fredag, maj 30, 2008

I går blev min bror varslad om uppsägning, ytterligare ett företag ska flytta till Kina och det fick mej att börja visualisera framtidens värld. The new worldbank handlade ju mycket om den nya urban världen och urbana regioner och jag har tänkt på vad många industrier det måste finnas i Kina och Asien, Asien är liksom världens industriområde, området ingen vill bo jämte och därför alltid finns i utkanten av staden/samhället/byn.

Och känns inte Nordamerika som en gigantisk stor förort med sina fotbolls mammor i sina stadsjeepar, ansade gräsmattor och identiska hus på identiska gator i all oändlighet. Just nu är det ju väldigt modernt med etnomode och naturfärger, d.vs. allt som ser ut att komma från Afrika (fast är sytt i Asien), därför blir ju Afrika stället att bo om man har en lite friare själ, en liten konstnärssjäl.

Europa är kontorsområdet, men hipp, minimalistisk arkitektur, jätte gigantiska skyskapor och en massa börsmänniskor som springer omkring, till synes helt utan mål, pratandes i handsfree och med en portfölj alt. om de är lite mer ungdomligare en axelväska typ Dj-väska.

Sydamerika med sina karnevaler och knarksmuggling får stå för det roliga här i välden, sprit, knark, porr och party. Ett enda stort nöjesdistrikt och när vi ända är inne på underhållning så ser jag med i framtiden hur vi göra hela Australien och Nya Zeeland till ett stort ända nöjespark! Dom har ju redan delfinerna och de galna sporterna, bungy-jump och broklättring!

torsdag, maj 29, 2008

P3... igen...

Det är ingen nyhet att jag inte är ett fan av p3-s senaste förändringsprocess. All amina favoritprogram försvann och jag har nästan helt slutat lyssna på kanalen, å andra sidan börjar jag kanske med mina 29,5 år bli för gammal för den. Men det finns dock några program som jag gillar och som tur är kan man lyssna på dom på internet, nu när man inte lyssnar längre alltså. Så här kommer min lista på ännu lyssbara P3-program,

Verkligheten, som Flipper, fast annorlunda. Lite som att sitta och tjuvlyssna på folk på bussen, fast annorlunda.

Mammas nya kille, har gillat det från allra första början

Eru edgy, mest för deras rapportering från en viss blogg av en tjej som visst ska bli "hetast på stureplan". I sommar ska det visst sändas Hallongrottan istället.

p3Dokumentär
/p3Special, alltid bra radio.

Cirkus Kiev, har jag också gillat från början.

Dessutom lyssnar jag på P3Pop ibland...

onsdag, maj 28, 2008

Det är när man fryser om rumpan som man kommer på de bästa idéerna som att sno runt en filt om rumpan innan man lägger sig efter sin tidningsrunda.

tisdag, maj 27, 2008

rabarberkräm

Finns det något godare än rabarberkräm med mjölk och ostmackor på kvällen? Jag tror inte det och ikväll var det första gången den här sommaren som jag åt det, gottgott...

I morse var det en jobbig bil med några motorburna ungdomar i som körde runt på distrikt när jag delade ut tidningar, det gillade jag inte, jag blir så himla stressad, speciellt eftersom jag inte vet vad de vill, göra inbrott, skrämmas etc. Men mest vill dom väl bara åka runt i sin bil och vara lite coola, när ingen ser...

måndag, maj 26, 2008

Sommarens stora projekt, utöver studierna blir att röja ut mitt rum och städa i varje hörn och rensa ut och kolla vad som egentligen finns i alla kartonger som har stått här sedan jag flyttade första gånger, för typ sju år sedan, nästan åtta. Det kommer att ta både kraft och tid så jag får kanske se till att klara av en del skola först.

söndag, maj 25, 2008

Så länge som det går dåligt för Charlotte Perelli i eurovision songcontest, så länge finns det hopp för mänskligheten. Tyvärr är ju hoppet ute för Sverige, men det finns ju andra trevliga länder bara jag får ta med Keso så....

