måndag, juni 30, 2008

segt som kola...

... är mitt internet idag, hoppas det är snabbare imorgon. Fast då fortsätter stenarbetet (som jag har varit ledig ifrån idag). Dessutom hittades det ett nedgrävt cementrör i vår trädgård idag, imorgon börjar projektet "Uppgrävandet". Vem vet jag kanske slipper gjuta egna, kanske behöver jag bara ta fram bergsågen och dela på det. Fast det får ju inte jag göra för jag är ju tjej och tjejer får faktiskt inte göra vad som helst, som att t.ex. manövrera cementblandare.

söndag, juni 29, 2008

Ännu en dag i stenbrottet och min rygg börjar värka. Dessutom fick jag reda på att min bror ska gifta sig om typ två månader, kan inte säga att jag är överraskad med alla deras barn och sånt. Fast jag gillar ju inte brölopp, men jag får väl stå ut för en dag.

lördag, juni 28, 2008

Idag har jag burit sten, massor av sten... kändes det som iaf. Mer sten blir det imorgon. Ett senare projekt i sommar blir att gjuta cementrör och som någon sa till mej "man måste älska en kvinna som gjuter sina egna cementrör". Inte vet jag om det stämmer, det är ju bara cement... fast om jag använder min fars cementblandare blir det ju supercoolt!

fredag, juni 27, 2008

Momedod FoFRoRA-lolagogenon i anontotågoganondode ökokaror bobehohvovetot avov atottot kokododa alolloltot momanon soskokrorivoveror ocochoh lolurora "Bobigog Bobrortothoheror". Dodå kokanon vovi fofrortotsosätottota momedod vovårora toterorrorororpoplolanoneror. Koklolusostoterorbobomombob popå eror alollola!

torsdag, juni 26, 2008

Ibland slår själen en kullerbytta av glädje, som när den hör Andreas Bertilssons underbara ljudskapelser (synd bara att Blommor och utslagna inte finns på myspace-sidan... eller att den inte finns i sin helhet nånstans, där man kan lyssna på den). Eller när man hör den smått fantastiska Back to love av norska Ingrid Olava (både snygg och talangfull, så sjukt orättvisst!).

onsdag, juni 25, 2008

Fobier

Bomullstussar, senap, persikor och saltgurka är väl kanske inte något som jag är rädd för, men det finns visst folk för allt. Och jag har ju ganska många fobier och nu är det dags att lägga till en till. Eller jag skulle kanske inte kalla för det en fobi (om man jämför med människorna i klippen) men jag tycker att de är smått obehagliga. De verkar finnas i var och varann trädgård nuförtiden och jag funderar på om det bara är jag som tycker att det är rätt konstigt att låta de där dödsmaskinerna helt fritt och okontrollerat åka runt i trädgården? Nu har jag inte sett filmen man jag tror inte att de finns med i "Transformers" men det kanske kommer en uppföljare och då tycker jag att de borde ha en given plats.

Och för er som undrar så är det de här helvetesmaskinerna jag pratar om,

tisdag, juni 24, 2008

Jag tror att det fortfarande finns en chans att jag kan vinna det här kriget, om jag bara skärper mej.

måndag, juni 23, 2008

Slem i halsen och blåsor på tungan.

Jag har gått runt och hostat idag så nu har jag ont i hela bröstet, det började med att jag fick något i halsen när jag var ute och cyklade i morse, en liten insekt eller nåt frö eller nåt och nu har min hals blivit helt konstigt. Kanske var det en liten fågel som flög in i munnen så jag har fått fågelinfluensan eller en liten fladdermus med rabies så jag har fått halsrabies.

Och nu sitter jag här med alldeles för varmt te och försöker kurera halsen, men jag har redan en blåsa på tungan sedan jag brände mej på te i helgen. Så det gör ont, ont, ont på tungan och ont, ont, ont, ont i halsen.

söndag, juni 22, 2008

Alltså, jag har inte kommit i säng ännu, men jag är en pyjamas närmare! Imorgon ska jag kanske gå å fika på eftermiddagen, det ska bli trevligt om jag orkar masa mej iväg vill säga.

lördag, juni 21, 2008

Jag borde städa mitt rum. Men jag tänkte skriva klart resttenta ikväll/natt, få se om jag orkar eller om jag kanske skulle gå å lägga mej och stiga upp i ottan imorgon, eller om jag ska göra som jag brukar dvs ingeting alls.

fredag, juni 20, 2008

Min danska kläder kom i onsdags och dom sitter som ett späck! Yay! Nu väntar jag bara på badväder och badsällskap...

torsdag, juni 19, 2008

Efter allt skit igår tänkte jag att det kanske skulle kännas lite bättre idag, men det känns ju inte alls så mycket bättre idag, kanske imorgon...

onsdag, juni 18, 2008

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel, ibland har man bara en kass dag...
Markus Krunegård beskriver livet så klockrent.
"Jag skulle springa efter men trampa snett. Ibland gör man fel. Ibland gör man rätt
Hon skrek ”stanna bilen kom igen bestäm dig” så jag stängde dörren o tänkte sen
O när jag tänker efter såhär långt efter så kan jag se hur fel det blev
Ibland gör man rätt. Ibland gör man fel. Lev med det
Ibland gör man rätt. Ibland gör man fel. Lev med det

