på House för sista gången, känns lite tråkigt, men så är det ibland och jag ska ju inte flytta till världens ände, trots att det kanske kan kännas som det ibland. 

måndag, mars 24, 2008

då var det dags att ta hand om ph-värdet igen, vi vill ju inte att det ska lukta surt, eller hur?

söndag, mars 23, 2008

kårobligatoret

Jag är verkligen inte för kårobligatoriet som det ser ut idag, men jag blir lite kluven när jag läser sammanfattningen av utredningen om obligatroiets vara eller icke-vara (för jag har inte orkat läsa hela utredningen). För mej är kåren så mycket mer än bara utbildningsbevakning och utvärderingar och studentrepresentationer i högskolesammanhang, det handlar om att skapa kontakter, networka som man så fint kallar det i dessa dagar, och för att man ska kunna göra detta krävs ju förutsättningar och kontaktytor. Dessa ytor kan se ut på jättemånga sätt, en pub, en studentradio, ett spex, en idrottsförening osv. men i utredningen faller den här biten i princip helt bort. Eller nja inte helt, det står att kårerna ska verka för studenters psykiska och fysiska hälsa så jag antar att idrottsföreningar fortfarande kan få ekonomiskt stöd, men alla andra kontaktskapande föreningar kommer inte att få något ekonomiskt bidrag mer än lokaler.

Let´s face it, det behövs lite mer än bara lokaler för att sätta upp ett spex, sända studentradio, göra en studenttidning etc. och det är mycket lättare att hitta sponsorer i stora städer än i mindre å andra sidan är det fler som konkurrerar om pengarna, men trots det blöder de flesta kontaktskapande föreningarna redan nu i de flesta studentstäderna och jag tror att om man tar bort allt ekonomiskt stöd för dem kommer de att dö ut sakta men säkert, men det kommer nog att finnas några överlever t.ex. kårspexet här i Stockholm eller lundaspexet (för att dom har rika bidragsgivare från näringslivet och har efter flera hundra år gjort sig kända runt om i landet) studentradion, tidningarna och tv:n i de stora städerna överlever säkert också, men hur kommer det att bli i en sån liten studentstad som t.ex. Skövde där de flesta föreningarna är beroende av kåren och dess pengar och sponsorerna är små och högskolan fattig?

Det är synd om studentföreningarna och det de bidrar med skulle dö ut på sikt. Under mina år i Skövde försvann så många föreningar och klubbar pga. bristande studentengagemang, vad händer när pengarna
försvinner också?

lördag, mars 22, 2008

Plugg och sånt

Det är vad jag ska ägna mig åt idag, har inte kommit igång än, men klockan är ju bara halv tre och får jag bara ta en lite tupplur efter maten så ska jag nog få lite gjort ikväll. Annars löste jag melodikrysset idag, utan så hemskt stora problem, bara två små ord jag var osäker på, men det blev nog rätt till slut.

Nu lyssnar jag på Roll On i P4, åh jag har saknat dom... Det sänds bara idag och imorgon, ett litet ihopklipp från när de sände i P3, perfekt att lyssna på när man vilar lite!

fredag, mars 21, 2008

Att definera sig själv

Okej så här, jag är en del mediemänniska, en del filmvetare, en del konstvetare, en del curator. Det låter ju tämligen enkelt men vad blir hela jag då? jag vill ju syssla med utställningar och media problemet är att jag har förstått att det är väldigt svårt att hitta institutioner och ställen som håller på med det eller ens är intresserade av att ha med media i sina utställningar och om de har det så är det inom det pedagogiska delen, så då skulle konstpedagogik vara bra. Om jag vill jobba som curator skulle projektledning vara bra och isf ska det vara en "vanlig" projektlednings utbildning eller med inriktning mot kulturprojekt som det finns här i Stockholm? Vad är egentligen bäst att studera, vad ger mej mest?

