måndag, augusti 28, 2006

tur!

fick tag på mina inloggningsuppgifter och kunde mejla och lämna in restuppgifter och sånt, passade även på att skicka ett mejl till den nye läraren och bad om ursäkt för missat seminarium. Sen loggade jag på kurssidan bara för att se att dom hade flyttat seminariet till ikävll istället, skickade ett nytt mejl till läraren och bad om ursäkt för min avsaknad av koll, rent allmänt.

bullar!

oj oj oj...jag älskar hembakade bullar, synd att de enda ställerna man kan få tag på det nuförtiden är hemma hos mamma eller i kyrkan, men nu kan det vara slut på det också...iaf i kyrkan. Bullshit var ordet!

Jag funderar på om jag kanske skulle hitta på nåt gott till Tv-kvällen imorgon, men jag vet inte vad, kanske baka bullar. Idag skulle jag ha seminarium, men så när jag skulle logga in till chatten så kom jag inte ihåg lösenordet längre, jag börjar bli gammal. Fast det är klart jag har inte använt det på hela sommaren och jag har ju faktiskt kvar mejlet där det står i, fast det mejlet är på studentmejlen här i Skövde och jag kommer inte in på den längre för jag kunde inte byta lösenord i tid. Lösenord... visst är dom bra att ha, men jobbiga att komma ihåg och en del måste man ju byta hela tiden så man blir helt knäpp och sen vet man inte vilket som är vad liksom, it sucks being a girl with passwords!

fredag, augusti 25, 2006

en liten text om Barbie

Jag läste om Barbie i aftonbladet och tydligen är hon ingen flata...

Men det var inte det som jag tyckte var intressant utan det som talesmannen säger "Vi kommer att stämma henne och hoppas att det lär folk en läxa. Dessutom är Barbie 46 år gammal och förtjänar respekt" och så det sista citatet, "Barbie är en mycket proper unga dam och hon är inte alls glad över att bli porträtterad som något hon inte är". Alltså det kanske bara är jag, men jag trodde faktiskt att Barbie var en DOCKA och ingen "proper ung dam" och om hon nu är 46 år, borde hon då inte klä sig som en 46-årig dam, istället för som en tonårig slampa? Dessutom kan man verkligen kalla en 46 åring för ung dam?

Jag tänkte också på att jag nog inte alls visade mina dockor den respekt dom förtjänade när jag var liten och lekte med dem, därför skulle jag nu vilja ta tillfället i akt och säga förlåt för allt elakt jag gjort. Förlåt till min sminkdocka som jag inte bara målade ansiktet i alla färger som jag hade touchpennor i som inte gick att tvätta bort, dessutom förstörde jag hennes hår innan jag klippte bort det mesta av det och sedan slängde henne i soptunnan, förlåt!

Förlåt också till mina barbiedockor som vid upprepade gånger blev mördade då jag slängde ut dom genom fönstret på 2:a våningen systematiskt. Förlåt till dockan jag glömde på campingen under vår husvagnssemester i Köpenhamn. Förlåt till dockan jag slängde i ån, förlåt till er dockor som jag ibland satte på fula kläder bara för att skratta åt er, förlåt att jag var allmänt vårdslös och ibland även rent våldsam i min behandling av er, förlåt så hemskt mycket!

Dessutom vill jag också ha jobbet som talesman för någon som inte finns, har inget könsorgan och är gjord av 100 % plast, typ Ken...

tisdag, augusti 22, 2006

En liten text om politik

Nu är det snart val igen, den 17 september för att vara korrekt. Förra gången och gången innan det röstade jag inte, men nu tänkte jag faktiskt göra det. För jag är inte redo för Maktskifte06 än…

Men frågan är vad jag egentligen ska rösta på, socialdemokraterna är alldeles för småborgerliga för mej, lite som moderat-wannabes, miljöpartiet brukar alltid hota med att kunna tänka sig samarbeta med de borgerliga (trots att de aldrig nog skulle göra det) och så har vi vänsterpartiet som är nog det partiet som känns minst fel, Fi är för orutinerade och smått ologiska, trots att jag är feminist. Men ä andra sidan så finns det ju en uppsjö av andra partier, mina favoriter är (i okronologisk ordning) Unika Partiet, sjukvårdspartiet, enhetspartiet, junilistan (som kanske iofs är ganska stort, kanske) och piratpartiet. Av alla dom verkar ju absolut enhetspartiet och kanske unika partiet intressantast, om jag nu bara kunde förstå vad dom två EGENTLIGEN vill… Eller så kanske jag skulle chocka mej själv och rösta på SD (ingen länk) och sen begå självmord eller nåt sånt. Ibland drömmer jag mardrömmar att jag råkar göra det av misstag, rösta på dom alltså, jag vaknar alltid upp kallsvettig och med ett ångestskrik.

Inatt kom jag på en grej när jag precis skulle somna. Jag tror jag har kommit på det här med maktskifte funkar. Eller rättare sagt jag ser mönstret i maktskitningen och tror mej förstå de bakomliggande psykologiska orsakerna. Vi börjar med att ta en historisk tillbakablick, senast de borgerliga var vid makten var 1991-1994 och innan dess var det 1978-1982 och ett bra tag under 1920-talet men framförallt i början av 1900-talet. Min teori går ut på att borgarna tyvärr kommer att vinna valet, eftersom väljarna behöver bli påminda om hur det blir med ett borgerligt styre ungefär vart 10:e år och det enda man kan göra är att hoppas att fyra år går snabbt. Väljarna vill smaka på det ruttna äpplet ibland och då borde dom ju få det, trots att ruttna äpplen inte alls är speciellt goda…

Fast å andra sidan, om kapitalismen är ens främsta idé och den där gubben Bush eller den där Nixon eller varför inte den där Pinochet och den där Berlusconi är några andra ledare som driver eller har drivit samma idéer, så är frågan om man kanske inte borde få en ny chans ens vart 10:e år! Dessutom får vi ju inte glömma bort den där killen som sjunger och som visst är moderat… fast han blev väl bortglömd någongång under deras senaste mandatperiod.

Ett gäng läskiga gubbar och en bortglömd med gitarr


Till nästa val ska jag starta eget parti, Sjöröveripartiet, vi ska verka för att återinföra sjöröveri på svenska vatten igen och sedan för att förbättra sjörövarnas arbetsmiljö!

fredag, augusti 18, 2006

medborgarskolan

Jag kollade i en katalog från medborgarskolans över deras kurser i höst, hittade den här

Duvmatning
Vi börjar med att lära oss bryta bröd i lämplig storlek och kasta på betryggande avstånd utan att träffa duvorna i huvudet. Vi tränar in duvornas läten, huvudrörelser och stirrande blick för att lättare smälta in och efter hand väga oss närmare. Öva gärna hemma framför spegeln. Vill du locka duvan att äta direkt ur handen, tejpa för öronen och stick in några fjädrar i håret. Eget bröd medtages. Onsdagar, 18.30-20.00, 3 ggr, 200 kr

Det var längesedan jag har skrattat så mycket, jag hoppas det är skämt, men har lust att anmäla mej, vem vill inte öva på duvbeteende hemma framför speglen? Dessutom vill jag smyga på kursdeltagarna när de matar duvorna!

P.S Robert Kronberg har fortfarande inte hört av sig...


lördag, augusti 12, 2006

jag som ville så gärna


jag ville så gärna fria till Robert Kronberg och skulle så göra om han nu vann finalen på 110 m häck, men nu kom han femma istället. Fast jag tänkte att kunde fira ändå, här, han kan ju faktiskt läsa det..eller inte... jag tänkte skriva ett brev, nåt i den här stilen,

"Hejsan Robert!

Jag är en tjej på 27 år som delar lägenhet med en ful flata här i Skövde (fast jag är inte flata själv, bara hon..) Jag skulle hemskt gärna vilja gifta mej med dej, om du vill och det är det jag undrar, om du vill gifta dej med mej. Du kan väl fundera på det i alla fall och höra av dej til mej! Med vänliga Hälsningar Sarha"

Och så skulle jag skicka med en bild på mina bröst och eventuellt en bild på den fula flatan.

lördag, augusti 05, 2006

sport på tv förstör min självdiciplin

Alltså, just som SimEM börjar ta slut (och de hääärliga simhoppen, mmm... mumma) så börjar nästa sportevenemang, FriidrottsEM. När ska jag har tid att ta mina ynkliga restpoäng som står i vägen mellan mej och ett lyckligare liv som Konstvetenskap C-student?

Varför kan jag då inte bara stänga av Tv:n och plugga lite, kanske ni frågar. Jo, det ska jag berätta, man vet ju aldrig när något spännande händer, när rekord slås eller en finsk stavhoppare river ner hela hoppställningen eller när någon snubblar, snavar, ramlar, råkar visa brösten (eller pungen för den delen) eller när nåt annat pinsamt och ångestladdat händer. Jag måste ju vara där, jag måste se det, jag måste ha koll på mångkampspoäng, tider, längder, höjder, deltagare, medaljligan osv. Det är en tvångstanke, ett neurotiskt tillstånd som styr mitt liv och som förstör mina föhoppningar om ett lyckligare, mindre ångestladat liv.

Socialstyrelsen vill inte att vi ska knarka och bli missbrukare, därför lanserar dom en "knark är bajs"kampanj, men kanske skulle den heta "sport på tv är bajs" istället?