Det är inte hur man har det. Det är hur man tar det. O när man längtar tar saker tid
Det är nåt mellan oss. Mellan oss o världen. För långsamt för snabbt men aldrig i takt
Vi vill ju bara andas. Sova o andas omvartannat inget mer
Ibland gör man rätt. Ibland gör man fel. Lev med det
Ibland gör man rätt. Ibland gör man fel. Lev med det

Du tittar i din atlas. Bläddrar o gråter.
”vad är det med dig?” Säg det
alla kartor o städer vatten o platser som vi aldrig ska få se
Det är halt o farligt men vi måste få luft. På promenad i vår gamla hemstad
På juldan alla svarar att allt är bra o vet du vad.
”Jag skulle till Prag men hamnade i Polen o träffade Ted o nu ska vi ha barn o jag skattar mig lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev”
Ibland gör man rätt. Ibland gör man fel. Lev med det
Ibland gör man rätt. Ibland gör man fel. Lev med det

Jag ser dom klättra i träden för att se mer av världen. För ett vidsynt liv precis som vi
Det var tropiska nätter o vi låg vakna på taken o såg ut på stan vi bodde i
Som var vår o som var stor o tuff o hård o skulle bli för liten sen men det visste vi inget om än
Jag ser dom klättra i träden för att se mer av världen. För ett vidsynt liv precis som vi
O din morsa var lycklig igen med nån ny kille igen. Dom stod o pussades på balkongen
Sen en vecka senare var det inget mer med det. Hon stod o rökte o skrek under fläkten
”Jävla karlar varför ska det vara så förbannat svårt o ni två hör på se upp så att ni inte också blir såna jävla svin”

Vi tog på bästa skjortan o gick ner på karneval. Fyrverkerier. Gratis bio nere vid Pallas
Alla var där vid strömmen i drömmen. Vi ville bli nåt. Glöm inte bort oss
Alla vid Pallas nere vid strömmen i drömmen

O jag stal Emma från Anders som var trummis i bandet. Han grät o sa att allt var lugnt
Vi ville spela surf men det blev mest punk. Hårt skoningslöst o tungt
Du hade slutat äta när ni slutat prata. Du hata allt o ville dö o det anförtrodde du mig o sa
”Markus jag är din tjej men berätta inte för nån du verkar va sån man kan lita på”
Men jag som aldrig hade blivit kysst kunde inte va tyst o dan efter läckte det ut
o du gjorde slut

Ibland gör man rätt. Ibland gör man fel. Lev med det
Ibland gör man rätt. Ibland gör man fel. Lev med det
Ibland gör man absolut ingenting men det blir fel ändå

All den här tiden som jag vilat o velat. Vilat o väntat o kastat bort
Inte nu. Kanske sen kommer jag också tycka att allt dåligt för med sig nåt gott"

tisdag, juni 17, 2008

Brevinkast

Idag har jag tänkt på brevinkast, såna där gamla brevinkast som det finns en lucka på och som gnisslar och tidningen lätt fastnar och går sönder i. Jag tycker inte om dom, det gör inte posten heller så dom har postfack utanför huset, men dom får jag inte använda, krockar på väggen precis utanför varje lägenhetsdörr vore dock inte helt fel.

måndag, juni 16, 2008

Så att nu är det inte många dagar kvar tills de bestämmer om vi får ha kvar vårt privatliv eller inte, ska bli spännande, jag ser fram emot att leva som i romanen "1984", eller inte...

söndag, juni 15, 2008

idag var det nästan jag glömde bort att blogga... Kolla in "Sverigebilden 2.0" se om du passar in! Någon mer än jag som inte är förvånad att det endast är Sverige demokraterna som verkar gilla den?

lördag, juni 14, 2008

Idag skulle jag vilja dela med mig av texten sången "Donna Juanita" från Hasse och Tage-revyn "Spader Madame" (som förövrigt var med i dagens melodikryss), men den finns inte någonstans på hela Internet, så det får vara.

fredag, juni 13, 2008

ikväll var det säsongens sista Euruka, blääää, säger jag. Nu kommer det att ta skitlång tid innan en ny säsong kommer att visas på svensk TV, p.g.a. strejken i USA, det är nu den börjar märkas, bläääää. Jag vill ha mer Euruka nu, nu nu, nu!

torsdag, juni 12, 2008

sagan om flickan, silikoner och interligensen

Det finns en flicka här i Vaggeryd som har opererat brösten, det finns flera, men den här sagan handlar om en speciell. Flickan var aldrig någon av de mest begåvade flickorna, men kan säga att hon var som många PET-flaskor, pantad och många var de människorna i byn som delade denna uppfattning. Men flickan var blond och hade pojkvän så hon var glad ändå.

