lördag, oktober 29, 2005

för övrigt en trevlig dag

Jag läste i någon kvällstidning för några dagar sedan att många svenska tjejer i min ålder använder sin blog som nån slags sexdagbok, där dom avslöjade allt om sina sexliv. Alltså, kan ju inte jag följa strömmen och göra det (eftersom jag aldrig har följt strömmen känns det konstigt att börja göra det nu, när man är 26 år...) så jag får komma på nåt annat.

Jag har tänkt på en sak, jag har aldrig haft något "riktigt" jobb, förutom tidningsbud, och jag är trots allt snart 27 år. Jag funderar på vilket jobb jag skulle passa i, om jag skaffade ett, vilket jag måste snart göra. Min kanadensiska kompis påstod att det inte fanns så många jobb för sådana som mej dvs. medie/film/konstvetenskap/filosofi personer, hur vågar hon påstå nåt sånt? och varför sa hon inget innan jag skaffade mej 100-tusentals kronor i studielån? Skämt åsido, det här idéen om att läsa ämnen som intresserar mej kanske inte var den bästa, känns som jag har målat in mej i ett hörn, som jag inte riktigt vet hur jag ska ta mej ut ifrån. Å andra sidan jag skulle vara otroligt olycklig om jag läst nåt ämne som jag inte var intresserad av, bara för att jag lättare skulle ha fått jobb och jag skulle nog inte ens avsluta den. Så då var man tillbaka på ruta ett igen...

onsdag, oktober 26, 2005

vilken inriktning då?

Alltså, det här med att skaffa blog är jobbigare än jag trodde. Jag måste ju bestämma vilken inriktning jag ska ha på det jag skriver här. Det verkar som om dom som har kommenterat mitt första inlägg vill att jag avslöja allt, som en "riktig" dagbok alltså, vilket jag skulle kunna göra. Jag skulle också använda min blog till att hänga ut folk, fast problemet är att jag oftast brukar få veta alla smaskiga hemigheter sist av alla och jag är urkass på att snoka upp saker och ting själv. Så det kanske är inte är en så bra idé, såvida jag inte hittar på smaskiga saker om folk, fast jag har nog inte tillräcklig bra fantasi för sånt heller.

Så frågan kvarstår, vilken inriktning ska jag ha på min blog? Jag skulle kunna skriva om alla dom saker som jag brukar gå och fundera på, idag, t.ex. funderar jag på vad som är mest miljövänligast, att skriva med en blyertspenna, eller bläckpenna och är bläck blått egentligen? Bläckfiskarnas "bläck" är ju svart, vad är egentligen bläck? Spelar det någon roll om man skriver med en plaststiftblyertspenna eller en sån där penna av trä, ur ett miljöperspektiv alltså?

För övrigt gör Anthony and the Johnssons den bästa ångestmusiken just nu, bara så nu vet!

måndag, oktober 24, 2005

jaha, då hade man skaffat blog...

... och jag känner mej inte ett dugg trendigare för det. Hmm, man kanske skulle skaffa en blog men sen inte skriva i den förrän alla andra har tröttnat på det och då börjar man skriva på allvar. Om jag nu ska skriva i den här så lovar jag att aldrig skriva tre punkter efter varandra (om det inte är absolut nödvändigt, vill säga) bara så ni vet! Jodå, så att nu ska man skriva dagbok på nätet, fast frågan är om man ska skriva det som man skriver i sin dagbok, sin riktiga dagbok eller om man ska skriva nånslags censurerad tramsversion här? I och för sig var det ett tag sedan jag skrev dagbok, så det är kanske dags nu igen!