söndag, november 28, 2010

Ett ögonblick

Förlåt, men inläggen kommer i sprida skurar nu, jag ska försöka bättra mej veckan som kommer. Dagens blogginlägg handlar om ett ögonblick.

Jag tänker på vilken skillnad ett ögonblick kan göra och jag tänker alla de där ögonblicken man tror ska göra skillnad men som inte gör det. Alla nyårsaftnar som man har lovat en massa saker för man tror att ett ögonblick då året blir nytt ska förändra något. Alla de där ögonblickarna då två ögon möts och som man tror ska förändra hela universum men inget händer. Inga fyrverkerier. Ingen jordbävning. Ingen regnbåge.

Men sen helt plötsligt så förändras allt i ett ögonblick och nästan alltid till det sämre, en olycka, en jordbävning, ett plötsligt skyfall. Ett telefonsamtal eller en dörrringning. Och man bara står där helt handfallen. Och livet bara fortsätter som om ingenting har hänt.

Sen tänker på alla ögonblick som bara kommer och går och som ingen lägger något märke till. Man sover, man äter, man läser, man borstar tänderna man är uppkopplad, man är nerkopplad, man är i skolan, man är på jobbet, man är på väg, man står i kö. Det blir hemskt många ögonblick när man tänker efter.

Inga kommentarer: