fredag, februari 29, 2008

dimensioner

Den som bestämde att världen ska bestå av tre dimensioner, den skulle jag vilja ta ett snack med. Mina ögon blir skela av över en veckas 3D-modellering och jag har minsann kvar att göra på måndag. Men det går framåt iaf och jag antar att man får vara glad för det. Dessutom är det jobbigt att rotera på saker när man måste ta hänsyn till tre olika grafer och så just när man tror att man har listat ut hur det funkar, så var det fel. Altt sker på vinst och förlust, man trycker lite här, pillar lite här och skakar lite på musen så får man se om det blir rätt, eller om man får göra om. Jag tror att världen skulle vara minst lika rolig tvådimensionell.

Och hur tänkte Yahoo när dom bestämde sig för att satsa på ett fyrdimensionellt modellerings-program?

torsdag, februari 28, 2008

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

det är iaf mer konstruktivt än BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJS!

eller GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAY!

onsdag, februari 27, 2008

National Museum

Grejen med NM är att det just är "Naaaaaationaaaaal Museum" och jag lider med dom. Dom har allt emot sig när det kommer till att utveckla utställningarna, byggnaden, besökarna och staten som de får pengar från. I deras nya utställning Toulouse-lautrec har de försökt få till en lite "ruffig" känsla i scenografin, det funkar så där, eftersom det är ett ganska välorganiserat kaos, det ser lite för strukturerat ut för att kännas äkta. Men tänk vilka rabalder det skulle bli om de verkligen gjorde något annorlunda, men kanske skulle vi få ut något bra av det, kanske skulle kulturministern bli helt galen och ursinnig och vid hennes ålder vet man ju inte om vad som kan hända...

Men vem skulle då se till att kulturarvet blir bevarat, och varför kan ingen svara på exakt vad kulturarvet är?

tisdag, februari 26, 2008

Jag tänkte göra pannkakor och ta med sig till lunchen imorgon, men det får bli gryta och nudlar istället, jag orkar inte steka nåt ikväll. Jag var på Nationalmuseum ikväll och nu vill jag bara äta nåt och sova.

måndag, februari 25, 2008

Det är väl typiskt, hela hösten gick jag runt i den stora staden och var bitter och ensam. Men nu när jag har börjat räkna ner till avfärd, ja, då träffar jag människor. Imorgon bär det av till Nationalmuseum, förhoppningsvis, men några nya människor jag inte har träffat förut...

söndag, februari 24, 2008

idag är jag tom, idag är jag lat, idag är jag nyduschad.

lördag, februari 23, 2008

jag har ätit lite för mycket socker på sistone, det känns i hela min kropp, som när min kropp skrek efter fibrer och jag fick tokhandla morötter. Nu behöver den en rejäl detox, men det kan den se i skyarna om, det finns ju socker i allt man stoppar i sig.

fredag, februari 22, 2008

Jag trodde aldrig att några av mina skisser kunde göra någon så hemskt arg och upprörd, men chefen blev helt galen när han såg dem, det är ju bara lite tusch på papper. Som om konferensens möblering och var man ställer scenen bestämmer om konferensen blir stiff eller inte, det är väl det som händer PÅ scenen eller runt om den som är det viktiga...

Jag blir så trött jag orkar inte mer, jäkla piss praktik!

torsdag, februari 21, 2008

Jag har apmycket att göra just nu, orkar inte ens att tänka och jag blir åksjuk av 3D-modellering, t.o.m. Final cut CP är dum mot mej nu, men det är ju inget nytt iofs.

onsdag, februari 20, 2008

nya maträtter

Emo-pizza är som punkgryta fast i pizza-form man tar det man har hemma som passar på en pizza.
Neo-klassiska biffar med potatisklyftor är pimpade köttbullar och potatis och lökklyftor,

sovmorgon

Idag har jag sovmorgon, det är skönt för det blev lite sent igår. Men det är inte därför jag har sovmorgon utan för att jag tänkte stanna hemma och göra lite skisser på exakt hur konferenslokalen ska se ut och möbleras och det är bra mycket lättare att göra sånt hemma än på kontoret. Inga telefoner eller människor och jag kan vara naken om jag vill och alla vet att man skapar bäst naken!

tisdag, februari 19, 2008

jag råkade...

