torsdag, juli 31, 2008

Så att jag tänkte hämta ut mitt paket från Dustin nu, skulle bara kolla så att jag hade koll på mitt SIM-kort till telefonen och vad händer? Inget, jag hittar det ju inte! GAAAAAAAAAH! Mitt liv är på det kortet och nu är det borta. jag har vänt upp och ner på hela rummet, det måste ju finnas nånstans och vad ska jag med en ny mobiltelefon till om jag inte har något SIM-kort? Helt plötsligt är inget kul längre...

Vi som ger naiviteten ett ansikte

Alltså, det är ju egentligen rätt hemskt, avrättningar och speciellt offentliga avrättningar och framför allt att förnedra de som ska avrättas på stora massmöten. Fast hade någon räknat med något annat av Kina? Någon som verkligen trodde att något skulle ändras i landet om de fick OS? Och sen så finns det IOK, de som gav Kina OS och som tydligen "framför allt gjorde en uppmaning att det inte fick förekomma." (avrättningar på sportsarenor alltså, antar att det gäller de arenorna där OS-tävlingar ska gå av stapeln). Och då har jag inte ens nämnt censuren i landet... (jag vet, jag måste hitta andra källor än aftonbladet.se...)

Och naivt är väl bara förnamnet? Jag förstår ärligt talat inte varför Kina fick OS från början, eller jo, ekonomi såklart, Finns ju annars många andra trevliga länder i Asien som inte haft OS och som säkert inte skulle tacka nej, Nord Korea t.ex., bara ett tips till IOK nästa gång.

onsdag, juli 30, 2008

pimp my blogg

Det har jag gjort lite idag, eller iaf pingat den. Jag vet inte jag kanske borde börja sätta etiketter också, fast det mesta blir ju bara blaj...

Mobiltelefoner

Jag vet att det finns folk som tycker att det är otäckt när jag bloggar så här tidigt på morgonen, men nu är det så att jag har tråkigt och måste vänta till någon kommer hem så jag kan logga ut. För saken är ju den att m in mobiltelefon är stendöd, den dog igår och trots åtskilliga återupplivsförsök är den död. Jag tror att det är dags att dödförklara den "time of death, 4.48". Det var ett dygn sedan jag ringde det sista samtalet igår då jag loggade ut och sedan när jag vaknade på morgonen var den död. jag kände idag när jag vaknade att jag var ganska irriterad och irritationen växte under min tidningsrunda och jag vet inte när det hände, men jag tror att jag har gått och blivit beroende av mobiltelefon, jag som brukade hata den. Som tur är har jag redan beställt en ny, men det är lite leveranstid på den, köpte också en digitalkamera. Så jag hoppas jag får paket snart... fast det tar väl några veckor, säkert.

tisdag, juli 29, 2008

liberalsexualitet

Det här är ett öppet brev till kvällstidningarnas sex och kärleksrådgivare, de ger ju alltid så bra svar på frågor.

Hej!

Jag är en 29:årig tjej som har ett problem som började för några år sedan då jag hittade ett intyg hos min dåvarande pojkvän där det stod att han hade suttit i kommunfullmäktige i Kristinehamn, inget fel med det men det stod att han hade representerat MUF (vi pratade aldrig politik). Det förhållandet tog slut några månader efteråt. Kanske tog jag undermedvetet avstånd från honom med denna vetskap och han gjorde slut. Senare blev jag kompis med en kille som jag visste var aktiv i LUF. Vår vänskap utvecklade sig till kompis med förmåner, så att säga trots att vi är osams om det mesta jag har inte sex med honom längre men nu har jag börjat drömma sexdrömmar om en CUF-kille istället och nu kommer vi till min fråga, hur vet man att man är liberalsexuell och är det normalt att bli det i min ålder? Går det över? Mina socialist kompisar säger att jag bara har fått en hang-up och att det kommer att gå över snart när jag inser att alla liberaler har små snoppar, stämmer det? Jag har provat att försöka tänka på andra människor t.ex. olika killar med palestinasjal men inget hjälper. Jag oroar mej också över hur jag ska säga det till mina föräldrar som har hela sina liv röstat på socialdemokraterna, ska jag skriva ett brev eller berätta det för dom ansikte mot ansikte? Vad ska jag göra om de tar avstånd från mej? Finns det någon förening eller liknande som jag kan gå med i och träffa likasinnade?

Tack för svar

Desperat Socialist.

Och nu kommer ordvitsarna jag har lovat, en del cred ska dock gå till Eklindh, han kom på en del av dem (något måste man göra när man är instängd i en varm lägenhet i Södra Ryd och inte kan sova...). Jag tänkte också om ni kommer på några egna så får ni jättegärna höra av er, framförallt vill jag har om Feministisk initiativ, FRA och de andra partierna som jag inte har kommit på något om, eller partier som jag kommit på också eller grupper...