lördag, maj 24, 2008

Dagen nya

Vet int eom den är så ny längre, men idag provade jag iaf Daim med skogsbär (limited edition). Den smakade väldigt mycket bättre än vad jag trodde att den skulle göra. Väldigt söt, som vanligt, men ändå en ganska frisk smak, eller bärig, kanske... Först var jag lite fundersam exakt var man skulle hitta skogsbären och det visade sig att de fanns i själva dajmen. Sen kan man ju fundera på exakt hur mycket bär och hur mycket kemiskt smakämnen som den innehåller, frågan är om man egentligen vill veta. Men jag ger den godkänt och det är ju inte fy skam.

fredag, maj 23, 2008

Näe, idag har jag faktiskt inget roligt att skriva...

torsdag, maj 22, 2008

Imorgon kommer det att trilla in lite lön på mitt konto, hela 3800 kr. och när det blir nya löneavtalet träder i kraft kommer det att bli väldigt mycket mindre, så det gäller att glädjas medan man kan! Vilken tur att man inte har någon hyra att betala, det skulle ju inte gå runt alls...

onsdag, maj 21, 2008

min dröm

Jag drömmer om att skapa en liten tresamhet med mej, Markus Krunegård och Ani DiFranco. Jag är kär i de två, mest herr Krunegård, med det där har egentligen ingen betydelse.

Så här ser min dröm ut, vi tre ska bo i ett litet torp nånstans med veranda och dom två ska sitta på den och göra musik ihop och jag kan ju baka och laga mat och sånt, och smånynna till deras musik, sjunga gör jag bara inte... Torpet ska nånstans där det antingen är sommar eller vinter med snö, det får vara lite höst och vår, men inget jobbigt regn, bara stilla sommarregn och något ösregn då och då, så vi tre kan sitta inne och titta på regnet och dom kan klinga på deras gitarrer och jag kan smånynna lite, men jag sjunger inte. När det sedan snöar ska vi sitta framför den öppna spisen och dricka varm choklad och dom ska spela gitarr såklart och jag kan smånynna lite, men jag tänker inte sjunga.

Jag tänker mej också att det kommer att komma fler musiker och konstnärer och liksom bor hos oss lite till och från, jag tror att de kommer att bjuda in folk, men jag kommer att ha vetorätt på vilka som får komma, för det är ju trots allt min fantasi...

Och sen ska vi tre bor där i torpet tills vi dör, men jag tänker inte sjunga nåt...

tisdag, maj 20, 2008

sexerbjudande

"MISSA INTE VÅRT FANTASTISKA ERBJUDANDE!

Vid köp av någon av våra lyxdockor eller lyxvaginor får du en gratis sexfilm 4 timmar och en gratis vaginadoft på köpet."


Så stod det på en sexleksaksajt jag besökte igår och visst är det ett spännande erbjudande, men det väcker onekligen lite frågor. Om man köper en manlig sexdocka ingår vaginadoft också?
och vilken sorts lukt är det, är det liksom när det är lite ph-obalans och luktar lite mer eller när allt är frid och fröjd och det inte luktar så mycket? Jag tänker att om man nu ska ha en i flaska så borde den väl lukta lite mer... alltså som en fitta i obalans.

Jag hittade även den här produktbeskrivningen,

Inflatable Man

Uppblåsbar män i naturlig storlek med öppen inbjudande mun och en härligt trång stjärt.
Create your own American epic with this ranch stud!
Enjoy this life size inflatable doll with ready open mouth and tight n ready butt.
Put him in your ranch bed and ride him, cowboy!

Först tänkte att det kunde lika gärna vara en textstrof ur en country-låt, en dålig sådan iofs och sedan började jag fundera över vad för slags syn jag har på countrymusik egentligen.

måndag, maj 19, 2008

jag trodde facket var på arbetarnas sida och inte arbetsgivarna...

...men jag kan ha fel, antagligen så har jag det också, hur kan man annars förklara den, av facket framförhandlade lönesättningen, som t.o.m. innebär sänkt lön för vissa tidningsbud?

söndag, maj 18, 2008

Dagens låt och sinnestämning

Just när jag hade skrivit klart min blogginlägg för gårdagen, fem minuter innan midnatt så försvann först mitt trådlösa internet och sedan gick min dator och hängde sig. Dagens låt är därför Imogen Heaps Angry Angel.

Min trädlösa internet funkar fortfarande inte, men som tur är finns lite trådinternet kvar i det här huset...

fredag, maj 16, 2008

dagens citat

"det är inget fel på att läsa deckare men det finns annan kultur också"

torsdag, maj 15, 2008

jodå, nu vart det kväll igen, men tyvärr har jag inte fått ett dugg gjort med c-uppsatser och sånt idag. Kanske gick det lite för bra igår, men jag kanske kommer igen imorgon, vi får hoppas på det, tisdag närmar sig och jag kom på att jag borde kolla igenom gestaltningsdelen också.

onsdag, maj 14, 2008

kan det verkligen vara så?

Att jag snart kan ha en examen i hand? Vet att jag har lite administrativt att fixa först och kanske ta och prata med examinatorn att jag snart är klar med mina ex-jobb, men det där är ju bara petitesser...

tisdag, maj 13, 2008

Just nu!

Det är ju just nu som det är som finast! Jag älskar de gula maskrosfälten och rapsen blommar ju också. Jag tycker om alla frukt och bärträd som blommar och alla igelkottar som är ute och springer i tid och otid. Det är inte heller så varmt nu, inte så jobbigt varmt och vindstilla som det kan bli under sommarmånaderna. Däremot väntar jag med spänning på den kommande bär och svampsäsongen med tillhörande fotboll och senare även OS.

måndag, maj 12, 2008

Inatt vaknade jag 23.47 och trodde att klockan var 2.47, jag fick panik och klädde snabbt på mej, innan jag kollade på klockan och listade ut vad den egentligen var, det tog några minuter ska erkännas. Sen var det ju bara att ta av sig kläderna och gå å lägga sig igen. Idag ska vi nog till landet och klippa gräs, egentligen borde jag stanna hemma och vila armen och plugga, men det gör ju ont i armarna när jag skriver också och dessutom är det rätt skönt att jobba lite med kroppen medan solen skiner, som den inte gör annars när jag är ute och cyklar, dessutom ska väl int emi na föräldrar behöva slita ut sig, pensiosar som de är!

söndag, maj 11, 2008

Jodå, då var det söndagkväll igen jag tycker inte om det, det betyder att jag ska upp imorgon igen och mina armar gör fortfarande ont. Jäkla inflammation som inte kan gå över nångång! Min cykel håller på att gå sönder, ekra för ekra, två ekror på bakhjulet har gått av och jag är lite rädd att hjulet snart viker sig helt, det skulle vara mycket jobbigt.

lördag, maj 10, 2008

Om jag ändå kunde kommma på nåt fyndigt att skriva ikväll, men det gör jag inte. Snart är det hockey (om den inte redan börjat) och jag tänkte kolla lite. Dagen har bara försvunnit i värmen och jag antar att söndagen kommer att försvinna den med och sen är det måndag igen...

Jag hade blivit nominerad till kostymansvarig i spexet, jäkla skitområde, jag gillar ju inte ens att sy egentligen är dessutom askass på att sy kläder, det enda som är roligt är att köpa tyg! ja tackade nej iaf, tror inte på distansförhållande just nu...

fredag, maj 09, 2008

sådan husse, sådan hund

Undra om det gäller mattar också och katter? Just nu sitter iaf jag och Keso gömmer oss lite för alla barn som är här och firar mamma, de är lite läskiga och väldigt högljudda, det tycker både jag och Keso. Annars har jag inte gjort så mycket idag, fixat klart kakor och varit ute med hunden och haft ont i armarna, men det är ok, synd att klaga liksom.

Om jag tar en impren innan jag cyklar iväg på tidningsrundan så gör det iaf inte så ont när jag jobbar, det är alltid något att glädjas över, dessutom är det lördag imorgon, det betyder att det snart är söndag!

torsdag, maj 08, 2008

en bra sak med att bo här i småland är att det är väldigt nära till tvättmaskinen och att man inte behöver boka tvätttid, dessutom kan man också välja om man vill hänga upp tvätten utomhus för snabbtorkning, det är bra!

Värken i armarna består men mensen är på upphällning, skänt att bli av med ett elände iaf, fast idag när jag packade tidningarna råkade jag knäcka till ryggen på nåt sätt, hoppas att det resulterar i ännu mer smärta.

onsdag, maj 07, 2008

Snart är det dags för hockey och min fot har somnat, jag tycker att det är lite onödigt av den att sova när resten av kroppen är vaken, den får ju sova sen, inatt.

tisdag, maj 06, 2008

Allt på en gång

Idag har jag både syltat och saftat, fått en inflammation i armen och mens och jag tror att jag kan ha en inflammation på gång i andra armen också, det gör t.o.m. att blogga... Imorgon ska jag baka lite och på fredag fyller mamma pensio, inte för att hon har råd att gå i pension men ändå, en kaka eller två är hon väl värd iaf!

måndag, maj 05, 2008

Oj, nu glömde jag nästan...

Idag har jag lärt mej att man inte ska ha trosor under pyjamasbyxor, det blir alldeles för varmt och fuktigt då, så att de...

söndag, maj 04, 2008

trädgårdsarbete

Idag har jag ägnat mig åt lite lätt trädgårdsarbete, gjort buskar till klot och tagit bort döda hallongrenar, det tog nästan en hel timme, vilket jag tycker är lite konstigt, så mycket gjorde jag ju faktiskt inte. Dessutom blev jag väldigt svettig efteråt. Fast det är ju väldigt skönt på nåt sätt att hålla på med trädgårdsarbete, undra om det finns nåt jag kan göra imorgon också. Grannen däremot han och hans fru har nästan tvångstankar om sin trädgård, gräset ska klippas minst en gång i veckan (de har redan börjat) och häcken och trottoarkanten ska tokrensas och städas i ett svep liksom, snabbt ska det gå och effektivt ska det vara. Jag förstör inte hur dom orkar och att dom inte ens tar lite raster då och då när de håller på.

Fast det kan ju vara jag som har tvångstankar på att spionera på grannen och deras trädgårdsarbete.

lördag, maj 03, 2008

WOW!!

Jag vet att det är helt sjukt, men nu har faktiskt sceintologerna hittat ända hit ut till landsbygden! Jag trodde dom bara hängde i Hollywood med kändisarna där, men ack vad fel jag hade. Tja, nu var det inte till Vaggeryd de hade hittat, det vore ju lika overkligt som deras tro på UFo:n och mentala blockeringar i våra hjärnor, nej, de hade hittat till stugan på landet och lagt en lapp i brevlådan. Av nån anledning så känns det hela trots allt lite glammigt, men nu är jag och min familj alltför fattiga att gå med i deras församling, hade dom varit smarta hade dom ju kollat i taxeringskatalogen innan de la lappar i brevlådan hos folk, då hade de ju också kunnat spara in en hel del tryckkostnader, men å andra sidan med alla de kändisarna så borde de ju ha råd med att lägga en massa lappar överallt.

Hmm, de skulle ju kunna göra såna där små seriehäften som en del kristna människor lämnar efter sig här och där, jag menar det finns ju en hel del scifi-serier en mer eller mindre liksom...

fredag, maj 02, 2008

Det ösregnade i natt när jag delade ut tidningar i en jacka utan luva, men jag hoppas att mitt varma bad tog död på de flesta bacillerna. Natten som kommer ska visst bli kall, få hoppas inte alltför kall så bacillerna kommer tillbaka, jag vill inte bli sjuk, liksom.

torsdag, maj 01, 2008

problemet med spexarna..

är att de tar sig själva på alldeles för stort allvar, ett spex är ett spex inget mer! Dessutom har de flesta av dom alldeles för höga tankar om deras skådespelar och sångtalang, men å andra sidan kan ju mentala åkommor vara rätt charmiga ibland... eller inte...