...bli medlem i Hyresgäst föreningen, han godtog inte ett Nej som ett svar, liksom. Dessutom kunde jag ju inte ge ett bra svar varför jag inte skulle bli medlem mer än att jag inte har några pengar alls, det godtogs inte heller, så nu sitter jag här med ett medlemskap i en förening som jag inte vill med. Dessutom har dom fått en amssa kontaktuppgifter fel bland annat mitt bankkontonummer, så dom kanske ringer nångång, när dom inte kan dra melemsavgiten och då kan jag kanske fråga hur man säger upp medlemsskap, om nu dom godtar det. 

Men ikväll ska jag äta pannkakor och semlor i goda vänners lag, eller iaf i en god väns lag, det ska bli trevligt, fastån jag nog kommer att vara astött. igår kväll drack jag en kopp kaffe med massa socker och mjölk i när jag kollade på Dr Phil, sen hade jag ont i magen och kunde inte sova på hela natten. 

Idag när jag skulle koka mina nudlar på lunchrasten råkade jag sllå ner två glas i golvet så dom gick sönder. Dom ändra här ville skapa lite högstadiestämning och applåderade. Och faktiskt, för en sekund kände jag den där ångesten man kände under hela högstadietiden. jag minns att jag hatade matsalen, jag hatade de där skitbrickorna och jag var livrädd att tappa den i golvet, det är jag än idag förresten. 

måndag, februari 18, 2008

offentliga upphandlingar

jag vet inte vad jag ska tycka, självklart ska skattepengarna gå till mycket och då blir ju de billigaste alternativen bäst. Men ibland så gör de offentliga upphandlingarna allt bara mycket krångligare och ibland tycker jag synd om de små enskilda snickarna och sömmerskorna och andra hantverkar som drabbas av den offentliga upphandlingen, självklart kan dom inte konkurrera med jätte-företag, som typ Peab...

söndag, februari 17, 2008

musikgenre-mat

Jag och en kär vän satt igår kväll och pratade på msn om musikgenre-mat. Punkgrytor har vi ju alla hört talas om, det är när man tar vad man har hemma och kokas ihop till en gryta c:a 20 minuter. Hårdrocksoppa är lite mer hardcore, vatten och grillkrydda. Sen kom vi inte på några fler mer etablerade och där kan fantasin flöda fritt.

Vi kom bland annat på, technoglass vanlig vaniljglass med redbull, ev. strössel av fattigmans-ecatasy (koffeintabletteroch druvsocker).

Och sen var det en hel drös som vi ännu inte har kommit fram till exakt vad de är, popmacka, synthsallad, dansbandsdrink, electronicastuvning, post-punkgratäng med goth-sås. Jag tänkte att om nån av er har några idéer på vad de skulle kunna vara för något så kan ni ju säga till!

lördag, februari 16, 2008

på jakt efter quorn...

Jag var på Lidel idag och handlade lite, men så hade dom ingen quorn, dom hade faktiskt ingen vegetarisk mat överhuvudtaget, mer än frysta grönsaker och sånt. Det känns väldigt stenåldersaktigt utbud. Men så sa en kompis att Lidel är ju tyskt och i Tyskland äter dom bara korv och fläskkött, så det kanske beror på det.

Nåväl, jag får väl gå till typ vilken annan affär som helst och köpa quorn, det finns ju i typ alla andra, men åh, vad jobbigt det är!

fredag, februari 15, 2008

bak och laga mat-helg

I helgen blir det till att baka och laga mat, grytor som jag kan ta med mej till praktiken där matlagsschemat helt har brakat samman och jag är ju fattig och så...

jag hinna med åtminstone två grytor och en sats färssås dessutom ska jag baka semlebullar till pannkaks/semleträffen på tisdag. Har hittat ett helt galet bullrecept som jag ska testa, med både jäst, bakpulver och kesella.

torsdag, februari 14, 2008

ojdå, jag är fortfarande vaken!