"Hur många socialdemokrater går det åt att byta en glödlampa?"
"Vet inte"
"400, en som håller i lampan och 399 som äter Toublerone"

"Hur många sverigedemokrater går det åt att byta en glödlampa?"
"Vet inte"
"400, en som håller i lampan och 399 som försöker bli rumsrena"

"Hur många moderater går det åt att byta en glödlampa?"
"Vet inte"
"400, en som utför arbetet och 399 som kräver sänkt arbetsgivaravgift"

"Hur många från piratpartiet går det åt att byta en glödlampa?"
"Vet inte"
"400, en som håller i lampan och 399 som Wikeapedar om det"

"Hur många stekare mot FRA går det åt att byta en glödlampa?"
"Vet inte"
"400, en som håller i lampan och 399 s om partajar tills Stureplan snurrar runt"

måndag, juli 28, 2008

Näe vet ni vad, jag är skittrött ikväll och om fyra timmar ska jag upp igen, det blir inga vitsar ikväll heller...

Wohoo!

Nu kan man visst kolla på tv på mtv.com igen, trots att man inte bor i USA, mmm... nu blir det att koll apå dåliga reality-dramor gjorda av mtv igen, om en månad börjar ny säsong av The Hills... och snart kommer väl en "A shoot at love with Tila Tequlia 3" säkert, stackars lilla flicka blir dumpad två gånger när hon försöker hitta kärlek på tv, borde hon inte lära sig snart?

Apropå kärlek eller sex, men jag borde skriva klart mitt tantsnusk nu, när jag har börjat, annars blir det som vanligt, det rinner ut i sanden. OCH jag tror faktiskt inte att jag drömde om honom inatt, eller gjorde jag det det kan ju vara så att jag har blivit så van vid dom att jag inte tänker på dem längre...

Ikväll blir det fler vitsar, jag lovar :P

söndag, juli 27, 2008

Varför jag hatar män del III (jag tror att det är del III) eller hur tänker dom nu?

Egentligen hade jag tänkt att fortsätta mitt vits-tema här på bloggen idag, men så när jag var ute och cyklade ikväll så hände ju det där som allt som oftast händer när jag cyklar till Skillingaryd och tillbaka. Cykelvägen mellan Vaggeryd och Skillingaryd går nämligen en lite kort bit jämsides med E4:an, bara några hundra meter och sen viker cykelvägen av mot gamla E4:an. Men under den här korta biten händer det när jag cyklar och bilar tutar och ibland känner sig människorna i bilarna manade att sticka ut huvudet genom förnstret och skrika någonting. Grejen är att jag vet inte vad de skriker, för de kör så fort så allt låter som "ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖH" eller något liknande primitivt läte och sen är de borta. De som tutar och skriker har alla snopp bör tilläggas.

Jag undrar vad som är grejen, vad hinner de att tänka när de kör på E4:an mot Helsingborg strax utanför Vaggeryd och nästan vi avfarten till Götaströms Golfklubb och Skillingaryd Norra och de ser mig cykla där. Tänker de att "om jag tutar eller skriker så vill hon nog ligga med mej?" Eller går de på autopilot? Är de grottmänniskor fast utan påkar och varför känner jag mej aldrig sån? Varför kan jag inte få cykla ifred den där korta biten, jag vill ju ändå inte ligga med dom?

lördag, juli 26, 2008

Åh, denna jäkla bastu, jag fattar inte... Jag satte upp myggnät för fönsterna hemma i småland, jag hoppas det är svalare där när jag kommer tillbaka. Jag står inte uuuuuuuuut!
"Vet du hur många liberaler det behövs för att byta en glödlampa?"
"Vet inte"
"400, en som håller i glödlampan och 399 som tror på individen"

"Vet du hur många miljöpartister det går åt för att byta en glödlampa?"
"Vet inte"
"400, en som håller i lampan och 399 so blåser på vindkraftverket"

fredag, juli 25, 2008

roliga timmen

"Hur många socialister behövs det för att byta en lampa?"
"Vet inte"
"400, en som håller i lampan och 399 som demonstrerar"

"Hur många liberaler går det åt att byta en en lampa?"
"Vet inte"
"400, en som håller i lampan och 399 som hugger huvudet av kungligheterna"

"Hur många borgerliga riksdags ledamöter behövs det för att byta en lampa?"
"Vet inte"
"Ingen, men det finns 168 som vill göra avdrag för hushållsnära tjänster"

"Hur många kristdemokrater behövs det för att byta en lampa"
"Vet inte"
"En hel församling"
Nu är det dags för en weekend i Skövde, denna metropol, staden som alltid sover och som det blåser motvind i, för att inte tala om alla uppförsbackar... Men men, det kunde ha varit värre, tror jag. Det kommer att bli trevligt, men inte alls detta frossande i sociala aktiviteter som jag hade hoppas på (en hetrotjej kan visst inte konkurrera med Europride i Stockholm, hur stora hennes bröst hennes bröst än må vara).

Men det kommer att bli trevligt ändå, det är jag säker på, jag ska ju trots allt tillbringa den mesta i Södra Ryd och vad finns inte där ute?

torsdag, juli 24, 2008

känsliga läsare varnas

Fast det gäller mest förra inlägget. Jag har fått höra att jag börjar skrämma folk, det är ju inte alls min mening, faktiskt. Fast jag har nog en liten palestinasjalfetish och det är ju bara tråkigt att en stackars liberal har kommit i kläm. Apropå liberaler så längtar jag jättemycket till Skövde och min lilla högerbög där (eller vad han nu är)! :)

Om man kollar i en ordbok på uttrycket "Sexuell desperation" kommer man snart att kunna se den här bildendet är jag säker på!

