fredag, december 30, 2005

jag kom på en sak!

Den här bloggen firade ju tre månader för några dagar sedan, men jag har inte firat det än, tänkte slå på stora trumman för dess 4 månaders jubileum och fira rejält. Så den 25 januari, då jäklar jag ska fira min blog, med tårta och en massa sprit och pannkakor! Det är iofs några dagar förtidigt men jag tänkte att man kunde ju starta den 25:e och sedan fira fram till den 28:e, då den officiella helgdagen infaller. Är ni med mej? Jag tänkte att vi kunde ju fira på var sitt håll, så slipper jag städa så mycket här, eller om ni vill ordna nåt, så funkar det för mej också.

Glöm inte att kolla in Thessans blog!

onsdag, december 28, 2005

det verkar lösa sig självt

I dag är det alltså onsdag, nyårsafton är på lördag. Jag har fortfarande inte gjort ens hälften av allt jag hade tänkt göra här i småland, dessutom varnar dom för snöstorm och yrväder så om jag ska åka till Skövde så borde jag åka typ nu, på direkten, vilket jag inte hinner med. Så det verkar bli nyår här i småland och det är inte fy skam det heller, tror jag... hoppas jag.... Jag slipper i alla fall flytta upp till billingen och samla skräp som jag kan kasta på folk.

onsdag, december 21, 2005

en natt till

Just nu är klockan 6, ungefär och jag har sovit ungefär 1 h i natt, jag fattar inte vad som har hänt med min sömn på sistone men den är som bortblåst. Klockan 10 har jag seminarium funderar om det är nån mening att gå å lägga sig, om jag nu skulle bli så pass trött att det skulle vara någon mening med det. Funderar också på om jag håller min snygge granne vaken med mitt diskande och radio, borde kanske sluta med det, det är ju inte precis så att han förstår mina högst subtila tecken på att det är fritt fram för honom att komma in hit och hångla upp mej eller nåt sånt.

Nåväl, jag ska väl fortsätta surfa runt lite nätet och förbereda mej inför seminariumet senare. Imorgon tänkte jag åka hem till småland och innan dess har jag sjukt mycket att göra, men jaja, så kan det vara ibland!

torsdag, december 15, 2005

dagen efter

Igår hade vi julbord här i korridoren, det var trevligt, men jobbigt. Det var jag och Arna som fick gå å handla och laga all mat, troligtvist vi två som får diska också. Idag har jag träningsvärk, hela mina armar och halva min rygg, men ni vet hur det är, det som inte dödar gör en starkare, eller nåt.

En annan sak jag har funderat på är om jag nu måste börja censurera min blog, jag har nämligen lagt till en av mina grannar i msn. Tänk om han blir nyfiken och går in här och läser om min snygge granne och mitt smått psykotiska beteende. Jag hoppas inte det, han gillar inte bloggar och sånt så har jag tur så märker han inget.

Om ni vill ge mej någon julklapp förrester så vill jag ha ett liv, en hårig kille och något roligt att leka med gärna av choklad, GOD choklad. Så nu vet ni! Ha det bra till nästa gång!

måndag, december 12, 2005

sömnlösa nätter....

... glider samman med dvala liknande dagar. Inatt låg jag på mitt golv och stirrade upp i taket, funderade över vad en franska filosof har sagt, att när man ligger på marken och stirrar uppåt ger man uttryck för sin dödslängtan. Jag funderade om det verkligen stämde eller om man ville få ett annat perspektiv på saker och ting. Jag drömmer mardrömmar nästan varje natt, vet inte varifrån dom kommer eller varför. Jag hatar att vara vuxen och bo ensam, det finns ingen här som kan titta om det finns monster i garderoben eller som bäddar ner mej i sängen och säger att allt bara är en dröm, som stannar kvar i sängen tills jag har somnat. Istället försöker jag jaga iväg drömmarna med radion, kan hela sändningschemat för natten utantill och känner igen radiopratarna.

Jag måste börja sova på nätterna snart igen, orkar inte med det här mycket längre till.

onsdag, december 07, 2005

överfallen

I morse vis 6-tiden blev min storebror överfallen när han skulle gå till bilen och åka til jobbet. Dom slog honom i huvudet med en kofot och hans hand blev skadad. Han kunde själv ta sig in i bilen och åka till en bensinstation där dom ringde efter ambulans och han fick åka till sjukhuset. Han ringde själv till mamma och berättade vad som hänt men när hon skulle åka och hälsa på honom så hittade hon honom inte. Ingen visst var han var och hon fick leta runt hela sjukhuset, utan att hitta honom,som vanligt på sjukhus känns det som, men tänk om nåt allvarligt har hänt, tänk om dom hade hittat något på röntgen, att hans hjärna blivid skakad. Men då borde dom ju ha hört av sig....

Men det känns så konstigt, trots att jag är 8 mil ifrån honom och inte kan göra så mycket härifrån. Mamma ringde precis innan jag skulle gå och titta på julklappar åt honom och min andra storebror, men jag kunde inte koncentrera mej, blev besatt av tanken att köpa den perfekta presenten. Något som göra hans själ mjuk, för jag tror att själen blir hård om man blir slagen med en kofot i bakhuvudet och själen ska vara mjuk, som fluffig hjärtformad kudde ungefär. En present som säger att jag tycker om honom och är inte redo att mista honom än, trots att vi inte har så jättebra kontakt i min familj. Men när jag gick i affärerna så kändes jag mej så ensam och övergiven så jag gick hem igen. Verkligheten kom ifatt mej, varken jag eller nån jag känner har direkt blivit utsatt för våld, förrän nu. Jag sitter här och äter godis och lussebullar, hoppas att min "oskuldhet" kommer tillbaka snart...

söndag, december 04, 2005

sista kvällen i vaggeryd

Jaha, nu var det här lilla äventyret i mörkaste Småland avklarat för den här gången och hur firar man inte sista kvällen här bäst om inte genom att panikplugga framför datorn? Helst skulle jag vilja gå å lägga mej för jag ska åka på förmiddagen imorgon, men jag har väldigt mycket kvar att skriva klart på arkitektur-uppgiften som är tre veckor försenad redan, så det är bara att stanna uppe och härda ut några timmar till.

Imorgon kväll ska kanske jag, jennie, pernilla och kanske linda baka lussekatter, jag vill, men jag vet inte om de andra egentligen är så sugna på det, men ja ja, vi får se helt enkelt. Nä, men jag borde väl plugga vidare, ville bara ta en liten paus, vi hörs!