En dag bestämde sig flickan för att opererar brösten, de skulle bli gigantiska, de största bröst som byn hade sett! Hon införskaffade silikon, eller saltlösning eller vad det nu är de fyller brösten med och oj, vad stora de blev! och helt plötsligt ändrade en stor del av den manliga befolkningen åsikt, nu blev flickan plötsligt jättesmart! Nu hade hon plötsligt jättestora bröst och en stor hjärna som sa en massa kloka saker och alla män/killar/pojkar förundrades. Och flickan som fortfarande var blond och hade pojkvän och stora bröst var fortfarande glad.

Sensmoralen i denna saga är att om du har ju jättestora bröst så är du smart, för opererar inte brösten, det gör bara de smarta. Jag är smart men har ändå inte opererat mina bröst, men dom är stora ändå! Om du känner dej förvirrad och inte får det att gå ihop så borde du nog operera brösten.

onsdag, juni 11, 2008

teknikfobi...

Hmm, är det bara jag men ser inte de där gamla gubbarna och tanterna ut som riktiga tekinkfober? Jag fattar inte att folk ska vara så rädda hela tiden en utbredd socialfobi resulterade i gated communities i Malmö, teknikfobi i regeringen i och med FRA-lagen och homofobi i kyrkan. Kan vi inte bara kramas lite mer?

tisdag, juni 10, 2008

naivitet hos politiker är inget nytt, jag kan tycka det är lite charmigt, men samtidigt lite irriterande. Lyssna bara på Anne Johanssons visioner om hur hennes drömsamhälle ska se ut! Framförallt gillar/ogillar jag hur hon verkar tro att alla människor är likadana, som om våra olika kulturer eller historia inte påverkar hur vi är som människor.

måndag, juni 09, 2008

Åh, måndag, första dagen i veckan. Fast i mitt liv är alla dagar lika, förutom söndagarna, men då är jag mest arg för dagen går för fort. Tja, vad ska jag skriva, på västfronten inget nytt, inte här heller.

söndag, juni 08, 2008

322 inlägg, har jag inte skrivit fler än så, sedan jag började blogga? Jag tror inte riktigt på den där räknesaken, nån dag ska jag räkna inlägg istället för att plugga! :P

lördag, juni 07, 2008

så, nu har det blivit lördagskväll igen, dags för att ännu en gång försöka få något gjort. Att sitta naken med bordsfläkten och öppen fönster efter att solen har gått ner borde ju få en att kallna lite, men jag känner mej inte så kall ännu, det kanske kommer. Annars så letar jag efter ett par snygga badshorts i dammodell, alltså inga som går ner till knäna and beyond, dessutom tycker jag att herrshortsen är ganska fula, speciellt så de är beskurna. Men det är verkligen inte lätt att hitta några snygga och de få som finns (i skatebutiker) kostar skjortan, bokstavligen.

fredag, juni 06, 2008

Jag vet att jag borde sluta med alla de där facebook-applikationerna, men hur ska man då kunna veta vem man skulle vara om man var med i tv-serien "vänner" och hur gammal man kommer att bli eller vilken färg man har på hjärtat (som jag förövrigt trodde var rött hos alla...).

Jag vet ju redan att jag inte är helt nöjd med vad mina vänner på facebook tycker och tror om mej, t.ex. att jag kommer att bli en bra mor, har en "hot" kropp och sånt där trams. Nu vet jag även att en av mina vänner inte tror att jag är mest sannolik att behöva terapi och citera filmrepliker oavbrutet. Dessutom är det en som inte tror att jag är mest sannolik att bli framgångsrik. Kanske är det så att jag i framtiden kommer att behöva terapi för mitt filmcitasmissbruk, eller för att jag lever mitt liv utifrån vad mina vänner tror om mej på facebook, eller för att jag fortfarande inte om 25 år har lyckas slutföra mina studier.

torsdag, juni 05, 2008

onsdag, juni 04, 2008

Enligt många är Stockholm Europas mest segregerade stad, frågan är om inte Malmö kommer att bli väldigt mycket värre. Tråkigt att folk är så rädda att de känner att de måste stänga in sig likt de personer med sociala fobier, fast samhället i sig är ju en jättelik social fobi, om du frågar mej, men aldrig att jag skulle vilja bo i gated communities iaf, så sjuk är varken jag eller världen! Och jag hoppas verkligen inte att det här är "framtidens boende".

tisdag, juni 03, 2008

måndag, juni 02, 2008

Det är svårt att koncentrera sig på att plugga efter att två kriminalare har ringt på dörren, kanske borde jag samköra mitt pluggschema med polisen, ambulansen och brandkåren och alla de där andra...

söndag, juni 01, 2008

attans också...

det ville sig inte riktigt ikväll för handbollsherrarna, inget OS i år. Men jaja, damerna klarade ju av sitt kval tidigare i år och det är ju faktiskt mycket roligare!

Jag har tappat bort mitt plugiro-häfte, undra om man kan ta och beställa nytt med hjälp av ett gammalt häfte? För jag har gamla häften, det är det nyaste som är borta, konstigt nog...