Och kommer jag någonsin hitta ett givande jobb?

torsdag, mars 20, 2008

SEX

Är inget som blir av idag, däremot är det halvdag som gäller och det är ju skönt på sitt sätt. Sen ska jag äta lunch på stan med Arvid och sen ska vi gå till Nationalmuseum en sväng. Och sen är det påsk antar jag... få se vad jag hittar på då, kanske ska försöka plugga lite på de lediga dagarna och försöka träffa Udd nån dag, det vore trevligt.

Annars påminner vädret rätt mycket om Jul och jag tror att jag tänkte vid Jul att vädret påminde rätt mycket om Påsk, så det går kanske på ett ut.

onsdag, mars 19, 2008

jag har faktiskt ett liv

Till skillnad från "vissa" andra så har jag faktiskt ett liv så ibland hinner bara skriva korta meningar och ibland hinner jag inte att blogga alls. Så är det när man bor i den stora staden och det drar ihop sig till både påsk och konferens. För er som ändå är nyfika så beställde jag 400 kåsor igår till middagen, det är lite crazy. Jag fick en lång lista på folk som ska ha VIP-inbjudas till middagen och som jag behöver hitta adresser till, typ såna som heter Bonnier och Whallenberg i efternamn, eller är någon känd designer eller minister eller borgarråd etc. En del känner inte ens jag till... men adresser ska dom ha iaf. Och när det var dags för lunch fick jag över telefon instruera snickare i Östersund hur de ska sätta upp tygerna å¨väggarna.

Och sen var jag och påskhandlade innan jag åkte till Bergshamra och träffade Udd där jag också tillbringade natten. Och så idag till frukosten kan jag på att jag hade glömt att blogga. Så kan det gå.

Idag ska jag få en extraanställd som ska hjälpa mej att leta adresser, jag kanske skulle överlåta det helt till hon så kan jag sitta och fika hela dagen. Imorgon är det ju bara halvdag...

måndag, mars 17, 2008

Idag fick jag ansvaret över musiken, bilderna och stämningen under konferensmiddagen, ett ansvar jag tar på högsta allvar. Jag har letat musik hela dagen, folkmusik, lounge etc. Det är svårt, stämningen är ju så viktig. Men jag har hittat ett jättebra folkmusikband, Bazar blå, nu gäller det bara att hitta så pass mycket musik så det räcker hela middagen lång...

Och ett jättebra band till mej (inte middagen), Cirkus Sol. Åh, jag tror jag är kär, i båda banden...

söndag, mars 16, 2008

idag var jag i Skärholmen, i gallerian och kollade lite på kläder. Jag letar efter en topp till min bruna kjol, en topp eller blues som är fin nog att vara till fint med ledig nog att passa mej, jag är ju inte världens snoffsigaste människa. Jag hittade inget och knstaterade rätt fort att gallerian i Skärholmen är ungefär som Commerce i Skövde, en massa affärer fulla med skit, fast Gallerian är ju väldigt mycket större dvs. väldigt mycket mer av skit. Det blir väl kanske en tur in till stan, fast nästa helg är ju påsk, undra om jag orkar och har tid nån kväll i veckan. Beror ju på praktiken, kanske kan jag smita ifrån nån eftermiddag...

lördag, mars 15, 2008

SEX

Så många tigerräkor åt jag idag, sex stycken. Jag köpte de för ett tag sedan för att det var billigt och jag har inte ätit såna på flera år och nu har dom ju blivit lite "inne" att äta och jag tänkte att jag var tvungen att se vad "the buzz it´s about", så jag köpte 800 g frysta tigerräkor huvudlösa med skal och gick hem med dom. Jag förträngde allt det dåliga med dom, skövling av regnskog, dumt fiske där man rensar hela havsbotten och får upp lite allt möjligt typ sköldpaddor och anda djur på havsbotten.

