fredag, maj 30, 2008

I går blev min bror varslad om uppsägning, ytterligare ett företag ska flytta till Kina och det fick mej att börja visualisera framtidens värld. The new worldbank handlade ju mycket om den nya urban världen och urbana regioner och jag har tänkt på vad många industrier det måste finnas i Kina och Asien, Asien är liksom världens industriområde, området ingen vill bo jämte och därför alltid finns i utkanten av staden/samhället/byn.

Och känns inte Nordamerika som en gigantisk stor förort med sina fotbolls mammor i sina stadsjeepar, ansade gräsmattor och identiska hus på identiska gator i all oändlighet. Just nu är det ju väldigt modernt med etnomode och naturfärger, d.vs. allt som ser ut att komma från Afrika (fast är sytt i Asien), därför blir ju Afrika stället att bo om man har en lite friare själ, en liten konstnärssjäl.

Europa är kontorsområdet, men hipp, minimalistisk arkitektur, jätte gigantiska skyskapor och en massa börsmänniskor som springer omkring, till synes helt utan mål, pratandes i handsfree och med en portfölj alt. om de är lite mer ungdomligare en axelväska typ Dj-väska.

Sydamerika med sina karnevaler och knarksmuggling får stå för det roliga här i välden, sprit, knark, porr och party. Ett enda stort nöjesdistrikt och när vi ända är inne på underhållning så ser jag med i framtiden hur vi göra hela Australien och Nya Zeeland till ett stort ända nöjespark! Dom har ju redan delfinerna och de galna sporterna, bungy-jump och broklättring!

Inga kommentarer: