fredag, maj 29, 2015

100 ord 29 Maj

När jag var liten var min favoritmusikalfilm ”Annie” och framförallt sången ”Tomorrow”. Tanken att det alltid finns en morgondag tröstade mig många gånger när jag växte upp.

Sen hände det något och helt plötsligt kommer tanken att morgondagarna kommer att ta slut smygande. Man börjar räkna gårdagarna som var och känner en enorm tomhet när man inser att de flesta av dem är helt betydelselösa i det stora hela. De är transportsträckor till morgondagen som aldrig kommer. Man får en livskris, men man överlever, för man överlever nästan allt.

Imorgon kommer dock att bli en sån där fantastisk bra morgondag!
 

söndag, maj 17, 2015

100 ord 17 maj

Låt oss prata om Kärleken. Jag har ännu inte lyckas lista ut hur den fungerar, det är fortfarande ett minerat fält som ska korsas och jag brukar inte komma särskilt långt innan jag trampar fel. Och det gör så ont när hjärtat sprängs sönder.

Jag tittar på alla runt omkring mig, de som lyckas ta sig över minfältet och jag undrar hur de gör och vad jag gör fel. Jag jämför och rannsakar men kommer aldrig fram till ett svar. Jag ger upp och tänker att kärlek är till för någon annan.

Men hamnar ändå alltid snart framför ett minfält igen.

tisdag, maj 12, 2015

100 ord 12 maj.

Sakta, sakta växer det fram en idé inom mej. Den växer ibland och blir till ett enormt, oformlig moln, ogreppbar och undflyende när jag blir otålig och försöker fånga och hålla kvar den med våld. Jag försöker tvinga in den i en form som inte passar, i ett tidsschema som inte håller.

Det går egentligen bara att hålla kvar den ett litet ögonblick i taget efter jag har slutat försöka kontrollera den, men för varje ögonblick blir den lite mer tydlig, formbar och verklig, det som vattendropparna som formar stenen. Så småningom kommer även detta moln att bli ett berg.