Idag vaknade jag pigg och glad, visserligen lite senare än vanligt, men jag gjorde allt så himla mycket snabbare när jag inte halvsover, som jag har gjort morgnarna igenom hela veckan. Dessutom ikväll så har jag både tvättat, diskat veckans tvätt och handlat på Willy:s och jag är fortfarande vaken!

God damn, liksom! Jag ska duscha och fixa matlåda tills imorgon sen är jag klar för dagen och vem vet, jag kanske till och med orkar kolla på "Californication" ikväll!

onsdag, februari 13, 2008

mission impossible

Så då ska man ro i land en helt hopplös konferensform i en helt hopplös lagerlokal med 400 deltagare och allt blir mitt ansvar.

Det ska byggas små "troner"som talarna ska sitta på och folk ska sitta runt dom utan att störa varandra, fast utan några som helst avskärmingar för att Svt ska filma och sända skiten, helt sanslöst. För att inte tala om hur dukningen till den stora middagen ska gå till mitt i alltihop.

Och jag bara undrar, har chefen rökt på? Och varför säger ingen till honom att det hela är tämligen omöjligt?

tisdag, februari 12, 2008

jaha då vart det kväll igen

jag är verkligen trött ikväll och jag hoppades ha nåt roligare att skriva, men det har jag inte. i dag var det svårt att komma upp ur sängen och jag vill inget annat än att lägga mej i den ikväll och sova. jag kanske skulle satsa på tidig natt i natt, det kan ju lyckas.

måndag, februari 11, 2008

det där med sex

Efter helgens bravader fick jag ett intressant mess från en gammal tjejkompis. Hon skrev att mycket men summan av kardemumman var att om man har sex första gången man träffar någon så är man körd sen, om man vill ha mer än bara sex, typ förhållande eller så. Det är helt ok för mej att ha sex med folk hur jag vill men jag måste leva med konsekvenserna av mina val, alltså att folk "ser ner på mej", iaf så mycket att dom inte vill ha förhållande med mej.

Nu är ju inte jag den som varken brukar hålla på speciellt länge, om jag verkligen vill ha sex med någon, eller bryr mej om vad folk tycker och tänker om mej eller ens skulle vilja ha ett förhållande med någon som tänkte så om mej eller någon annan. Att man inte duger till förhållande om man har sex första gången man träffas. Sex är sex, ett ligg är ett ligg och det är ingen garanti för någonting, varken förhållande eller könssjukdomar som en killkompis sa i helgen.

När man tänker på det blir det helt knasigt, ska jag gå runt och låtsas att jag inte vill ha sex med någon som jag egentligen vill ha sex med bara för att tänk om jag vill ha förhållande med honom senare? Och hur funkar det med dom som gifter sig efter bara några veckor eller månader, är det ok? Bara dom inte har sex första kvällen utan håller på sig ett tag och hur långe ska man egentligen hålla på sig för att klara förhållande-gränsen?

söndag, februari 10, 2008

jag borde veta bättre.

När man är 29 år borde man veta att om något verkar för bra för att vara sant så är det oftast det. För ett ögonblick råkade jag visst glömma bort det.

Yrsel

Kan det vara så att jag är yr för att jag knappt har ätit nån mat av substans på mer än 24 timmar? Vilken tur att potatisen kokar redan.

lördag, februari 09, 2008

nollad

Jag har nollat idag, helt otippat men sannerligen på tiden! Så det kan gå...

fredag, februari 08, 2008

lunchskammen

Då sitter man här igen, ensam med sin lunchlåda och skammen över att vara fattig så man inte har råd att gå med de andra på deras "äta ute lunchar".  Egentligen brukar dom ha matlag här, dvs. en  person lagar till alla, men inte den här veckan. I Östersund behövde jag bara betala min mat en gång, sen blev man bjuden hit och dit, det var bra iaf. Jag var lite rädd att det skulle bli sjukt dyrt, men det klarade sig. Men jag kan leva med lunchskammen, det är okej, mitt bröd är gott och pålägget och gott, Gouda ost och kyckling köttbullar, så jag klagar inte.