Gårdagens inlägg

Eftersom blogger.com inte funkade igår kväll när jag skulle blogga och jag faktiskt hade något intressant att skriva om (om man med intressant menar CUF-ordföraren, OS, Robert Kronberg och mina sex-hangups på de båda)

Jag tänkte att kanske mina sexdrömmar om CUF-ordföraren skulle lägga sig under OS för inte ens en liberal i halsduk kan konkurrera med sport. Fast nu kommer ju inte Robert Kronberg till OS och det känns lite hopplöst. Kronberg har ju varit min enda anledning till att titta på friidrott, eller ja, kanske inte den enda jag gillar gång också och stavhopp och lite annat. Men Robert är ju ändå Robert och han springer ju 110 m häck och en idrottsgren med det namnet måste ju vara värt att kolla på. Att de som springer sedan har på sig en liten kroppskondom på sig gör ju inte det hela mindre intressant.

Nu vet jag inte vad jag ska göra och utan Kronberg att se fram emot det känns hopplöst. Kanske är det enda som hjälper att jag ser till att snärja den där liberalen och knulla liberalismen ur honom, något drastiskt måste ske snart, för jag blir galen! Jag funderar på att fixa fram bilder på socialist killar med palestinasjalar (man kan ju alltid göra bildcollage) om någon vet om några söta socialister så snälla hör av er, min mentala hälsa behöver dem!

tisdag, juli 22, 2008

OS och politik

En av de starkaste bilderna från OS måste vara den från OS i Mexico 1968 då de två svara medaljörerna gör "Black Power"-hälsningen under USA:s nationalsång. De båda blev utkastade från OS men deras knutna nävar innebar början på slutet för segregationen hemma i USA.

Nu när OS kommer att gå av stapeln i Kina önskar jag att se många knutna nävar, jag vet att det är ett önsketänkande, det är ingen som vågar längre, det är ingen idrottare som har ryggrad till att stå upp mot "Big Daddy" längre.

Idrotten må kanske inte ha något med politik att göra, men idrotten är ingen skyddad verkstad heller. Idrotten har större kraft än både näringslivet och politiken, om det bara var någon som hade lite ryggrad.

måndag, juli 21, 2008

men stackars liten då

Min brorsdotter på 1 år ligger nedsövd på sjukhus efter att ha råkat hävt kokande vatten över sig själv, stackars liten då. Få se om det påverkar min brors brölopp senare i Augusti, det beror ju lite på hur länge hon måste stanna på sjukhus.

Idag har jag röjt ut mitt skivbord, en massa gamla skolpapper och annat jag kunde kasta utan minsta problem jag röjde också ut lite kläder som jag ska slänga och ge bort. Säkert var det en massa annat som jag kunde kastat också om jag bara inte hade varit så nostalgisk. Imorgon ska jag fortsätta röjandet, tror att det blir gamla tidningar som ryker då och så ska jag kanske ta tag i min byrå också, den är helt hysterisk kaotisk.

Jag har fortfarande inte kommit på nåt slut på min sexserie, funderar på om den ska sluta med att CUF-killen vaknar upp mitt i natten och hela alltet har bara varit en av hans mardrömmar... Fast jag gillar inte det slutet, så jag får nog försöka komma på nåt annat. Dessutom har jag svårt för att skriva själva sexet, jag kanske får läsa några sexnoveller och få lite inspiration.

söndag, juli 20, 2008

Porrmanuset om socialist tjejen och CUF-killen går framåt, jag har bara inte kommit på något slut än, så just nu har jag fastnat bland alla sexdrömmar. Jag kanske drömmer fram nåt slut inatt, vem vet. Ordet "sexliberal" är ju minst sagt spännande...

lördag, juli 19, 2008

British Open

Golf är väl inget som intresserar mej så värst mycket, har aldrig förstått vitsen med att gå och slå på en liten hård gummiboll med en klubba. Men när ens första förälskelse från när man var fem år spelar kan jag inte hjälpa att bli lite intresserad, fast jag tror iofs inte att jag hade någon koll på vad kärlek var när jag var fem så jag vet inte om jag ens kan kalla det för förälskelse. När jag var fem så gick jag några timmar på Öppen förskola (började redan när jag var fyra, för jag var hemskt blyg) "Petersborg" hette det (om jag inte minns helt fel) och där gick också mannen i mitt fem åriga liv, Pelle Edberg, han var den finaste människan jag hade sett och vi satt vid samma bord vid fruktstunden, det var och Pelle och tre andra killar till som jag helt har förträngt. Dom liksom försvann i Pelles strålglans. Jag var kär, trodde jag iaf men jag vågade aldrig leka med honom vi tyckte heller inte om samma saker, jag tyckte om att rita, spela plockepinn och när nån läste högt för mej, han tyckte om att leka i kuddrummet, jag var rädd för kuddrummet. Det var Pelle som fick mej att börja äta spenat efter att han en dag hade suttit och berättat om hur mycket han tyckte om det under fruktstunden och jag tänkte att om jag också tycker om det så börjar han nog tycka om mej, imponera med spenat liksom (billigare än med skivsamling som man försökte med när man blev äldre). Men det gick nog inget bra, för jag minns inte att något hände och jag tror att jag skulle ha gjort det. jag minns iaf att jag fick ett kort av honom, när fotografen hade varit på besök, eller min mamma fick av hans mamma och hon fick väl ett på mej också, hans mamma alltså.

Sedan började vi på lekis jag har i Vaggeryd och han i Hok så vi såg inte mer inte förrän på mellanstadiet i Skillingaryd när det var friidrottstävlingar mellan skolorna i kommunen. Jag minns att jag genom hela lågstadiet och mellanstadiet sa till folk att jag var kär i Pelle, det var liksom enklast så. Om man inte var kär i någon så var man inte normal och det fanns ingen som jag kände förtjänade min kärlek och Pelle var ett säkert kort, jag träffade ju honom aldrig och ingen annan i min klass heller.

Sedan kom högstadiet och de från Hok fick åka till Vaggeryd fast då hade han gått och blivit en bortskämd skitunge, han var inte ens söt länge och jag kunde inte fatta att jag hade tyckt så mycket om honom när jag var liten. Iofs så tyckte jag att alla var jobbiga på högstadiet, jag hade redan gått och börjat bli bitter. Och nu när han spelar golf så kan jag inte hjälpa att vara lite intresserad av hur det går och det verkar gå lite upp och ner... Kanske är det för gamla tiders eller bara för sakens skull, vem vet. Läste att han precis missade kvalgränsen för fortsatt spel i British Open igår det var väl tråkigt för han, antar jag... Men han får väl vara glad för sin Hole-in-one som han slog för nån vecka sedan, det stod i tidningen att han vann en ny bil, det var kanske golfproffs man skulle ha blivit, eller näe.

idag ska vi till landet (Stamseryd) och fixa med stenrabbetn, en lite sväng in till Jönköping på vägen och har jag tur så blir det en lite titt i Gränna också så jag kan köpa några polkagrisar. Nästa helg blir det kanske Skövde förresten, Emil är ledig och jag vill väldigt gärna träffa honom, har jag tur hinner jag träffa Jennie också innan hon tar semester och Maria och alla andra jag saknar, känns som att dagarna kanske inte räcker till för alla...

fredag, juli 18, 2008

Fotboll eller Max, det är frågan... eller så är den egentliga frågan McDonalds eller inte, vi vet ju redan vad vissa tycker. :P

TRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅK!

Jag har tråkigt, som vanligt på fredags kvällarna här i Småland och lördags kvällarna och söndags kvällarna och måndags kvällarna för att inte tala om tisdagarna, onsdagarna och torsdagarna... Alla dagar, kvällar och nätter är tråkiga här, blääää.

Imorgon har jag namnsdag och som traditionen säger ska jag ha tårta och enligt Expressen ska jag visst ha en Cheesecaketårta, fast jag vill hellre ha Daimtårtan... jäkla Fredrik, ska alltid ha den godaste tårtan, han borde ju inte ens vara med i fruntimmersveckan, juh!

Träningsvärk i rumpan

Jag har träningsvärk i rumpan, där man får träningsvärk efter man har haft sex om man inte har stretchat efteråt, men jag har inte haft sex och jag har delat ut tidningar för länge för att det ska komma nu. Tänk om jag har juckat i sömnen när jag har drömt om CUF-ordföraren? Jag tänker att det kunde vara värre, det kunde vara KDU-ordföraren, MUF-ordföraren, Maud Olofsson för att bara nämna några. Igår när jag var ute med hunden fick jag en idé hur jag skulle kunna använda mina CUF-sexdrömmar på ett mer kreativt och konstruktivt sätt än att bara bli galen, vilket iofs är jäkligt kreativt. Jag lovade ju Daniel att hjälpa honom med ett manus till en porrserie som han vill göra eftersom jag "har koll på sånt där" enligt honom, men jag har ju haft lite problem med inspirationen fast jag kom på att jag kunde använda mina drömmar till det, kanske blir jag mindre galen på dom då. Risken finns ju iofs att jag börjar drömma fler och mer intensiva, fast frågan är ju om det går, min träningsvärk kan inte bli mycket värre.

Kanske att en ekologisk festival kan rädda mej ur det här liberalträsket, den verkar ju trevlig och Bob Hansson ska visst komma dit, kan ju drömma om honom istället eller Promeo.

en liten broshyr om pensionsförsäkring

Jag har alltid försökt tycka om de tråkiga gubbarna på tvn.
Jag har tänkt som så har jag tänkt att kanske
man blir en tråkgubbe själv en dag.
Då kan det vara bra att ha tyckt om dom hela tiden.
Likså har jag försökt tycka om knarkare, idioter och
handelsresande.
En sån kanska man också kan bli.
Världen är full av möjligheter kan jag
finna mig själv att tänka som exempelvis när det regnar.
Man måste ligga steget före.
Att tycka om de andra kan bli som att
tycka om sig själv i förskott.
Andra dagar tänker jag bara på exotiska fåglar och
läckra små vitvaror.
Det går också bra.

torsdag, juli 17, 2008

En digitalkamera, det vill jag ha, det ska jag nog köpa, frågan är bara vilken och var. Om någon har några tips är de välkomna!

Idag har jag badat hunden och min katt och jag måste säga att katten är bra mycket lättare att bada än hunden, och man själv blir inte så himla blöt heller. Nåväl, jag och djuren får fortsätta torka och jag är så trött ikväll, hur ska jag orka kolla på "Hell´s Kitchen" ikväll?

onsdag, juli 16, 2008

politisk sex

Jag tänkte att jag kunde fortsätta det här politik-temat som jag har haft den här veckan. Tidigare i veckan så blev jag ju kategoriserad som "socialist" (jag måste erkänna att jag blev lite glad, jag är ju själv förvirrad så om någon tycker att jag är socialist så är jag nog det) och beskrev mig själv som en "liberal socialist" alltså, missförstå mej rätt, jag är betydligt mer vänster än liberal, men är betydligt mer liberal än många andra socialister.

Det är ju trots allt inte så konstigt att man är förvirrad, Kommunisterna är lika naiva och trångsynta som Kristdemokraterna, Socialdemokraterna är mer moderater än Moderaterna själva som har gått och blivit ett "arbetarparti". Och Vänsterpartiet och Miljöpartiet är lika förvirrade som Centern och Folkpartiet, hur ska man kunna sympatisera med något av dom liksom?

Men tillbaka till mej, jag sympatiserar alltså med de på vänsterkanten men jag knullar de på högerkanten, frågan är varför. Fast å andra sidan jag tror att socialistkillarnan är lite för känsliga och tänker lite väl mycket på andra för min smak, liberaler och moderater däremot, de tänker ju bara på sig själva och det passar nog mej lite bättre. Ett samlag är mer än bara en orgasm brukar jag säga och det ultimata vore kanske att ha en av varje sort i sängen, en socialist för förspelet och sen får liberalen ta över själva pumpandet och sen när han är klar så går man tillbaka till socialisten för eftersmeket.

Emil (liberal) sa en gång till mej att jag behöver ha en någon som inte håller med mej för jag blir uttråkad av folk som bara håller med mej och faktiskt jag tycker det är rätt tråkigt när folk tycker som jag, finns ju inget att prata och bråka om. Men ett undantag finns, feminism, jag står inte ut med fler icke-feminist killar i mitt liv!

tisdag, juli 15, 2008

extra inlägg

Jag vet att jag har lovordat Andreas Bertilsson tidigare, men grejen är ju att det är musikvideor och musik som denna som räddar mej igenom såna här sega dagar när man känner sig mer död än levande.

Fast ju nu är det Diana Jones låten "Pretty girl" som räddar mej från total vansinne,

Don't want to drink my drinks for free
don't want to feel your eyes on me
and be the reason for some fight
don't want to be a pretty girl tonight

Och här är en länk om Försäkringskassan och dialekterna som jag skrev om igår (så ni inte tror att jag ljuger :P)

DN skriver om filmavtalet, det är visst dags för ett nytt sådant, vet inte vad jag ska säga, som både kultur- och film-människa, det är så himla komplext alltihop både kultur och film behöver ju ha pengar och visst är det lite konstigt att Dramaten får mer pengar än hela filmindustrin. Å andra sidan vet jag att företag är mera intresserade av att få med sina produkter i filmer än att sponsra Dramaten (fast Dramaten har nog inte svårast inom kultursektorn att få sponsring, de är ju ganska etablerade) fast jag som filmälskare hatar produktplacering åtminstone dålig sådan (t.ex. Bond-filmerna). Och så var det där med den illegala nedladdningen jag tror inte att det där den som urholkar filmindustrin här i Sverige, det är nog människorna bakom filmerna.

För mitt största problem med filmindustrin och som gör mej bitter och inte vill vara en del av den är den totala mansdominansen i den och om inget händer snart kommer den bara att bli värre och värre. jag vill göra mina filmer på mitt sätt utan att hela tiden behöva bevisa att jag kan, trots att jag är tjej. Jag vill inte att mina idéer ska bedömas utifrån mitt kön utan hur bra de är och jag vill inte höra något om att jag inte rent fysiskt klarar av att regissera film eller att det med en kvinnlig filmregissör inte blir samma kreativa (läs erotiska) stämning mellan regissör och skådespelare under filminspelningen. Nä, det kanske det inte blir men är vi där för att ligga med varandra eller spela in film? Och jag kan väl ligga med de manliga skådespelarna också, trots att jag är tjej, eller kanske just därför.

Titta, nu blev jag bitter igen, det är precis på grund av detta som jag lade mina filmdrömmar på hyllan efter Skövde-tiden, jag vill inte vara en sån här bitter person och folket som jag träffar på inom filmen gör mej sådan.

"Det var ingen blixt, det var bara jag som blinkade"

Det var någon som sa att universum inte kretsar kring mej och jag sa ”W000000000t?”.


Alltså kolla här, jag berättar om min sex hang-up och han tar semester, typiskt människor med snopp sådär gör dom heeeeeeela tiden. Problemet är bara att jag inte vet hur jag ska tolka det, jag skulle kunna tolka det som att han tar ledigt och slappnar av för att han nog är lite stressad nu och vi vet ju vad stress gör med människor med snopps ”stånd”punkt, den blir ju lätt lite slapp och det vill vi ju inte (och i mina drömmar finns det minsann inget slapphet det kan jag intyga) eller så är det en diss fetare än McDonalds hamburgare.

Och sen tänker jag att folk kanske inte förstår min humor, eller ni tre som läser bloggen och känner mej gör väl det och jag får hoppas att det bara är ni tre, för jag är inget bra på såna däringa smileys. ;P Vad det nu har med hans semester att göra.

Nåväl, mina sexdrömmar är kanske är borta till dess han kommer tillbaka, annars så får jag ladda ner alla säsonger av ”Entourage” och maratontitta på dem, så ger det sig nog.

Åhhåhh, vill ni precis som ha ett trumljud när ni drar vitsar? Kolla vad jag hittade, perfekt, nu måste jag bara komma ihåg att ta med mej datorn och internet nästa gång jag vitsar till det!

P.S. Någon sa efter mitt långa blogginlägg igår (någon som orkade läsa det till slutet) att mitt ex var en idiot, det må så vara, men är jag inte också en idiot som lät honom vara en och framför allt var tillsammans med honom (hans idioti var inget som plötsligt blossade upp precis)?

måndag, juli 14, 2008

Idag känns det som ett långt blogginlägg (man tänker ju så mycket under sin tidningsrunda). Framförallt tänkte jag på det här med Försäkringskassan och dialekterna i nuläget hittar jag dock inget om det på Internet så jag antar att jag får återberätta från huvudet. Försäkringskassan har alltså spelat in tal till sin webbplats vilket är ju jättebra för t.ex. synskadade, fast grejen är att de har spelat in ett par olika dialekter t.ex. småländska västgötska, gotländska, stockholmska, finlandssvenska osv. men inga andra språk än svenska och de skyller på tidsbrist. Grejen är ju att jag kommer ju från och bor just nu (det gamla vanliga ”jagären29årigloosersominteklararavattfixasinaexamernaochfånåtjobb-ochdärförtvingasflyttahemtillmamsenochpapsen”) i Vaggeryd mitt i Småland, har bott sju år i Skövde och mer än ett halvår i Stockholm och ingenstans har jag haft några som helst problem med att kommunicera med folk trots diverse dialekter, så jag vet inte, jag tycker nog att försäkringskassan lägger ner tid på fel saker, bara för att man kommer från Småland så förstår man faktiskt svenska!

Det enda jag har att klaga på i kommunikationsväg är i Stockholm och gäller det manliga könet och det här med att jag som tjej ibland blir helt crazy och går ensam på gatorna som vem som helst och inte vill ligga med någon för den sakens skull eller vill bli tafsad på eller tilltalad till. Helt galet, jag vet, lika galet som att man är CUF-ordförande och inte vill ligga med någon (eller så vill man det, att vara ordförande för något politiskt ungdomsförbund borde ju vara lika med att få ligga med hur många idealistiska 17-åriga tjejer som helst

Apropå 17 åriga tjejer så var det ju det här med Coop Forum och kondomer, när jag vari Jönköping senast så såg att de hade satt ut en skylt med kundinformation om hur man köpte snus, tobak, rakblad och kondomer i en sån där automat och så längst ner så stod det ”Och du, du måste vara 18 år”, Det stod bara så, jag funderade på att gå å fråga om det gällde kondomer och rakblad också, fast jag gjorde inte det jag hade ju liksom bättre saker för mig. Men visst låter det lite konstigt, iofs är det ju trots allt Jönköping och där är inget sånt konstigt. Jag hoppas att jag missuppfattade det hela att 18 års-gränsen bara gällde tobak. Annars så förklarar skylten ett och annat framför allt varför klamydia och andra könssjukdomar ökar bland unga, de får helt enkelt inte köpa kondomer!

Och så tänkte jag på det här med att vara looser och inte klara av att ta någon examen, mitt ex a.k.a. ”stridsvagnen” menade ju att han klarade ju av att ta en ingenjörsexamen och det är ju mycket svårare än filmvetenskap och berättarteknik tillsammans så det bevisade ju bara att jag var dum i huvudet som inte klarade av det där. Och jag antar att jag fortfarande är dum i huvudet för flera år efter har jag ju fortfarande inte gjort klart dem och jag antar att jag får vara dum i huvudet ett tag till. Fast jag vet inte vad som gör mej till störst looser egentligen att jag inte har fixat mina ex-jobb eller att jag var tillsammans med honom så länge som jag var.

På tal om pojkvänner och annat löst folk, en tjej kompis till mej ondgjorde sig över att hennes pojkvän spelade GTA hela tiden och att han inte hade tid med henne, inte ens för samlag. Samlag är ju oss tjejer lika med motion så inte nog med att hon aldrig blev pålad hon blir ju tjock också! Hon är helt enkelt blivit brädad av ett TV-spel och jag av en multinationell snabbmatskedja men jag tycker inte att det är så mycket att gråta över vem kan gå emot en stor industri som TV-spelindustrin och ett så stort företag som McDonalds. Det verkar som att vi tjejer har mer att konkurrera om killars uppmärksamhet, för killarna har ju i princip bara andra killar att konkurrera med medan vi har ju tv-spel, Internet /dvs. Internetporr), onlinespel, multinationella företag osv att tävla mot. Ett faktum som fick min och min kompis att börjar prata om choklad och glass istället apropå det här med tröstätning. Fazer Mariannechokladkaka rekommenderas till alla som gillar Fazer och Mariannegodisarna btw!