Sen var frågan jag skulle göra med dom, jag googlade efter recept men alla träffar handlade om hur dåligt det var med tigerräkor och det visste jag ju redan men mitt dåliga samvete blev värre och nu sitter jag här och försöker äta upp dom. Och grejen är att de smakar ju inte ens så himla gott, "vanliga" räkor smakar ju likadant och i mumsigare små bitar, tigerräkor är bara stora och man blir ju trött på smaken efter en tugga, inte ens katterna verkar tycka de är speciellt goda i längden. Jag tvingar i dom för det är ju ännu värre om jag slängde dom, då skulle ju allt dåligt varit i onödan.

fredag, mars 14, 2008

torsdag, mars 13, 2008

idag fick jag reda på att jag faktiskt kommer att få lön under de dagarna jag är uppe i Östersund. Ojojojoj, säger jag. jag ska dessutom inte upp förrän den 31:e och stanna till den 4:e så jag kanske orkar ta med datorn ändå, jag vet inte, beror på hur mycket kläder jag vill ha och så där. Det ska ju bli fest och stora middagar och grejer, då behöver man ju ha lite ombyte. Det är så jobbigt att veta att man ska flyga och måste tänka på vad man packar ner med vätskor och saker.

onsdag, mars 12, 2008

Det tar på krafterna

Jag ska erkänna, jag sov inte hemma inatt. Jag orkade inte ta tunnelbanan igår kväll och blev kvar i Bergshamra, det tar på krafterna. Och nu vet jag vad ni alla tänker, men det hände inget sånt, det som gjorde att jag inte kunde sova var att jag inte fick nåt täcke och frös, tills jag kom på att det faktiskt fanns en filt som jag kunde använda. Det tar tid att komma på sånt mitt i natten. Dessutom var väl frukosten under all kritik, knäckemacka utan nåt på och te. Visserligen spelade det ingen roll eftersom jag inte brukar äta frukost ändå. Och när jag kom hem till Vårberg åt jag en banan och det var ju gott, innan jag vilade lite och åkte sedan till praktiken. Nu är det alldeles strax lunch!

tisdag, mars 11, 2008

Sociala tisdag

När jag bodde i Skövde brukade vi träffas alla, innan alla blev osams och titta på TV på tisdagarna, det var trevligt att umgås sådär alla en kväll i veckan. Nu när jag har börjat umgås med folk här verkar det som att tisdagar fortfarande är dagen med stort S som i sociala aktiviteter. Det är på tisdagar som jag träffar folk, väldigt ofta Udd, men för några veckor sedan var jag ju på Nationalmuseum, även det på en tisdagskväll och då var inte Udd med.

Ibland kan jag tycka att det är lite tråkigt att bara träffa folk på tisdagarna, speciellt när man inte pluggar utan faktiskt går upp tidigt på morgonen, både före och efter tisdagskvällen, man blir så fasligt trött och det tar nästan en timme att åka hem med tunnelbanan på kvällen...

men ikväll vankas det omellett och chokladbollar till efterrätt, mumma!

måndag, mars 10, 2008

Nu är det lunchtid och det kurrar i min mage, idag blir det pasta med en sås gjord av tonfisk, purjolök, champinjoner, creme fraiche och salt och peppar. Den första April sägs visst bredbandet upp hemmavid, och runt den 25 Mars åker jag upp till Östersund utan dator och ska stanna där till senast den 4:e April, få se hur det blir med bloggandet då, kan ju bli lite småklurigt utan nät. Om jag inte hinner utveckla mina telepatiska förmågor så jag kan hacka trådlösa nätverk däruppe med min tankekraft och blogga direkt från hjärnan.

söndag, mars 09, 2008

När det blir lite varmare och lite mer vårsol då ska jag köpa årets första glass, Lakritspuck, jag har längtat i flera år!

lördag, mars 08, 2008

Grattis!

Grattis du kvinna på Internationella kvinnodagen och grattis du man som inte behöver en speciell dag och grattis du Selma som fyller ett år idag!

fredag, mars 07, 2008

Det där med att vara tjej...

idag har jag haft mensvärk så in i bomben. I morse när jag vaknade kändes det som att jag hade sovit under ett betongblock och den känslan och smärtan har följt mej idag. Men ändå fick jag en hel del gjort, inte bara på praktiken utan framförallt här hemma, jag fick både dammsugat och tvättat, kanske var det det billiga godiset som hjälpte mej, nu börjar smärtan komma tillbaka igen, men det är bara att ta en tablett och lägga sig och hoppas på bättre tur imorgon.

torsdag, mars 06, 2008

Lite utrikiska...

