tisdag, juli 31, 2007

Varför jag hatar män(niskor) Del 1

Jag har en vän, han är över 30 år, bor i egen lägenhet och tar hem sin tvätt till sin förlamade mamma för att ”aktivera henne”. Dessutom vill hon ju också tillföra något och passar ju tvätten bra, eftersom alla vet att mammor (kvinnor) bara tillför världen något genom diverse hushållsarbeten. När min andra kompis pappa fick en stroke fick han en hund för att aktivera sig, min morfar fick ingenting efter sin första för han var så gammal, eller jo, han fick en plats på långvården, där han mycket riktigt togs hand av, just det, kvinnor. Kvinnor som tvättar, städar, diskar; tillför världen något. När både min mormor och farmor fick bröstcancer hände ingenting, dom fick fortsätta med att ta hand om hushållet tills dom dog och dom klagade inte så då är det ju inget problem. Jag antar att det ska vara så, pappor (män) får hundar, morfäder (gamla) får äldreomsorgsplatser och mammor (kvinnor) får tvätt, för att bli bättre, för att aktivera sig. Undra vad som skulle hända om läkarna började ordinera tvättning för sjuka män…

Jag antar att när tvätten är klar går min vän nöjt hem till sig och tycker att han har gjort en god gärning (han har ju inte bara aktiverat sin gamla mamma han har ju också fått lite kvalitetstid med henne), mamman i sin tur är också glad för att hon har tillfört något. Jag antar också att varken min vän eller hans mamma ser felet i det här, dom är båda nöjda och glada och könsrollernas hjul malar på outtröttligt. Jag undrar varför min vän slutar där, jag menar hans mamma kan ju göra mer saker, laga mat åt honom, mata honom, hon kan dammsuga trots att hon sitter i rullstol, städa toaletten, diska, torka honom i arslet efter han har bajsat. Om hon vore ”en riktig kvinna” skulle hon också kunna klämma fram lite bröstmjölk han hade kunnat få suga i sig men nu är hon ju gammal och gammal kvinnor har inget annat syfte än hushållsarbeten. Det vet ju alla.

Folk frågar varför jag hatar människor, jag tycker min vän är ett lysande exempel på varför, han är också ett lysande exempel på varför jag aldrig någonsin ska skaffa barn. Om nu killar tycker att jämställdhet och sånt är viktigt, varför gäller det inte också deras mammor? Varför är det Ok att utnyttja fittan som krystat ut en?

söndag, juli 15, 2007

sucker

jag är en sucker för amerikanska dramaturgisktupplaggda nyhetsinslag. jag får både gåshud och tårfyllda ögnon av det här inslaget om den stackars lilla pojken som blir överraskad av sin pappa som varit i Irak. Jag vet inte om det är pro-Irak-kriget eller inte, men eftersom det inte är ett Foxnews inslag lutar det nog mest åt det senare. Så länge som jag inte gråter till Foxnews-inslag är det nog inte så farligt ändå, när jag väl börjar göra det ar det dags att skjuta av mej, då kommer jag att blåsa i jakthornet och officielt inleda "sarha-jaktsveckan" och så kan vi alla springa runt i skogen tills nån skjuter mej, flår mej och använda min hud som en fäll på sitt golv.

torsdag, juli 12, 2007

varför

Varför får jag födelsedagserbjudande via mejlen så här i juli när jag fyller i år januari? Eller är det så att "födelsedagserbjudanderna" egentlgien är "namnsdagserbjudanden"? Varför får jag inte tag på någonstans att bo? Varför skriver jag inte klart min c-uppsats så jag iaf får pengar från csn? Varför har jag inget viktigt att skriva här? Hur ska man kunna se skillnad på stora i:n och små l i ordverifieringen, jag fattar att ingen maskin klarar det, men själva idén med veriferingen är ju att skilja mellan människor och maskiner och om inte ens människor kan se skilland så verkar det ju lite onödigt, eller?