Nu ska jag sova, igen. Natti eller God Morgon!

söndag, juli 13, 2008

hur gick det här till då.

Hmm, hur gick det här till? Citerat från en msn-konversation,

Eklindh säger:
Jag tror nog att du skall gå in och läsa Magnus blogg. Han skriver om dig.
Sarha-Vaggeryd tlls vidare... säger:
jag har redan läst
Sarha-Vaggeryd tlls vidare... säger:
om han inte har skrivit mer
Eklindh säger:
Så nu är du en del av "politikerbloggarna"
Sarha-Vaggeryd tlls vidare... säger:
ja, tänk vad en liberal opolitisk palestinasjal kan ställa till med... och en sex hang-up
Eklindh säger:
Jag funderar på om jag skall skicka ett "skvallermail" till honom med lite info om dig. Du är ju inte så socialist som du vill verka. Du är ju liberal innerst inne.

Jag vet inte om jag trivs på den här "politikerblogg-scenen" förhoppningsvis så är det nåt som går över snart, så snart mina sex drömmar har lagt sig. :P Jag vill ju bra babbla om mitt och jag tror ju inte på några lätta sanningar. Det är väl det som är mitt problem, det som gör att jag inte hör hemma nånstans på den politiska skalan, men jag känner bra mycket mer vänster än höger. jag funderar på om det finns nåt som heter "liberal socialist", alltså en socialist som inte tror att alla problem löses bara för att man höjer skatten. Å jag tror då rakt inte att några problem löser sig (iaf inga av mina) för att man sänker arbetsgivaravgiften, förmögenhetsskatten eller att folk får jobb för att man sänker a-kassan eller att folk blir mindre beroende av sänkt socialbidrag. Och jag gillar Public service och vill att den ska kosta och så gillar jag ju facket.

Jag tror jag behöver ha en Palestinasjal att hålla in nu när det blåser hårt...

Euruka!

Jag vet vad det är, det är en liberal opolitisk Palestinasjal för liberaler och liknande, fast jag läste nånstans att palestinasjalen inte längre var politisk utan ett modeplagg, men liberalerna har visst tagit fram en egen version av den ändå verkar det som. Undra om vi på andra sidan kommer att göra något liknande med någon av "deras" symboler, jag funderade på golf (moderatbandy) som har blivit en folksport nu, är det motsvarigheten?

palestinasjalens förtrollning är bruten?

Fast nu när jag tittar lite närmare så är det nog ingen Palestinasjal ens, men den är rutig som en sådan och har fransar som en sådan, men även om it walks like a duck, talks like a duck så är det nog ingen anka ändå. Jag just en klipp på youtube där CUF-ordföraren (utan nåt om halsen) sa att han älskade McDonalds, känner redan hur min sex-hangup börjar mattas av...

Nu ska jag ut och cykla tror jag, tills det börjar regna, imorgon ska jag blogga om kondomer, bara så ni vet! Coop Forum på A6 i Jönköping har 18 års gräns för att köpa kondomer, är inte det lite galet?

Har jag nått botten nu?

Det är knappt jag vill erkänna detta men jag funderar på om jag kan sjunka mycket längre. Det är är nämligen så att efter allt med FRA-lagen och sånt så har jag börja drömma konstiga drömmar om en ungdomsförbundsordförande på fel sida av partiblocken. Jupp, det är snuskiga drömmar med ett borgaras, en liten politikerbroiler, det handlar om CUF-ordföranden, Magnus Andersson (jag hittade bara foton där han såg mer ut som en KDU-are än vad jag kan leva med, så det fick bli hans blogg istället). Jag tänker dock att det kunde vara värre det kunde ju vara en KDU-are och let´s face it, mitt livs kärlek so far var en gång i tiden aktiv i MUF. Men jag vill att dessa liberala sexdrömmar ska sluta, det måste ju finnas söta socialistkillar i palestinasjal, för grejen är att det är sjalen som är grejen (och så är han ju faktiskt lite söt också, för att vara liberal alltså)...

lördag, juli 12, 2008

jag hittade ett par skor till bröllopet och mamma hittade ett par byxor, skönt, slipper man tänka på det mer... förutom ett par skor till henne också och avmaskning till katterna. och så present, jobbigt att min bror fyller 40 år nu i sommar också det blir liksom två presenter nästan samtidigt, hur ska detta gå?

fredag, juli 11, 2008

Roadtripp

Idag vart det en roadtripp med familjen. Till Mariannelund och Vimmerby gick färden med en fika och mjukglass på Eksjö camping på vägen hem. Vi var i Mariannelund och köpte lite marknadsgodis och sedan åkte vi förbi Bullerbyn på vägen till Vimmerbyn och tog svängen kring Hultsfred innan vi kom fram till Vimmerbyn där vi gick en runda på stan och mamma och pappa köpte bröd. Sedan tog vi den snabba vägen hem med ett litet stopp på Eksjö camping och tittade på får med några lamm och frireligiösa människor samt lyssnade på ett soundcheck med kvällens musikunderhållning och några frireligiösa barnsånger som de sjöng under barnens lekstund sen åt vi mjukglass och åkte hem.