I tried to pimp my white tea with lemon, and it just did bad things worse...

onsdag, mars 05, 2008

idag var hos svt på möte, det var värsta uppdraget bara att ta sig förbi vakten, men till slut fick jag mitt jättetjusiga besöksnamnbricka och fick komma in. Väl därinne fick vi allt vi behövde för att få chefen att räta sig in i ledet och det kommer han allt att få göra, om han vill ha svt i Östersund, och det vill han.

10 000 kr/halvtimma betalar svt för varje översatt och textad halvtimme, och då är det den långsamma översättning, vill man ha snabb, då tar det ännu längre tid. Det är översättare man skulle bli...

tisdag, mars 04, 2008

Först vill jag säga att jag per definition är emot människor som känner sig kränkta, men jag lägger kränktheten åt sidan för en stund, det är ju trots allt en kvällstidningsord nu för tiden. Jag har funderat på det här med särskolor vs. ”vanliga” skolor. Varför ska en del skolor kallas för sär, det är ju inte så svårt att hitta på mer neutrala namn på skolor, det finns ju massor skolor med neutrala namn redan, jag t.ex. gick på ”Östra skolan”, ”Hjortsjöskolan” och ”Per Brahegymnasiet”, de är ju neutrala och ”vanliga” skolor också, men dom som var särskilda gick på ”Ljungarumskolan” inne i Jönköping och det var särskola och ”vanlig” skola i ett.

Det känns som att ordet särskola är ungefär lika hett och 2000-tal som ordet mentalsjukhus. Så om man kan ändra namn på mentalsjukhus varför kan man inte ändra namn på skolor? Eller ligger skolformen i namnet, alltså, är det just att en skola heter SÄRskola som gör det till en särskola eller är det eleverna, pedagogiken och personalen på skolan som gör det?

måndag, mars 03, 2008

Första stressdrömmen och konstig mat utan gränser

Inatt hade jag den första stressdrömmen om Östersund och konferensen. Varje gång som något gick fel under konferensen och det gjorde det ofta slog mina handledare mej. Tilläggas bör att mina handledare är världens snällaste  människor, dom äter ekologisk mat utan kemiska tillsatser och jag tvivlar på att dom tror på våld som problemlösare, men i min dröm fick jag smäll hela tiden. Dom är båda i Östersund idag så jag har inte pratat med dom om min dröm än så den gnager i mitt huvud och jag börjar känna mej superstressad. Toaletterna är inte fixade än heller och jag är ganska säker på att jag faktiskt får stryk om jag inte fixar det snart. 

Till lunch idag blev det konstig indisk mat som blev över från uthyrning i Lördags, det var "Arkitekter utan gränser" som hade hyrt. Alla är visst gränslösa nu förtiden, vi har "läkare utan gränser" och "clowner utan gränser". man kanske skulle starta en egen förening, "Slackers utan gränser", vi skulle åka runt i världen och slacka. "Stekare utan gränser" får någonannan starta, nån på Östermalm.  

söndag, mars 02, 2008

Det kliar i min överläpp och jag nyser. På tisdagkväll ska jag till Udd, vi ska göra Grekisk sallad, fast jag vill gärna bidraga med något, men jag kommer inte på något... Någon som har något förslag?

lördag, mars 01, 2008

Jag är mätt och dåsig, skulle vilja ta en tupplur, ska nog ta en tupplur, eller iaf lägga mej och kolla lite på TV. Imorgon är det utflykt som gäller, först Chaplin-utställningen på kulturhuset och sedan naturhistoriska Riksmuseet. Jag orkar inte gå till Moderna som tänkt, jag får sån himla huvudvärk där av alla vita väggar.