Imorgonska jag gå till Tekniska Museét, inte ensam utan med en kille, som jag aldrig har träffat irl, bara pratat med på feminietik. Säger ni D-ordet dödar jag er, bara så ni vet. VI har aldrig pratat om det så, bara att det skulle vara trevligt att ta en fika, mest för att jag är så himla ensam hela tiden. Kanske att det har att göra med min lunchlåda och skam, jag kanske hade känt fler om jag inte hade lunchlåda utan pengar att äta ute varje dag. 


torsdag, februari 07, 2008

Mövelpick mjöklchoklad, 100 g för 5 kr i Skärholmen, är det ens lagligt? Jag är så trött, jag ska nog göra kaffe och äta mjölkchoklad ikväll.

onsdag, februari 06, 2008

hemma igen

Flygturen, väldigt tråkiga, spännande och lite otäcka landningar dock.

Östersund, mycket snö, skidskyttar och tyskar.

Lokalen, väldigt mycket lager, men intressant.

Möterna, väldigt bra och givande, tråkigt bara tt chefen ringde på vägen hem och sa att han hade ändrat sig ang. upplägget, så alla möten var förgäves, typiskt chefigt.

tisdag, februari 05, 2008

Då var det dags att ta oskulden av både Arlanda, Flygplanet och Östersund allt på en och samma gång! Det är visst jätte ovanligt att inte ha flygit, lika ovanligt som att inte dricka alkohol. Fast jag torr ändå att vi är i majoritet och om majoriteten av de sex miljader som bor här på jorden klarar sig utan att flyga borde det ju vara tvärtom, jätte ovanligt att flyga?

Förra veckan fick jag några konstiga frågor att besvara och jag tänkte ta chansen att besvara de här och nu.

1, "Hur reser du då, om du inte flyger?" Tja, är jag här i Stockholm åker jag ganska mycket tunnelbana och det är ju tåg, och tåg blir det ganska mycket av. Annars blir det ju också lite bil och buss och på sommaren även cykel, det beror ju lite på vart jag ska och hur långt det är dit.

2, "vad dricker du då, om du inte dricker alkohol?" Vadå, menar du att du dricker alkohol hela tiden? Hur mår din lever egentligen och borde jag ringa avgiftningen?

måndag, februari 04, 2008

idag fick jag känna på hur det måste vara att vara storasyskon. Först är man själv och inga problem i världen, sen kommer det en ny person och helt plötsligt får man byta plats, från fönsterplatsen med en bra översikt över folk som kommer och går till en mer tråkig plats. Å andra sidan fick jag datorn, så jag känner mej ändå som en vinnare, fast med mindre fönster och översikt, nu får det bli att bli överraskad varje gång någon kommer, och inte kan man titta ut genom fönstret heller...

söndag, februari 03, 2008

Helgens aktiviteter

Helgen innehåll mycket flit, iaf första halva av den, jag fick tvättat, bröd bakat, fiskgryta lagat, veckohandlat, diskat och städat. Och allt det här är ju saker som behövs göras. Men jag har ju andra saker som behövs göras också, skol-grejer, de blev inte gjorda och de behövdes bli gjorda. Jaja, jag får göra dom i veckan, på tisdag ska jag till Östersund, jag ska flyga, det ska blir lite spännande.

lördag, februari 02, 2008

"Death wish 4, Saturday shopping""once again Chuck Norris defies the dangers, and goes shopping - on a saturday"

Jag kände mig lite som Chuck Norris på City Gross idag, när jag var och veckohandlade, jag och ungefär sex miljoner till. Jag tror också att det hade gått betydligt fortare om jag kunde, likt Norris åka motorcykel och skjuta från höften. Men jag överlevde helskinnad och det får jag väl vara glad för. Sen kom en snöstorm på besök.

fredag, februari 01, 2008

Vad skulle jag tycka om årets spex-uppsättning? Troligtvis att den var urusel. Varför? För att det är själva definitionen av Altals2.