När vi kom hem tog jag tag i mitt cyklande som jag har tänkt på ett tag, jag tänkte börja cykla en sväng varje dag, för att det är skönt och när man delar ut tidningar så måste man ju stanna överallt, det är inte lika skönt som att bara trampa på. Det var väl allt som jag hade att skriva idag, imorgon blir det att fortsätta med cementrören och åka in till stan (Jönköping) och hjälpa mamma hitta ett tpr byxor eller kjol till min brors bröllop, skor behöver vi också.

torsdag, juli 10, 2008

Idag tänkte jag skriva om matkorn, matvete, mathavre, bulgur, couscous och qinoua men just nu är jag så trött så jag nöjer mej med det.

onsdag, juli 09, 2008

"Hej FRA!
Det finns ingen anledning att läsa mitt mail. Jag har ingenting att göra med Hizbollah, PKK eller Teyrbazen Azadiya Kurdistan. Jag har aldrig gjort Zakat eller tillverkat ABC-stridsmedel, jag vet knappt ens vad Al Manar betyder. Men tack för visat intresse!

PS. Terroristattacker kommer knappast att planeras över okrypterade mail. Sabba FRA-lagen på www.hejfra.se"

Såhär t.ex. kan man skriva i sina mejl framöver så att man får nåt för sina skattepengar, jag menar ska skola, vård och omsorg bli privatiserade och skyhöga avgifter på allt kul men inget höjt studiemedel så får man ju liksom se till att man får tillbaka minst lika mycket!

tisdag, juli 08, 2008

Om jag visste hur man stavade mitt ångestljud hade jag skrivit det här, men jag vet inte, antagligen skulle det se ut nåt som ÅÅÅÅHHHRRRHRHRHRHHHHRRRRRRRHHHH! Eller nåt.

måndag, juli 07, 2008

Men det är väl ingen som har sagt nåt om att man ska sluta signalspana, trots att det känns lite 50-tal, frågan är väl hur, på vem och på vad. FRA-lagen är ju tossig just för att den generaliserar den digitala kommunitationen som om den fungerar på samma sätt som t.ex. radiovågor, vilket den inte alls gör. Att överhuvudtaget prata om digitala signaler utanför landets gränser är ju absurt, de flesta meddelanden inklusive detta rör sig ett antal gånger över gränserna vilket är helt naturligt med alla trådar och kablar hit och dit. Därmed inte sagt att nån ska ha rätt att läsa dem alla och varför kan inte brevsekretessen även gälla e-mejl, det är ju också personliga brev som skickas mellan två människor. Dessutom är väl spam och datavirus ett större hot mot Sverige än det som FRA kommer att hitta och det kommer de ju inte att spana på eller stoppa, då hade det ju iaf varit en mening med allt ståhej.

Fast jag vet inte, enligt rubriken skyddar ju FRA mot missiler, skulle det då inte vara bättre att flytta FRA til där det finns missiler, är det myndigheten i sig eller byggnaden eller kanske människorna som jobbar där som skyddar. Man kanske skulle fälla ut FRA över Sverige som ett höje, ett ozonlager, har vi tur så skyddar det också mot UV-strålning. Aftonbladet och dess rubriken...

söndag, juli 06, 2008

lördag, juli 05, 2008

Om man skulle titta på japansk kvalitets film ikväll när det regnar?

fredag, juli 04, 2008

Det blev inga cementrör gjorda idag istället fick jag en Angelina-läpp och det är ju inte fy skam det heller. Min överläpp svullnade upp under min tidningsrunda och det såg ut som jag hade tryckt in en massa tjafs i överläppen fast bara på ena sidan och det var svårt att prata men nu har det lagt sig en hel del som tur var. Planen för dagen var iaf att göra cementrör efter maten men som vanligt när man ska göra något med föräldrarna så tar de liksom över hela projektet så jag blev sur och sen började det regna så det blev inga rör idag, få se om vädret och samarbetet med föräldrarna blir bättre imorgon. Alltså det behöver inte vara gassande sol och asvarmt för då är det bara jobbigt att hålla på med kroppsarbete, det kan vara svalt men utan regn, tack.

Imorgon ska jag duscha, jag vågade inte göra det idag utifall det skulle bli en svallvåg eller översvämning p.g.a. min enorma läpp, den hade kanske inte ens fått plats i badkaret...

torsdag, juli 03, 2008

barn, värme och tvätt har varit dagens ledord. Imorgon ska jag försöka gjuta cementrör, önska mej lycka till!

onsdag, juli 02, 2008

Nu har mitt rum blivit så så där varmt igen, jag gillar det inte, men det är ju fint med solen...

tisdag, juli 01, 2008

När jag bar sten idag kom jag på ett ämne som jag skulle blogga om ikväll, men så glömde jag bort det. Det enda jag kommer på att skriva nu är att fusk är sånt som män över 30 håller på med.